Förvaltningschef Kultur och Skola - Region Halland

Vi i Region Halland gör bra verksamhet för invånarna, men vi vill mer.
Vår ledning står inför ett generationsskifte och därför rekryterar vi just nu flera nya förvaltningschefer. Är du vår nya ledningskollega?

Arbetsuppgifter

Chefsuppdraget innebär att leda med fokus på resultat, engagera och motivera medarbetare samt att vara arbetsgivarens representant. Som förvaltningschef leder, fördelar och utvecklar du arbetet inom förvaltningen med syfte att uppnå hög kvalitet och effektivitet. Vidare har du personal-, budget- och resultatansvar för ca 300 medarbetare och rapporterar direkt till Regionens utvecklingsdirektör samt driftsnämnden för Kultur och Skola.
Tjänsten innebär en tillsvidareanställning i din grundprofession med ett fyraårigt chefsförordnande.

Om arbetsplatsen

Förvaltningens verksamheter har att förhålla sig till tre olika statliga styrningar:

1) Munkagårdsgymnasiet ska bedriva gymnasieutbildning i enlighet med skollag och gymnasieförordning.
2) Folkhögskolans verksamhet tillhör både vuxenutbildningen och folkbildningen. Syftet är att göra det möjligt för vuxna att komplettera tidigare studier och vidga sin kompetens.
3) De delar av kulturverksamheten som ingår i Kultursamverkansmodellen är förordningsreglerade. Den regionala kulturpolitiken ska bidra till att uppfylla de nationella kulturpolitiska målen: Kulturverksamheten i sin helhet utgår från Hallands kulturstrategi och kulturplan och omfattar såväl kulturpolitiskt strategiskt arbete som främjande-, produktions- och arrangörsverksamhet. Den regionala biblioteksverksamheten är reglerad i bibliotekslagen.

Arbetet med kulturutveckling utförs genom bolag, institutioner i egen regi och institutioner som drivs tillsammans med kommuner. Överenskommelser tecknas för gemensamma utvecklingsmål med olika aktörer. Kultur i Halland genomför även verksamhet och projekt i egen regi samt genom att bevilja stöd till organisationer och medfinansiering av projekt. Kultur i Halland ger också stöd som omfattar kunskaps- och metodutveckling, utvecklingsprocesser och nätverk.

Kvalifikationer

Du har en för uppdraget relevant akademisk utbildning och ett genuint intresse för kultur och skola. Du har flerårig linjechefserfarenhet från en komplex organisation, gärna från politiskt styrd organisation. Du har arbetat inom Kultur eller skola och har kunskap om hur de kulturpolitiska medlen fördelas. Du har gedigen erfarenhet av utvecklingsarbete och digital transformation
Som person har du förmåga att ta ett tydligt arbetsgivarperspektiv samt ett helhetsperspektiv för verksamheten. Du är resultatorienterad, prestigelös och tydlig. Vidare ser vi att du är stabil och tillitsfull samt att du har en förmåga att involvera, engagera och motivera medarbetare för att tillsammans utveckla verksamheten mot uppsatta mål. Det är betydelsefullt att du är kommunikativ och har en god förmåga att samverka och skapa goda relationer med olika samarbetspartners. Goda kunskaper i svenska språket, i såväl tal som skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi har valt att samarbeta med SOURCE i denna rekrytering. För en inledande konfidentiell dialog kring tjänsten, ring eller skriv till Erik Asp, 073 3523481, erik.asp@source-executive.se

Om Region Halland

Region Halland är till för alla som bor och arbetar här i Halland. Vi är över 8 000 medarbetare inom 370 olika yrken som alla arbetar för att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja tillväxt och utveckling. Vi ansvarar också för kollektivtrafiken i Halland och driver frågor inom områden som näringsliv, kultur och utbildning. Vår vision är ”Halland ­ – bästa livsplatsen” och med det menar vi att Halland ska bli den bästa platsen att bo på, utbilda sig, arbeta och driva företag i. Vi har kommit en bra bit på vägen, välkommen att följa med oss på vår resa! Vill du veta mer om Region Hallands organisation, vårt uppdrag och vår vision? Klicka här

Strävan efter jämställdhet, mångfald och likvärdiga villkor är både en kvalitetsfråga och en självklar del av Region Hallands värdegrund.
Region Halland krigsplacerar all tillsvidareanställd personal.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.
 

Intresseanmälan


Företag: Region Halland
Adress: 301 80 Halmstad

Titel: Förvaltningschef
Anställning: Tillsvidare
Sektor: Offentlig


Frågor?

Erik Asp
Seniorkonsult
erik.asp@source-executive.se
+46733523481
Axel Berggren
Researcher
axel.berggren@source-executive.se

+460707839600