Avdelningschef individ och familjeomsorg samt arbetsmarknad

Om arbetsplatsen
Mariestad är framtidskommunen med tydlig riktning, vi ska växa! Här finns jobb, grön omställning, god kommunal service och framtidstro. Detta genomsyrar hela vår verksamhet.

Mariestad står i startgroparna för en mycket spännande resa med planerade storsatsningar inom flera områden. Etableringarna kommer att innebära stora möjligheter för platsen och organisationen att växa och utvecklas. I Mariestads kommun arbetar 2 500 kommunanställda från 170 yrkesgrupper inom 120 verksamheter. Här förvaltar och utvecklar vi några av samhällets viktigaste uppdrag: barns lärande, god omsorg och hållbar samhällsutveckling.

Är du en tydlig och inspirerande ledare med erfarenhet från socialförvaltning? Då kan du vara vår nästa IFO/AME-chef!

Låter det intressant? Bli en del av vårt lag när vi formar framtidens Mariestad tillsammans!

Arbetsuppgifter
Som avdelningschef inom IFO och Arbetsmarknad är du nyckeln till att utveckla och förbättra verksamheten i samarbete med dina engagerade medarbetare. Tillsammans med socialchefen och controllern, samt stöd av en kvalificerad utredare och en socialt ansvarig samordnare, utgör du ledningsgruppen.

Du har ett övergripande ansvar för att säkerställa att avdelningen drivs resultat- och målinriktat, med höga krav på kvalitet och utveckling. Genom tydlighet och engagemang leder du din ledningsgrupp och enhetschefer mot uppsatta mål, med ansvar för ekonomi, personal, arbetsmiljö och verksamhetskvalitet. Som företrädare för arbetsgivaren är du en god förebild och bidrar aktivt med idéer och utvecklingsförslag i ledningsgruppen.

Kvalifikationer
Vi söker dig med gedigen erfarenhet och kunskap som ledare inom socialförvaltningens verksamhetsområde och en relevant högskoleutbildning. Du har erfarenhet av att leda och utveckla verksamheter samt ansvar för personal, ekonomi och verksamhet, och du är väl förtrogen med de lagar och regler som styr området.

Din ledarstil präglas av tydlighet, beslutsamhet och entusiasm. Genom att visualisera och tänka utanför ramarna skapar du en arbetskultur som främjar samarbete och positiv utveckling. Du är modig och beredd att fatta tuffa beslut.

Starka relationer och samarbete med olika intressenter, både internt och externt, är avgörande för att skapa en positiv arbetsmiljö och effektiv samverkan för att hjälpa de personer vi betjänar.
Intresse för kvalitet, utveckling, omvärldsbevakning och helhetssyn är viktigt, och du är beredd att arbeta inom en politiskt styrd organisation inom ekonomiska ramar.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Körkort är ett krav för tjänsten.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Snarast enligt överenskommelse.
Provanställning kan komma att tillämpas.

Kontaktpersoner
Sofia Rasmusson
Rekryteringskonsult Source
Mobiltelefon 0705-08 03 28
Telefon
E-postadress sofia.rasmusson@source-executive.se

My Boman
Rekryteringskonsult Source
Mobiltelefon 0708-44 74 71
Telefon
E-postadress my.boman@source-executive.se

Facklig företrädare
Agneta Harrysson-Andersson
Chefsombud Vision
0501-75 64 00
agneta.harrysson-andersson@mariestad.se

Ansökan
Om du vill göra en konfidentiell och förutsättningslös intresseanmälan kontakta oss på Source. Formell ansökan till tjänsten registrerar du via Visma Recruit
Sista ansökningsdag 29 februari 2024.

Övrigt
Mariestads kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet och vill därmed tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald kan tillföra verksamheten. Med hänsyn till medarbetares, kollegors, kunders och brukares hälsa tillämpar Mariestads kommun rökfri arbetstid.
 

Intresseanmälan

Bifoga CV*:

Bifoga fler filer (t.ex. personligt brev):Företag: Mariestads Kommun
Adress: Mariestads kommun
542 86 Mariestad

Titel: Avdelningschef
Anställning: Tillsvidare
Sektor: Offentlig


Frågor?

My Boman
Konsult
my.boman@source-executive.se
+460708447471
Sofia Rasmusson
Seniorkonsult
sofia.rasmusson@source-executive.se
+46705080328