Chef Näringslivsgruppen

Göteborg är en av Europas snabbast växande destinationer. Ambitionen är att fortsätta utvecklas och växa – målbilden är att turismen fördubblats till 2030. Göteborg är en attraktiv och hållbar stad – öppen för världen! Destinationen Göteborg bidrar till det genom att vara en internationell förebild och alltid utmana hållbarhetsbegreppen. Göteborg & Co:s uppdrag är att få fler att upptäcka och välja Göteborg. Det görs genom att i bred samverkan leda och driva utvecklingen av Göteborg som hållbar destination så att alla som lever och verkar här gynnas av en växande besöksnäring. En nära och tillitsfull samverkan med näringsliv, akademin, offentliga intressenter och göteborgare är grundläggande för bolagets verksamhet och destinationens konkurrenskraft. Göteborg & Co AB är moderbolag i klustret Turism, Kultur och Evenemang, där Liseberg, Got Event och Göteborgs Stadsteater ingår, och är en underkoncern till Göteborg Stadshus AB som är en del av Göteborgs stad. Läs mer på www.goteborgco.se

Näringslivsgruppen är en plattform för samverkan mellan näringsliv, organisationer, kommuner och akademi i arbetet med att stärka och utveckla Göteborgs konkurrens- och attraktionskraft. Genom att utveckla och skapa nya strukturer för samverkan vill Näringslivsgruppen göra faktisk skillnad för människor, verksamhet och region.

Vi söker nu dig som vill vara med och göra skillnad för dem som bor, lever och verkar i Göteborg!

UPPDRAGET
Uppdraget som chef för Näringslivsgruppen innebär att leda verksamhetens arbete framåt utifrån affärsplan, målbild och strategier. Tillsammans med engagerade och drivna medarbetare förväntas du bidra till en nära och tillitsfull samverkan med näringsliv, akademin, offentliga intressenter och göteborgare och därigenom stärka och utveckla Göteborgs konkurrens- och attraktionskraft. Genom aktiv omvärldsbevakning fångar du upp och agerar möjliggörare för innovationer och idéer. Du initierar och utvecklar nya projekt och idéer samt nyttjar resurser i syfte att bygga en attraktiv, levande och hållbar stad. Som chef för Näringslivsgruppen ingår du i bolagets ledningsgrupp och förväntas bidra till det strategiska ledningsarbetet ur ett helhetsperspektiv.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har dokumenterad erfarenhet som chef på ledande nivå i en komplex organisation. Relevant akademisk examen och mycket goda kunskaper i engelska i tal och skrift är ett krav. Erfarenhet från näringslivet i kombination med förståelse för den demokratiska processen samt hur det är att verka i en politiskt styrd organisation är nödvändigt för att nå framgång i rollen. Strategisk ledningsförmåga samt erfarenhet av att leda andra chefer efterfrågas. Ett genuint samhällsintresse och förmåga att fånga upp idéer och förverkliga dessa tillsammans med andra är avgörande för att lyckas. Erfarenhet av samverkan och nätverkande på regional, nationell och internationell nivå liksom erfarenhet av hållbarhetsarbete anses meriterande.

Ditt ledarskap präglas av tydlighet och öppenhet med förmåga att kommunicera visioner, mål och uppdrag. Förmåga att leda och driva förändring genom innovation och omställning är önskvärt. Du är en god relationsbyggare med förmåga att skapa engagemang, trygghet och tillitsfulla relationer. För att lyckas i rollen tror vi att du som person är prestigelös, lyhörd med stor integritet samtidigt som du är modig, nyfiken och framåtlutad. Självklart är du kommunikativ, inkluderande, utåtriktad och har mediavana. Kryddat med ditt engagemang och driv förblir Näringslivsgruppen den möjliggörare som tar oss till nästa nivå i att vara en hållbar, levande attraktiv stad.

INTRESSEANMÄLAN OCH ANSÖKAN
I denna rekrytering har Göteborg & Co valt att samarbete med SOURCE. För en inledande konfidentiell dialog kontakta rekryteringskonsulterna Sofia Rasmusson 070-508 03 28, sofia.rasmusson@source-executive.se eller eller Bianca Gideback 070-811 03 64, bianca.gideback@source-executive.se. 

För en formell ansökan registrera din CV via knappen nedan.
Urval kommer att ske löpande därför vill vi ha ditt intresse så snart som möjligt, dock senast den 2/2 2022.


 

Intresseanmälan


Företag: Göteborg o Co
Adress: 402 22 Göteborg

Titel: Chef Näringslivsgruppen
Anställning: Tillsvidare
Sektor: Offentlig


Frågor?

Sofia Rasmusson
Seniorkonsult
sofia.rasmusson@source-executive.se
+46705080328
Bianca Gideback
Konsult
bianca.gideback@source-executive.se
+460708110364
+460708110364

Bild