Delar du vårt mål för ett gott ledarskap?

Är du som chef en närvarande ledare som driver utveckling med invånaren i fokus? och som skapar förutsättningar för ett gott medarbetarskap och delaktiga medarbetare. Nu söker vi en avdelningschef inom Medicinsk teknik Halland (MTH) som tillsammans med oss vill vara med och fortsätta utveckla våra goda resultat inom den halländska hälso-och sjukvården.

Vår verksamhet
Hallands sjukhus är Region Hallands största förvaltning med ca 4000 medarbetare. Vi har  i uppdrag att ge vård till patienter i hela Halland med utbudspunkter i Halmstad, Varberg och Kungsbacka. Flera nationella mätningar visar att den halländska hälso- och sjukvården är bland den bästa i Sverige. Nu söker vi dig som tillsammans med oss vill vara med och fortsätta utveckla våra goda resultat i rollen som avdelningschef inom Medicinsk teknik Halland (MTH).
Vi har som mission att stödja och utveckla hälso- och sjukvården i hela Region Halland med säkra medicintekniska produkter i lämpliga lokaler, med robusta försörjningssystem och servicetjänster. Vår verksamhet består av framtidens medicintekniska kompetens. Vi arbetar i vården och skapar tillsammans med dem, den bästa hälsan genom att vara: nära, proaktiva och professionella.
Vi är idag drygt 80 anställda; ingenjörer, tekniker, sjukhusfysiker, handläggare m.m.
Verksamheten är uppdelad i två delar; Medicinsk teknik & Fysik samt Teknik & Funktion.


Uppdraget
Vi erbjuder dig ett spännande uppdrag som avdelningschef på Medicinsk teknik i Halmstad. I Region Halland har du som chef två uppdrag: att styra och leda med fokus på resultat samt engagera och motivera dina medarbetare. Du är arbetsgivarens representant och företrädare för Region Halland, vilket innebär att du har förståelse för organisationen som helhet. Det är ett omväxlande och dynamiskt arbete du möter som avdelningschef där du förväntas leda enheten mot uppsatta mål och med ansvar för enhetens ekonomi, personal och arbetsmiljö.
På Medicinsk teknik i Halmstad har avdelningen 22 medarbetare där sjukhusfysik är en del av avdelningen.
Sjukhusfysik har ett regionalt uppdrag att tillhandahålla sjukhusfysiktjänster och strålningsfysikalisk ledningsfunktion till verksamheten. På avdelningen finns medarbetare som med ett verksamhetsnära stöd till vården har uppdrag såsom förebyggande underhåll, akutunderhåll, ankomstkontroller, anskaffningsprojekt m.m. 
Din närmsta chef är biträdande verksamhetschef för Medicinsk teknik och fysik, där ingår du i ledningsgruppen tillsammans med tre avdelningschefer, två biträdande verksamhetschefer och verksamhetschef. Ledningsgruppen har ett nära samarbete och arbetar utifrån ett helhetsperspektiv för verksamheten. Du anställs i en tillsvidareanställning i din grundprofession med ett förordnande som chef i fyra år.

Kvalifikationer
Vi söker dig med adekvat högskoleutbildning alternativt motsvarande kunskaper eller erfarenheter som vi anser likvärdiga. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet som chef, gärna med en dokumenterad ledarskapsutbildning. Har du erfarenhet av att arbeta inom hälso- och sjukvård är det meriterande och vi ser positivt på om du även har erfarenhet av sjukhusfysik och medicinsk teknik. I rollen är det av vikt att du har tidigare erfarenhet av förändringsledning och utvecklingsarbete.
I ditt ledarskap är du trygg, tydlig och prestigelös samt har mod att initiera och driva förbättrings- och utvecklingsarbete utifrån ett helhetsperspektiv. Du engagerar och motiverar dina medarbetare genom att involvera, våga delegera och ställa krav i syfte att utveckla både verksamheten och dina medarbetare. Du har god förmåga att samverka och skapa goda relationer med såväl medarbetare, ledningsgrupp som olika samarbetspartners. Du är också medveten om hur ditt eget beteende påverkar andra och efterfrågar samt tar till dig feedback för att ständigt utvecklas.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Om Region Halland
Region Halland är till för alla som bor och arbetar i Halland.  
Vi ansvarar också för kollektivtrafiken i Halland och driver frågor inom områden som näringsliv, kultur och utbildning. Vår vision är ”Halland ­ – bästa livsplatsen” och med det menar vi att Halland ska bli den bästa platsen att bo på, utbilda sig, arbeta och driva företag i. Vi har kommit en bra bit på vägen, välkommen att följa med oss på vår resa! Läs mer om Region Hallands organisation, vårt uppdrag och vår vision.

Strävan efter jämställdhet, mångfald och likvärdiga villkor är både en kvalitetsfråga och en självklar del av Region Hallands värdegrund.
Region Halland krigsplacerar all tillsvidareanställd

Är du intresserad av tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Sofie Nordin, telefon 0707 620 818, sofie.nordin@source-executive.se  eller Cecilia Palmgren, telefon 076 9495 103, cecilia.palmgren@source-executive.se

Intresseanmälan

Bifoga CV*:

Bifoga fler filer (t.ex. personligt brev):Företag: Hallands sjukhus
Adress: Lasarettsvägen
302 33 Halmstad

Titel: Avdelningschef till Medicinsk teknik Halland
Anställning: Tillsvidare
Sektor: Offentlig


Frågor?

Sofie Nordin

sofie.nordin@source-executive.se
+46707620818
Cecilia Palmgren
Konsult
cecilia.palmgren@source-executive.se
+46769495103