Är du redo att leda Öckerö kommuns digitala framtid?

Om arbetsplatsen
Öckerö är en kommun för alla där hållbarhet, trygghet och omsorg präglar samhällsutvecklingen. Vår vision är att Öckerö ska vara en levande skärgårdskommun med människan i centrum. I Öckerö kommun bor ca 13 000 invånare och ca 1100 är anställda i kommunen. Tillsammans lever och verkar vi i en kommun som består av 10 bebodda öar.
Tjänsten är placerad inom kommunstyrelseförvaltningen, direkt under kommundirektören. Förvaltningens uppdrag är att stödja kommunstyrelsen i att leda, samordna och följa upp kommunens verksamheter, ekonomi och övrig strategisk planering. Kommunstyrelseförvaltningen ska skapa förutsättningar för kommunens övriga förvaltningar och bolag att skapa framtidens kommun.

Arbetsuppgifter
Är du redo att leda Öckerö kommuns digitala framtid? Vi söker nu en Digitaliseringschef/CDO som ska leda och driva Öckerö kommuns digitala utveckling. Uppdraget har hög komplexitet där överblick, helhetssyn och nytänkande är viktigt.
Som Digitaliseringschef/CDO rapporterar du direkt till kommundirektören och ingår i kommunledningsgruppen.
  • Ansvara för att utveckla och implementera kommunens digitala strategi, med fokus på att förbättra verksamhetens effektivitet och service till dem vi är till för.
  • Identifiera möjligheter till digitalisering, effektivisering och innovation av befintliga processer, rutiner och digitala system inom olika verksamhetsområden.
  • Leda och samordna digitaliseringsprojekt och digitaliseringsinitiativ.
  • I samarbete med övriga förvaltningar och bolag utforma stabila digitala lösningar som möter både interna och externa behov.
  • Förändringsleda både mindre och större digitaliseringsprojekt.

Kvalifikationer
Du har relevant högskoleexamen, exempelvis inom IT, teknik, digital innovation eller liknande.
Du har dokumenterad erfarenhet av arbete med strategiska digitaliseringsfrågor gärna inom offentlig sektor. Du är van att leda förändringsarbete och att arbeta i projektform. Erfarenhet av chefsroller eller strategiska roller är meriterande.
Du har förmåga att skapa engagemang för digitala förändringar bland medarbetare och intressenter. För att lyckas i uppdraget behöver du ha en god analytisk förmåga och förmåga att kunna se helhet. Du är drivande, kommunikativ och handlingsinriktad samtidigt som du prioriterar samarbete och samverkan, är flexibel och har integritet.

Vi erbjuder
Öckerö kommun är arbetsplatsen för dig som vill bidra till ett hållbart samhälle och en enklare vardag för våra invånare, företagare och besökare. Vi söker dig som är engagerad och vill vara delaktig i att ständigt förbättra och utveckla vår kommun. Delaktighet, nytänkande, gott ledarskap och samarbete är våra ledord. Vi vill vara en organisation där vi ger varandra förutsättningar att göra vårt bästa. Vi erbjuder en tjänst i en organisation och verksamhet som är under utveckling och i ett spännande skede.

Intresseanmälan
Formell ansökan till tjänsten registrerar du via www.offentligajobb.se senast den 19 augusti 2024. Rekryteringen pågår under sommaren och processen förlängs med några veckor pga semestrar. I denna rekrytering samarbetar vi med SOURCE. Om du vill göra en förutsättningslös intresseanmälan kan du göra detta via SOURCE hemsida www.source-executive.se. Frågor om tjänsten besvaras av rekryteringskonsult Karin Rudhag, 0704-140010, karin.rudhag@source-executive.se
Tjänsten är säkerhetsklassad.

 

Intresseanmälan

Bifoga CV*:

Bifoga fler filer (t.ex. personligt brev):Företag: Öckerö kommun
Adress: Sockenvägen 13
475 80 Öckerö

Titel: Chief Digital Officer, CDO
Anställning: Tillsvidare
Sektor: Offentlig


Frågor?

Karin Rudhag
Seniorkonsult
karin.rudhag@source-executive.se
+46704140010