Är du vår nästa kommunikationschef?

Vi söker dig som är en erfaren chef och ledare. Trivs du i en organisation i ständig utveckling, där värderingar står i centrum och kommunikation är en central del av verksamheten? Då kan detta vara rätt tjänst för dig!

Om arbetet
Du kommer att leda och utveckla en kommunikationsverksamhet i en mångfacetterad miljö med hög kompetens och stort engagemang. I rollen som kommunikationschef har du verksamhetsansvar och personalansvar för sju personer. Du ingår i Läkarförbundets ledningsgrupp och rapporterar till förbundsdirektören.

Den här befattningen innebär

 • ledning och utveckling av Läkarförbundets strategiska kommunikationsarbete

 • ledning av arbetet på kommunikationsavdelningen. Det innebär verksamhetsansvar för extern och intern kommunikation, datadriven medlemskommunikation, medlemsrekrytering, medlemsvård- och service, presstjänst och strategisk rådgivning inom kommunikationsområdet

 • att leda, coacha, samordna och skapa förutsättningar för utveckling av avdelningens sju medarbetare.

 • budgetansvar och resultatansvar för kommunikationsavdelningen

 • arbete med talespersoner

 • ledning av arbetet med utvecklingen av digitala kanaler

 • aktivt deltagande i ledningsgruppsarbetet och att bidra med erfarenhet för att utveckla hela organisationen 

 • att mäta, följa upp och analysera förbundets kommunikationsinsatser – för avdelningen och för verksamheten som helhet.

 • att vara ansvarig utgivare för ‪lakarforbundet.se och samtliga webbplatser som ingår i ‪Läkarförbundets webbnätverk.

 • att medverka förbundets interna förändringsarbete med målet att säkerställa att Läkarförbundets medlemserbjudande även i framtiden är relevant och attraktivt för Sveriges läkare.

Din profil

Vi söker dig som har

 • relevant akademisk utbildning

 • flerårig erfarenhet av ledarskap med personal- och budgetansvar

 • flerårig erfarenhet av operativt kommunikationsarbete

 • god beställarkompetens

 • förmågan och viljan att fortsätta arbetet med att utveckla en kommunikativ organisation

 • har förståelse och intresse för det politiska landskapet, avtalsarbete och gärna även erfarenhet av politisk påverkan av lag såväl som avtal

 • förmågan att se helheten i kommunikation, det vill säga samverkan mellan mediespel, opinionsbildning, medlemsvård och medlemsrekrytering 

 • erfarenhet av och förmåga att strategiskt driva den digitala utvecklingen framåt.

Personliga egenskaper

Vi söker en trygg ledare som är prestigelös, proaktiv, initiativrik samt drivande. Du är omvärldsorienterad, ser möjligheter och förstår kraften i en effektiv och god kommunikation. Du förankrar visioner och omsätter dem till verklighet utifrån verksamhetsnytta. För detta krävs ett verksamhetsnära perspektiv och att du arbetar lyhört inom organisationen samt har en väl utvecklad förmåga att skapa och utveckla goda relationer.

Du är strukturerad och analytisk och tänker utifrån ett helhetsperspektiv. Du har hög tillit till dina medarbetare, delegerar och följer upp. För att kunna axla denna roll krävs att du besitter en mycket god kommunikativ förmåga samt att du har erfarenhet av förändringsarbete. Viktigt är även en god samarbetsförmåga för att skapa och behålla långsiktiga relationer såväl internt som externt.

Om oss
Sveriges läkarförbund är läkarnas professions- och fackförbund med drygt 56 000 medlemmar. Läkarförbundet har till uppgift att tillvarata medlemmarnas yrkesmässiga, sociala och ekonomiska intressen och verka för en god och värdig anda inom läkarkåren. Förbundets uppgift är också att främja medlemmarnas utbildningsmässiga och vetenskapliga intressen samt arbeta för en ändamålsenlig utveckling av hälso- och sjukvården.
Hos oss blir du en del av ett härligt gäng där vi hjälper varandra. Vi lyckas i vårt uppdrag genom att följa våra värderingar som är att vara engagerande, utvecklande och professionella.

Övrig information
Start: efter överenskommelse
Plats: Stockholm, Villagatan 5
Lön: Enligt överenskommelse
Anställningsform: Tillsvidare

Frågor: Upplysningar om tjänsten lämnas av Förbundsdirektör Anna Ingmanson, telefon 070-790 34 02.
I denna rekrytering samarbetar vi med Source och har du frågor om rekryteringsprocessen, kontakta gärna seniorkonsult Gunnar Stenvall, telefon 073 155 00 14, e-post gunnar.stenvall@source-executive.se.

Facklig representant (Akademikerföreningen) är Pelle Avelin 08- 790 33 54 och (SRAT) Kristina Larsson 079-34 74 307.

Resor förekommer i tjänsten. 

Vid den här rekryteringen använder vi oss av löpande urval. Därför är det viktigt att du skickar in din ansökan så fort som möjligt dock senast söndagen den 9 oktober 


Intresseanmälan

Bifoga CV*:

Bifoga fler filer (t.ex. personligt brev):Företag: Sveriges Läkarförbund
Adress: 11432 Stockholm

Titel: Kommunikationschef
Anställning: Tillsvidare
Sektor: Offentlig


Frågor?

Gunnar Stenvall

gunnar.stenvall@source-executive.se

Bianca Gideback
Konsult
bianca.gideback@source-executive.se
+460708110364