Direktionshandläggare till Riksbanken

Gillar du ordning och reda och har förmåga att överblicka och prioritera? Är du en serviceinriktad person som vill skapa goda förutsättningar för ledningens arbete? Är du dessutom noggrann och uppmärksam, och trivs med att arbeta i en händelserik miljö med kunniga och engagerade kollegor? Då kan tjänsten som direktionshandläggare på Riksbanken vara jobbet för dig!

Som direktionshandläggare arbetar du nära Riksbankens direktion och har som främsta uppgift att se till att direktionsledamöternas vardag fungerar smidigt och effektivt. Tjänsten innebär en hög grad av administrativ samordning. En viktig del är planering och koordinering av direktionsledamöternas kalendrar samt att tillsammans med kommunikationsenheten och avdelningarna planera direktionsledamöternas externa framträdanden. I arbetsuppgifterna ingår bland annat administrativt stöd till direktionsledamöterna (t.ex. reseräkningar, hantering av fakturor, resebokningar, mötesprotokoll och samordning av underlag) såväl som planering och praktiska förberedelser inför möten, vilka både sker i fysisk form och digitalt. Arbetet förutsätter ett väl fungerande samarbete mellan såväl andra direktionshandläggare som de olika avdelningarna inom Riksbanken. Arbetet innefattar också täta kontakter med externa parter i Sverige och internationellt.

MER OM DIG
Vi söker dig som brinner för att ge stöd och service på en hög nivå och ser en utmaning i att utveckla och förbättra administrativa arbetsprocesser. För rollen krävs att du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och god kännedom om svensk statsförvaltning är meriterande. Du har för rollen en passande utbildning. Mycket goda kunskaper i svenska och engelska samt i Office-miljön är ett krav och det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i Agresso, Primula och Sharepoint eller liknande system. Vi förutsätter att du har god IT-vana, särskilt av att arbeta med digitala mötesverktyg, t.ex. Teams och Webex.

Som person är du strukturerad och du sätter stort värde i hög kvalitet i de uppgifter som du utför. Du är serviceinriktad, flexibel och prestigelös och tar dig an både enkla och mer omfattande uppgifter med en positiv och problemlösande inställning. Vidare är du proaktiv och har ett professionellt förhållningssätt. Goda relationer och samarbetsförmåga kommer naturligt för dig. Egna initiativ och självständighet är också viktigt liksom förmåga att förhålla dig till förändrade omständigheter. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.

DITT TEAM
Du är en del av Direktionssekretariatet som är en av fem enheter inom Stabsavdelningen. Direktionssekretariatet har ansvar för samordning och administrativt stöd till Riksbankens direktion. Direktionen består av riksbankschefen samt fem vice riksbankschefer. I sekretariatets uppgifter ingår bland annat samordning av direktionens möten, ärende- och beslutshantering, administrativt stöd till direktionsledamöterna och rådgivning till riksbankschefen. Enheten har också ansvar för Riksbankens årsredovisning, samordning av Riksbankens tekniska assistans till andra centralbanker samt stöd till Riksbanksfullmäktige. Direktionssekretariatet samordnar även arbetet i Riksbankens ledningsgrupp, bestående av bland annat avdelningscheferna. Inom enheten finns även en permanent krisledningsstab och en funktion för dataskyddsfrågor. Enheten består för närvarande av 13 medarbetare, varav tre direktionshandläggare. 

MER OM TJÄNSTEN
Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Provanställning kan bli aktuellt. Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande registerkontroll och särskild personutredning kommer att göras på slutkandidaten. För tjänsten krävs svenskt medborgarskap och säkerhetsprövningssamtal kommer att genomföras.

ATT JOBBA PÅ RIKSBANKEN
Riksbanken ser till att pengarna behåller sitt värde över tid och att betalningar kan ske säkert och effektivt. Vi ger också ut Sveriges sedlar och mynt. Vi arbetar på medborgarnas uppdrag för en stark och säker ekonomi. Här får du utmaning och utveckling varje dag i en händelserik miljö. Hos oss får du kunniga och engagerade kollegor och stor möjlighet till kompetensutveckling.

Huvudkontoret är beläget på Brunkebergstorg mitt i centrala Stockholm. Som anställd på Riksbanken tar du del av bra förmåner som bland annat generösa semestervillkor, möjlighet till ledarledda träningspass och gym, subventionerad lunch i personalmatsalen, friskvårdsbidrag och subventionerad massage.

INTRESSERAD?
Vi vill ha din ansökan med CV och personligt brev inklusive relevanta betyg senast den 24 maj. Du söker tjänsten genom att klicka på Ansök. Vi ser fram emot att få kontakt med dig!

I denna rekrytering samarbetar vi med rekryteringsföretaget Source Executive och din ansökan kan därför komma att behandlas av deras konsulter. Inledande intervjuer kan komma att påbörjas redan innan ansökningstidens utgång. Vi planerar även att låta slutkandidaterna få genomgå olika logiska tester som ett led i urvalet.
 

Kontaktpersoner:

Sofia Kåhre
Tf enhetschef
076-1303896
sofia.kahre@riksbank.se

Anna Ekedorff
Rekryteringskonsult
0709-52 53 68
anna.ekedorff@source-executive.se

Jacob Arendt
Researcher
0708-13 91 57
jacob.arendt@source-executive.se

Ansökan görs via denna länk:
https://www.riksbank.se/sv/om-riksbanken/jobba-hos-oss/lediga-jobb/?rmpage=job&rmjob=1020&rmlang=SE


Intresseanmälan

Bifoga CV*:

Bifoga fler filer (t.ex. personligt brev):Företag: Sveriges Riksbank
Adress: Brunkebergstorg 11
111 51 STOCKHOLM

Titel: Direktionshandläggare
Anställning: Tillsvidare
Sektor: Offentlig


Frågor?

Anna Ekedorff
Senior Recruitment Consultant
anna.ekedorff@source-executive.se
+46709525368
Jacob Arendt
Researcher
jacob.arendt@source-executive.se
+46708139157