Biträdande Enhetschef Kulturskolan, Huddinge kommun

Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge.


Har du ett intresse för kombinationen kultur och ledarskap? Vill och kan du vara med och leda ett utmanade och spännande förändringsarbete gällande vad Kulturskolan kan och bör vara nu och i framtiden? – då kan denna tjänst vara intressant för dig!

Kultur- och fritidsförvaltningen
Tillsvidare, heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Om arbetsplatsen
Kultur- och fritidsförvaltningen ansvarar för strategisk planering inom och operativ drift av kultur- och fritidsområdet inom kultur- och fritidsnämndens ansvarsområde. Barns och ungas fria tid är ett viktigt fokus för verksamheten likaså folkhälsa i alla åldrar.

Kulturskolan är en frivillig verksamhet som erbjuder barn och unga i åldrarna 5-22 år undervisning i dans, media, musik och teater. Varje vecka möter Kulturskolan 1 315 barn och unga i kursverksamheten och 150 i den öppna verksamheten, Öppen Kulturskola.

Kulturskolan Huddinge ingår i verksamhetsområdet Kultur där även kulturhus för unga och kulturstrategiska enheten ingår.
Här jobbar vi ytterst i demokratins tjänst genom att möjliggöra och aktivt tillvarata barn och ungas rätt till att uppleva och utöva kultur.

Arbetsuppgifter
Huddinge kommuns kulturskola genomgår för närvarande en större förändringsresa i att säkerställa att kulturskolan möter kraven som framtidens välfärd ställer. Mer konkret handlar arbetet bl.a. om att utveckla kulturskolan i Huddinge där ett breddat utbud och ökad tillgänglighet är viktiga delar.
Förändringsarbetet leds av enhetschefen för kulturskolan och som biträdande enhetschef bidrar du genom ditt ledarskap aktivt till att driva utvecklingsarbetet vidare enligt politiskt fattade beslut.
Du rapporterar till enhetschefen för kulturskolan och ni arbetar tillsammans med att planera, utveckla och följa upp verksamheten. Du ingår i verksamhetsområdets chefsgrupp tillsammans med övriga enhetschefer.
Som biträdande enhetschef arbetsleder du samt har ett delegerat personal- och arbetsmiljöansvar för ett antal av enhetens 36 medarbetare (med varierad tjänstgöringsgrad). Löpande administration, vikariehantering, marknadsföring och projektledning är exempel på övriga arbetsuppgifter. En tydlig rollfördelning mellan dig som biträdande- och enhetschefen kommer att tas fram i dialog.

Din profil
Vi söker dig som är trygg i ditt ledarskap och som har dokumenterat god erfarenhet av att framgångsrikt leda arbets- och/eller projektgrupper i en komplex kontext. Erfarenhet av formellt personalansvar är starkt meriterande men inget krav.

Du har ett intresse av  kultur- och samhällsfrågor och en god förståelse för politiskt styrd verksamhet. I botten har du en akademisk utbildning eller en erfarenhet som sammantaget bedöms likvärdig. Du behärskar svenska språket väl i tal och skrift och är en god kommunikatör.
Vi har ett digitalt arbetssätt med många olika verksamhetssystem och du behöver därmed ha en mycket god digital mognad. Erfarenhet av marknadsföring via sociala medier är meriterande.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper. Som person är du lyhörd, tydlig, stabil och tålmodig vilket också präglar ditt arbetssätt. Du har koll på samtiden, framåtlutad gällande framtiden och ingår i nätverk och nyttjar dessa i arbetet för att bidra med innovation till verksamheten. Du har barn- och ungdomsperspektivet i fokus och har förmåga att genom ditt ledarskap omsätta politiska målbilder till konkreta mål och resultat.

Förmåner
För att vi ska kunna utföra vårt uppdrag är du som medarbetare i Huddinge kommun det viktigaste vi har. Därför erbjuder vi en rad förmåner för ett hållbart arbetsliv och för att underlätta din vardag.  http://www.huddinge.se/formaner

Upplysningar
I denna rekrytering samarbetar vi med SOURCE. För en inledande konfidentiell dialog kring tjänsten, välkommen att kontakta Karin Fransson 070-493 72 70, karin.fransson@source-executive.se 
Välkommen med din intresseanmälan senast den 29 maj 2022. Som en del i urvalsprocessen kommer arbetspsykologiska tester användas.

Facklig kontaktperson
För facklig kontaktperson för tjänsten se http://www.huddinge.se/kontaktpersonerfack
 

Intresseanmälan

Bifoga CV*:

Bifoga fler filer (t.ex. personligt brev):Företag: Huddinge kommun
Adress: Box 1004
141 21 Huddinge

Titel: Biträdande Enhetschef Kulturskolan
Anställning: Tillsvidare
Sektor: Offentlig


Frågor?

Karin Fransson

karin.fransson@source-executive.se


Bild