Avdelningschef till Operationsavdelningen - Kungsbacka Sjukhus

Arbetsuppgifter
Chefsuppdraget innebär att leda med fokus på resultat, engagera och motivera medarbetare samt att vara arbetsgivarens representant. Som avdelningschef leder, fördelar och utvecklar du arbetet inom enheten med syfte att uppnå hög kvalitet, patientsäkerhet och effektivitet. Vidare har du personal-, budget- och resultatansvar.
Tjänsten innebär en tillsvidareanställning i din grundprofession med ett fyraårigt chefsförordnande.

Om arbetsplatsen
Operationsavdelningen på Hallands sjukhus Kungsbacka (HSK) är en dagkirurgisk enhet. Vi arbetar måndag till fredag, vi har ledigt alla röda dagar samt även stängt vissa klämdagar. Vi är cirka 30 medarbetare bestående av undersköterskor, steriltekniker, läkare samt IVA-, anestesi- och operationssjuksköterskor. Ett begränsat antal operatörer gör att vi jobbar i ett tätt sammansvetsat team där alla ser till patientens bästa. Enheten har ett eget UVA dit patienterna kommer pre- och postoperativt. Majoriteten av patienterna går hem samma dag och patienterna är både vuxna och barn. Enheten har fyra operationssalar. Vi bedriver operationsverksamhet inom allmän kirurgi, urologi, gynekologi, ÖNH och ortopedi, vilket gör det varierande och stimulerande. Enheten har även en egen sterilenhet.
Operationsavdelningen HSK tillhör kliniken ’Opererande specialistvård HSK’. Där ingår även kirurgimottagning, ortopedimottagning, urologimottagning och gynekologimottagning. Klinikledningen för medicinsk och opererande specialistvård HSK består av verksamhetschef, sex avdelningschefer, samt stödfunktioner.

Kvalifikationer
Du har en för uppdraget relevant högskoleutbildning och tidigare chefserfarenhet inom vård. Det är meriterande med erfarenhet från operationssjukvård.
Du har förmåga att ta ett tydligt arbetsgivarperspektiv samt ett helhetsperspektiv för verksamheten. Du är rak, modig och tydlig och har en god självkännedom. Du agerar som en förebild och normskapare i ditt ledarskap. Vidare ser vi att du är trygg, ansvarsfull och strukturerad samt att du har en förmåga att involvera, engagera och motivera medarbetare för att tillsammans utveckla verksamheten mot uppsatta mål. Det är av vikt/ betydelsefullt att du är kommunikativ och har en god förmåga att samverka och skapa goda relationer med olika samarbetspartners.
Goda kunskaper i svenska språket, i såväl tal som skrift samt goda datorkunskaper krävs för tjänsten.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!
Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden, vilket innebär att du kan komma att kallas till intervju innan sista ansökningsdag.

Vårt erbjudande
För oss är det viktigt att du trivs och utvecklas i ditt arbete. Klicka här för att läsa mer om de förmåner vi kan erbjuda dig som anställd.

I denna rekrytering samarbetar vi med SOURCE Executive Recruitment. För en inledande konfidentiell dialog kring tjänsten, ring eller skriv till Maria Lahne, 072 888 60 07, maria.lahne@source-executive.se eller Axel Berggren, 070-783 96 00, axel.berggren@source-executive.se

Om Region Halland
Region Halland är till för alla som bor och arbetar här i Halland. Vi är över 8 000 medarbetare inom 370 olika yrken som alla arbetar för att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja tillväxt och utveckling. Vi ansvarar också för kollektivtrafiken i Halland och driver frågor inom områden som näringsliv, kultur och utbildning. Vår vision är ”Halland ­ – bästa livsplatsen” och med det menar vi att Halland ska bli den bästa platsen att bo på, utbilda sig, arbeta och driva företag i. Vi har kommit en bra bit på vägen, välkommen att följa med oss på vår resa! Vill du veta mer om Region Hallands organisation, vårt uppdrag och vår vision? Klicka här

Strävan efter jämställdhet, mångfald och likvärdiga villkor är både en kvalitetsfråga och en självklar del av Region Hallands värdegrund.
Region Halland krigsplacerar all tillsvidareanställd personal.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.
Region Halland har upphandlade avtal.

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning
Heltid

Tillträde
Enligt överenskommelse

Löneform
Månadslön

Antal lediga befattningar
1

Sysselsättningsgrad
100%. Du anställs i en tillsvidareanställning vid din grundprofession med ett förordnande som chef i fyra år.

Ort
Kungsbacka

Referensnummer2021/1274

Kontakt
Maja Ewert, Tf. Verksamhetschef, 0300 – 56 51 92

Facklig företrädare
För uppgift till facklig företrädare, v.g. kontakta HR-partner Marie Björklund, 0766–970 007

Intresseanmälan


Företag: Region Halland
Adress: Region Halland
Box 310
737 26 FAGERSTA

Titel: Avdelningschef
Anställning: Tillsvidare
Sektor: Offentlig


Frågor?

Maria Lahne
Seniorkonsult
maria.lahne@source-executive.se
+46728886007