Enhetschef Rekryteringsenheten Kriminalvården

Om arbetsplatsen

Brinner du för att arbeta i en myndighet med samhällsviktigt uppdrag, där de anställdas kompetens och engagemang avgör myndighetens framgång? Vill du tillsammans med andra och i nära samarbete med verksamhetsföreträdare vidareutveckla myndighetens rekryteringsarbete? Är du en resultat-, och utvecklingsinriktad ledare som vill göra skillnad i en starkt växande myndighet?

Vill du veta mer? Läs mer om vårt uppdrag och verksamhet på https://www.kriminalvarden.se

HR-avdelningen är en nationell avdelning vid Kriminalvårdens huvudkontor med främsta uppgift att medverka till att Kriminalvården har goda förutsättningar att vidareutveckla sin förmåga att nå sina mål genom att vara en attraktiv arbetsgivare, arbetsplats, utbildningsanordnare och samarbetspart, som gör skillnad i samhället. Våra HR-medarbetare arbetar med mål och resultat i fokus och med människor och verksamhet i centrum. HR-avdelningen består av fem enheter och 295 anställda fördelat på enheterna för rekrytering, utbildning, planering och arbetsgivarutveckling, verksamhetsnära HR-stöd samt ledar- och medarbetarskap. Vi söker nu en enhetschef till den enhet som ansvarar för rekrytering. Enheten inrättades den 1 juli 2021 och är under etablering.

Arbetsuppgifter
Under de kommande åren ska Kriminalvården rekrytera många nya medarbetare eftersom myndighetens uppdrag växer. Enhetens huvudsakliga uppgift är att stödja rekryterande chefer genom ett ändamålsenligt och modernt rekryteringsstöd. Enheten ska proaktivt bidra till att Kriminalvården når sina mål genom att stödja chefer att rekrytera rätt person på rätt plats i rätt tid och med rätt kompetens för uppdraget. I enhetens uppgifter ingår också att utveckla Kriminalvårdens strategiska inriktning och metoder för rekryteringsarbetet.
Som enhetschef rapporterar du till HR-Direktören och ingår i avdelningens ledningsgrupp. Du ansvarar för att leda arbetet vid enheten. Till din hjälp har du en HR-strateg, sju chefer och totalt ca 70 rekryteringspartners samt sju rekryteringshandläggare som kommer arbeta nära rekryterande chefer som finns i våra sex regioner och på huvudkontoret. Du har verksamhets-, personal-, och ekonomiskt ansvar för enheten.
Ditt övergripande mål blir att säkerställa att enheten liksom HR-avdelningen ger ett ändamålsenligt verksamhetsstöd i syfte att stärka Kriminalvårdens kort- och långsiktiga kompetensförsörjning.

Kvalifikationer
Vi söker dig som motiveras av att genom andra chefer och i nära samarbete med kollegor och verksamhetsföreträdare, utveckla rekryteringsstödet till rekryterande chefer i en myndighet som växer. Du brinner för att skapa goda förutsättningar för dina chefer och medarbetare, och att leda utvecklingsarbete och verksamhetsutveckling. Du har erfarenhet av att leda komplext förändringsarbete med goda resultat och vet att det ställer höga krav på din personliga mognad och integritet.
Du har erfarenhet som chef och förändringsledare och god förmåga att skapa struktur, sammanhang och helhetssyn. Du tillämpar ett tillitsbaserat ledarskap och är som person stabil och prestigelös. Du arbetar aktivt för att skapa delaktighet och gemensamt ansvarstagande och tar tillvara kompetenser runt omkring dig. Du har hög förmåga att samverka med andra, inom och utom myndigheten, i syfte att effektivt nå gemensamma mål. Du kommunicerar tydligt och bidrar till dialog och ansvarstagande.
Du har en akademisk examen inom för tjänsten relevant område, företrädesvis inom HR-området. Du har erfarenhet av att bedriva komplext utvecklings-, och förändringsarbete med goda resultat. Du har egen flerårig erfarenhet av arbete med rekrytering, som chef och/eller som stöd till chefer vid rekrytering och därmed en god förståelse för hantverket att rekrytera. Vana av att leda på distans är meriterande. Meriterande är utbildning inom ledarskap och erfarenhet av att vara chef över chefer. Chefserfarenhet från en stor organisation i offentlig verksamhet är mycket meriterande. Utbildning i rekryteringsmetodik, förändringsledning och coaching är mycket meriterande.
Som chef inom Kriminalvården har du självklart ett stort samhällsengagemang och delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, mångfald, respekt för individen och tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du förväntas med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse
Placering på någon av våra huvudorter Norrköping, Stockholm, Örebro, Göteborg, Malmö eller Härnösand.

Ansökan
Ansök senast: 2022-05-15
Referensnummer: C85141
Ansök här 

Lön
Individuell lönesättning.

Anställning
Antal annonserade arbetstillfällen: 1
Förtroendearbetstid.

Kontakt
Fackliga företrädare
Olof Carlstein
SEKO
077-22 80 800
Nilla Mölk
OFR-S/ST
077-22 80 800
Tina Olsson Sirén
Saco-s
077-22 80 800

Övrigt
Vi har valt att samarbeta med SOURCE i denna rekrytering. Om du vill ha mer information och en första kontakt är du
välkommen att kontakta SOURCE konsult, Ansökan registrerar du via Kriminalvårdens hemsida eller via www.offentliga jobb.se.
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass
och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du måste vara
svensk medborgare men får gärna ha utländsk bakgrund. Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad
mångfald. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV
ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i
annonsen.

 

Intresseanmälan

Bifoga CV*:

Bifoga fler filer (t.ex. personligt brev):Företag: Kriminalvården
Adress: Slottsgatan 78
Kriminalvårdsstyrelsen
60222 Norrköping

Titel: Enhetschef Rekryteringsenheten
Anställning: Tillsvidare
Sektor: Offentlig


Frågor?

Caroline Kock

caroline.kock@source-executive.se
+46705110390