Förvaltningschef ADH – Ambulans, Diagnostik, Hälsa

Vi i Region Halland gör bra verksamhet för invånarna, men vi vill mer.
Vår ledning står inför ett generationsskifte och därför rekryterar vi just nu flera nya förvaltningschefer. Är du vår nya ledningskollega?

Arbetsuppgifter

Chefsuppdraget innebär att leda med fokus på resultat, engagera och motivera medarbetare samt att vara arbetsgivarens representant. Som förvaltningschef leder, fördelar och utvecklar du arbetet inom förvaltningen med syfte att uppnå hög kvalitet och effektivitet. Vidare har du personal-, budget- och resultatansvar för ca 1.300 medarbetare och rapporterar direkt till Regionens Hälso-och Sjukvårdsdirektör samt driftsnämnden för ADH.

Tjänsten innebär en tillsvidareanställning i din grundprofession med ett fyraårigt chefsförordnande.

Om arbetsplatsen

Förvaltningen har i uppdrag att bedriva specialiserad somatisk vård, vilken omfattar hälso- och sjukvårdsverksamhet som kräver mer specialiserade åtgärder och resurser än vad som kan ges på vårdcentral eller inom kommunens hälso- och sjukvård. Inom förvaltningen finns ambulanssjukvård, 1177 vårdguiden, sjukresor, medicinsk diagnostik, funktionsstöd, kvinnohälsovård, ungdomsmottagning, nutritionsuppdrag samt hjälpmedelsuppdrag som utförs på uppdrag av gemensam nämnd för Hemsjukvård och hjälpmedel.

Målen för verksamheten 2022 är följande:

  • Utvecklad samverkan för Regional fysisk planering
  • Stärka Halland som tillväxtregion
  • Innovation och smart specialisering
  • Grön omställning
  • Nära och sammanhållen vård
  • Digitalisering i vården
  • Styrning utifrån kunskap och kvalitet

Några exempel på centrala arbetsuppgifter:

  • Utveckla arbetet med ökad samverkan, både mellan förvaltningar och med externa parter
  • Fortsätta utveckla digitala arbetssätt och tjänster
  • Säkerställa förvaltningens kompetensförsörjning

Kvalifikationer

Du har en för uppdraget relevant akademisk utbildning och ett genuint intresse för utvecklingsfrågor och samverkan. Du har flerårig linjechefserfarenhet från en komplex organisation, gärna en politiskt styrd organisation. Du har arbetat inom hälso- och sjukvården och har erfarenhet av utvecklings- och förändringsarbete samt ett genuint intresse för omvärldsbevakning i relevanta frågor.

Som person har du förmåga att ta ett tydligt arbetsgivarperspektiv samt ett helhetsperspektiv för verksamheten. Du är affärsmässig, utvecklingsinriktad, prestigelös och tydlig. Vidare ser vi att du är stabil och tillitsfull samt att du har en förmåga att involvera, engagera, entusiasmera och motivera medarbetare för att tillsammans utveckla verksamheten mot uppsatta mål. Det är betydelsefullt att du är kommunikativ och har en god förmåga att samverka och skapa goda relationer med olika samarbetspartners. Goda kunskaper i svenska språket, i såväl tal som skrift, och så även engelska. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi har valt att samarbeta med SOURCE i denna rekrytering. För en inledande konfidentiell dialog kring tjänsten, ring eller skriv till Monica Landmark, mobil 0731-550014, monica.landmark@source-executive.se

Om Region Halland

Region Halland är till för alla som bor och arbetar här i Halland. Vi är över 8 000 medarbetare inom 370 olika yrken som alla arbetar för att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja tillväxt och utveckling. Vi ansvarar också för kollektivtrafiken i Halland och driver frågor inom områden som näringsliv, kultur och utbildning. Vår vision är ”Halland ­ – bästa livsplatsen” och med det menar vi att Halland ska bli den bästa platsen att bo på, utbilda sig, arbeta och driva företag i. Vi har kommit en bra bit på vägen, välkommen att följa med oss på vår resa! Vill du veta mer om Region Hallands organisation, vårt uppdrag och vår vision? Klicka här

Strävan efter jämställdhet, mångfald och likvärdiga villkor är både en kvalitetsfråga och en självklar del av Region Hallands värdegrund.

Region Halland krigsplacerar all tillsvidareanställd personal.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.


Intresseanmälan


Företag: Region Halland
Adress: 30180 Ej angiven

Titel: Förvaltningschef
Anställning: Tillsvidare
Sektor: Offentlig


Frågor?

Bianca Gideback
Konsult
bianca.gideback@source-executive.se
+460708110364
Monica Landmark
Konsult
monica.landmark@source-executive.se
+46731550014