Chief Financial Officer - CFO till Gotlandshem

GotlandsHem etablerades 1957 och är ett allmännyttigt bostadsföretag helägt av Region Gotland. Drygt 120 anställda arbetar i bolaget som bygger, äger, förvaltar och hyr ut ett brett utbud av bostäder och lokaler. Bolaget har som mål att tillgodose behovet av trygga, prisvärda och hållbara bostäder för alla människor på Gotland.  

Vi söker nu en erfaren och kompetent CFO för rollen som finansiell expert på Gotlandshem. Som CFO kommer du att ha en central position i den strategiska ledningsgruppen och vara ansvarig för att leda och utveckla det finansiella arbetet. Ditt fokus kommer vara att säkerställa en stabil och balanserad ekonomi för befintliga fastigheter och framtida byggnationer, samtidigt som du hanterar den finansiella exponeringen på ett ansvarsfullt sätt. 

Dina ansvarsområden handlar om att: 
 
 • Utveckla och implementera en solid finansieringsstrategi för bolaget med fokus på befintliga fastigheter och framtida byggnationer 
 • Säkerställa att finansiella risker hanteras på ett ansvarsfullt sätt och att den finansiella exponeringen är hållbar och proportionerlig till GotlandsHems verksamhet 
 • Arbeta nära vd och avdelningen för fastighetsutveckling för att analysera och bedöma lönsamheten och finansieringsbehoven för nya projekt 
 • Arbeta med intern styrning och kontroll tillsammans med vd 
 • Övervaka och analysera vår ekonomiska prestation inklusive budgetuppföljning, kassaflöde och avvikelsesanalys 
 • Utveckla och presentera relevanta finansiella rapporter och prognoser för att ge insikter till ledning och styrelse 
 • Bygga och upprätthålla starka relationer med externa intressenter som banker, investerare och revisorer 
   
Kvalifikationer: 
 
 • Gedigen akademisk utbildning inom ekonomi, finans eller relaterade områden 
 • Gedigen erfarenhet av arbete inom ekonomi och finans, med fokus på finansiering av fastigheter och projekt 
 • Djup förståelse för fastighetsmarknaden och den kommunala sektorns ekonomiska och juridiska krav 
 • Erfarenhet av att utveckla och implementera finansieringsstrategier för stora projekt och fastighetsportföljer 
 • Starka analytiska färdigheter och förmåga att omsätta data till strategiska beslutsunderlag 
 • God kännedom om redovisningsprinciper och ekonomiska lagar och regler 
 • Utmärkta kommunikationsfärdigheter både skriftligt och muntligt med förmåga att presentera komplex information på ett begripligt och övertygande sätt 
   
Vi erbjuder en spännande och utmanande roll i en organisation som värderar professionalism, samarbete och hållbarhet. Du kommer att vara en nyckelspelare i arbetet med vår finansiella strategi och bidra till att säkerställa en stabil och hållbar ekonomi för Gotlands allmännyttiga bostäder. 

Det här är den rätta rollen för dig som är en resultatorienterad och analytiskt lagd ledare med gedigen erfarenhet inom finansiering av fastigheter. Du behöver även ha ett starkt intresse för att säkerställa hållbarhet och balans i den regionala bostadsmarknaden. 

Vi ser fram emot din ansökan senast den 26 juni 2023. Vid frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta vd Joakim Martell på telefonnummer 0498 – 20 79 33, eller mejl joakim.martell@gotlandshem.se.  

I denna rekrytering samarbetar vi med rekryteringsföretaget Source Executive. För frågor om tjänsten alternativt en inledande konfidentiell dialog kring tjänsten, ring eller skriv till Gunnar Stenvall, gunnar.stenvall@source-executive.se, 073 155 00 14 eller Bianca Gideback, bianca.gideback@source-executive.se, 070 811 03 64. 

 

Intresseanmälan

Bifoga CV*:

Bifoga fler filer (t.ex. personligt brev):Företag: AB Gotlandshem
Adress: Visborgsallén 29
62150 Visby

Titel: CFO
Anställning: Tillsvidare
Sektor: Offentlig


Frågor?

Gunnar Stenvall
Seniorkonsult
gunnar.stenvall@source-executive.se
+46701550014
+46855769967
Bianca Gideback
Konsult
bianca.gideback@source-executive.se
+460708110364