Förvaltningschef Närsjukvården Halland

Vi i Region Halland gör bra verksamhet för invånarna, men vi vill mer.
Vår ledning står inför ett generationsskifte och därför rekryterar vi just nu flera nya förvaltningschefer. Är du vår nya ledningskollega?

Arbetsuppgifter

Chefsuppdraget innebär att leda med fokus på resultat, engagera och motivera medarbetare samt att vara arbetsgivarens representant. Som förvaltningschef leder, fördelar och utvecklar du arbetet inom förvaltningen med syfte att uppnå hög kvalitet och effektivitet. Vidare har du personal-, budget- och resultatansvar för ca 1.200 medarbetare och rapporterar direkt till Regionens Hälso-och Sjukvårdsdirektör samt driftsnämnden för Närsjukvården. 

Om arbetsplatsen

Förvaltningen har i uppdrag att driva Region Hallands vårdcentraler i egen regi, Folktandvården med allmäntandvårdskliniker, tandreglering och tandtekniskt laboratorium, samt ett antal särskilda uppdrag, som just nu även innefattar Pandemiuppdraget. Förvaltningens ledning och administration är placerad i Varberg och Halmstad.

Vårdcentralen Halland driver regionens 23 offentligt ägda vårdcentraler och erbjuder vård i Hallands samtliga kommuner. Verksamheten intäktsfinansierad och drivs i konkurrens med privata vårdcentraler. Samtliga vårdcentraler erbjuder BVC-verksamhet samt behandling inom hälsa- och rehabilitering. Vid vårdcentralerna arbetar cirka 800 medarbetare inom yrken som sjukgymnaster, distriktsläkare, medicinska sekreterare, distriktssköterskor, psykologer, undersköterskor, BVC-sköterskor, arbetsterapeuter m.fl.

Folktandvården Halland driver 20 allmäntandvårdskliniker och fyra tandregleringskliniker och har verksamhet i samtliga halländska kommuner. Verksamheten drivs i konkurrens med privata aktörer. Inom folktandvården arbetar cirka 340 medarbetare så som bland annat tandhygienister, tandläkare, tandsköterskor och tandtekniker.

Pandemiuppdraget handlar om ansvar för pandemimottagningar i Halmstad och Varberg med tillhörande smittspårningsenhet, samt samordningsansvar för planering, genomförande och uppföljning av vaccination mot Covid-19.

Tre fortsatt viktiga utvecklingsområden är;

  • Fortsatt arbete med att skapa förutsättningar, stärka och utveckla en förändringsorienterad kultur – etablera förändringskraft i organisationen
  • Tillgängligheten till vården och tandvården där omvärldens utvecklingstakt innebär nya behov och förväntningar hos invånarna ink. att bättre nyttja de digitala verktygens möjligheter
  • Kompetensförsörjningen på kort och lång sikt

Några exempel på centrala arbetsuppgifter:

  • Utveckla arbetet med ökad samverkan, både mellan förvaltningar och med externa parter
  • Fortsätta utveckla digitala arbetssätt och tjänster
  • Säkerställa förvaltningens kompetensförsörjning

Kvalifikationer

Du har en för uppdraget relevant akademisk utbildning och ett genuint intresse för utvecklingsfrågor och samverkan. Du har flerårig linjechefserfarenhet från en komplex organisation, gärna en politiskt styrd organisation. Du har arbetat inom hälso- och sjukvården och har erfarenhet av utvecklings- och förändringsarbete samt ett genuint intresse för omvärldsbevakning i relevanta frågor.

Som person har du förmåga att ta ett tydligt arbetsgivarperspektiv samt ett helhetsperspektiv för verksamheten. Du är affärsmässig, utvecklingsinriktad, prestigelös och tydlig. Vidare ser vi att du är stabil och tillitsfull samt att du har en förmåga att involvera, engagera, entusiasmera och motivera medarbetare för att tillsammans utveckla verksamheten mot uppsatta mål. Det är betydelsefullt att du är kommunikativ och har en god förmåga att samverka och skapa goda relationer med olika samarbetspartners. Goda kunskaper i svenska språket, i såväl tal som skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi har valt att samarbeta med SOURCE i denna rekrytering. För en inledande konfidentiell dialog kring tjänsten, ring eller skriv till Monica Landmark, mobil 0731-550014, monica.landmark@source-executive.se

Om Region Halland

Region Halland är till för alla som bor och arbetar här i Halland. Vi är över 8 000 medarbetare inom 370 olika yrken som alla arbetar för att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja tillväxt och utveckling. Vi ansvarar också för kollektivtrafiken i Halland och driver frågor inom områden som näringsliv, kultur och utbildning. Vår vision är ”Halland ­ – bästa livsplatsen” och med det menar vi att Halland ska bli den bästa platsen att bo på, utbilda sig, arbeta och driva företag i. Vi har kommit en bra bit på vägen, välkommen att följa med oss på vår resa! Vill du veta mer om Region Hallands organisation, vårt uppdrag och vår vision? Klicka här

Strävan efter jämställdhet, mångfald och likvärdiga villkor är både en kvalitetsfråga och en självklar del av Region Hallands värdegrund.

Region Halland krigsplacerar all tillsvidareanställd personal.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.


Intresseanmälan


Företag: Region Halland
Adress: 30180 Ej angiven

Titel: Förvaltningschef
Anställning: Tillsvidare
Sektor: Offentlig


Frågor?

Bianca Gideback
Konsult
bianca.gideback@source-executive.se
+460708110364
Monica Landmark
Konsult
monica.landmark@source-executive.se
+46731550014