Enhetschef till Middle Office på Riksbanken

Om jobbet

Nu söker vi en enhetschef till Middle Office med genuint intresse för finansiella marknader, ledarskap och verksamhetsutveckling.

VI ERBJUDER

Hos oss får du ett utmanande och betydelsefullt arbete i en händelserik miljö där Sveriges ekonomiska utveckling står i fokus. Du får dessutom kunniga och engagerade kollegor och mycket stor möjlighet till kompetensutveckling.

DET HÄR GÖR DU HOS OSS

Som enhetschef för Middle Office leder och utvecklar du verksamheten vars uppgift bland annat är att följa upp, utvärdera och rapportera resultat och risker inom förvaltningen av guld- och valutareserven samt Riksbankens köp och innehav av svenska tillgångar.

Enheten ansvarar dessutom för utveckling, förvaltning och samordning av de system som används i avdelningens verksamhet, dvs i förvaltningen av tillgångar samt fastställande av Riksbankens referensränta Swestr. Enheten har även en samordnande roll i avdelningens kontinuitetsberedskap. Du blir en viktig del av avdelningens ledningsgrupp som tillsammans ser till att avdelningen lyckas med sina uppdrag. Du bidrar aktivt till gott samarbete inom enheten, ledningsgruppen och med andra delar av organisationen.

DITT TEAM

Middle Office består av 16 medarbetare som har en blandning av analytiska och operativa arbetsuppgifter fördelat på risk- och avkastningsanalytiker, systemförvaltare samt operatörer i produktionen av referensräntan Swestr. Middle Office är en av fem enheter inom avdelningen för marknader. Avdelningen ansvarar för Riksbankens aktiviteter på de finansiella marknaderna genom förvaltning av Riksbankens guld- och valutareserv samt implementering av penningpolitiken. Avdelningen har ett sextiotal medarbetare.

MER OM DIG

Vi söker dig som har en högskoleexamen inom finansiell ekonomi, nationalekonomi eller motsvarande. Du har gedigna kunskaper och stort intresse kring finansiella marknader och finansiella instrument. Du har tidigare erfarenhet som chef eller annan ledarroll som t.ex. projektledare samt har ett stort engagemang för verksamhets- och systemutveckling. Det är meriterande om du har erfarenhet från arbete på statlig myndighet och/eller inom finansiell verksamhet som exempelvis kapitalförvaltning. Du har god förmåga att uttrycka dig muntligt och skriftligt på svenska och engelska och det är meriterande om du har erfarenhet av att strukturera och skriva rapporter och presentationer samt lyfta ett helhetsbudskap till många olika typer av intressenter.

Som person har du ett genuint ledarskapsintresse och du är en god kommunikatör som kan förklara komplicerade sammanhang på ett enkelt sätt. Du ser till hela verksamhetens bästa och sakers långsiktiga betydelse när det kommer till beslut och agerande och drivs av att se medarbetare växa och utvecklas. Du har också ett gott omdöme, är bra på och tycker om att samarbeta och skapa goda relationer.

MER OM TJÄNSTEN

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och därför krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning innefattande registerkontroll och särskild personutredning kommer att göras på slutkandidaten.

ATT JOBBA PÅ RIKSBANKEN

Riksbanken ser till att pengarna behåller sitt värde över tid och att betalningar kan ske säkert och effektivt. Vi ger också ut Sveriges sedlar och mynt. Vi arbetar på medborgarnas uppdrag för en stark och säker ekonomi. Läs mer om hur det är att arbeta på Riksbanken här.

Huvudkontoret är beläget på Brunkebergstorg mitt i centrala Stockholm. Som anställd på Riksbanken tar du del av bra förmåner som bland annat generösa semestervillkor, möjlighet till ledarledda träningspass och gym, subventionerad lunch i personalmatsalen, friskvårdsbidrag och subventionerad massage. Läs mer om våra förmåner här. Följ oss även på linkedin, facebook och twitter för att se våra senaste uppdateringar.

INTRESSERAD?

Vi vill ha din ansökan med CV och personligt brev inklusive relevanta betyg senast den 29 augusti 2022. Du kan läsa mer om hur det fungerar när du söker jobb på Riksbanken här. Om du har frågor är du välkommen att kontakta avdelningschef, Heidi Elmér på telefon 08-787 07 50.

Vi vill att du i denna rekrytering besvarar ett antal urvalsfrågor och logiska tester och arbetsprov kan komma att ingå som en del av rekryteringsprocessen. Vi genomför också bakgrundskontroller på slutkandidaten, vilket innebär att du lämnar in examensbevis eller andra dokument som styrker din utbildning och vi kontrollerar att dessa stämmer. Vi ser fram emot att få kontakt med dig!

Vi har valt annonseringskanaler och undanber oss försäljare av rekryteringstjänster och annonser.


Intresseanmälan

Bifoga CV*:

Bifoga fler filer (t.ex. personligt brev):Företag: Sveriges Riksbank
Adress: Brunkebergstorg 11
111 51 Stockholm

Titel: Enhetschef
Anställning: Tillsvidare
Sektor: Offentlig


Frågor?

Minna Aspnäs
Leg. psykolog | Head of consulting
minna.aspnas@source-executive.se
070-735 20 23