Förvaltningschef samhällsbyggnad

Samhällsbyggnadschef sökes till Ekerö kommun 

Ursäkta röran, vi bygger om - vi har bestämt oss! Vi ska bli en kommun i framkant – och har allt som krävs för att lyckas. Korta beslutsvägar, samarbete över verksamhetsgränser och viljan att våga mer. 

EKERÖ KOMMUN, 1 mil från Stockholms innerstad. I en nära framtid, och när ”Förbifart Stockholm” är klar, kommer Ekerö att vara länets mest attraktiva kommun att bo och verka i. Utöver lugnet, naturen och närheten till stadspulsen så erbjuder Ekerö en professionell kommunal organisation med korta beslutsvägar och en stark drivkraft att ”ständigt göra allt lite bättre”.  
Ta chansen att bli en del av Ekerös spännande utveckling och att leda en stabil kommun med ett positivt läge och fantastisk potential!  

Som samhällsbyggnadschef i Ekerö kommun får du en värdefull roll i en unik övärld. 


Om tjänsten 

Ekerö söker en engagerad och erfaren chef som vill vara med och forma framtidens hållbara samhälle. Som samhällsbyggnadschef har du personal-, ekonomi-, arbetsmiljö- och verksamhetsansvaret och leder verksamhetschef och enhetschefer. Förvaltningen har totalt ca 80 medarbetare. Du ingår i kommunledningskontorets ledningsgrupp tillsammans med övriga förvaltningschefer. Här förväntas du bidra utifrån ett helhetsperspektiv och sätta dig in i frågor som berör hela kommunen.

I rollen som samhällsbyggnadschef i Ekerö kommun leder och utvecklar du samhällsbyggnadsförvaltningen. Vi befinner oss i ett unikt skede där förbifart Stockholm ger oss stora möjligheter till utveckling och tillväxt. Det finns massor av spännande utmaningar genom detta där vi månar om vår fantastiska miljö, unika kulturarv och samtidigt utvecklar ett hållbart och modernt samhälle. Du ansvarar för strategisk planering och genomförande av kommunens samhällsbyggnadsprojekt samt säkerställer att lagar och förordningar inom samhällsbyggnadsområdet följs.

En viktig uppgift för samhällsbyggnadschefen är att samverka med politiker, medarbetare, invånare och externa aktörer för att driva hållbar utveckling. Dina arbetsuppgifter inkluderar att förbereda och föredra ärenden för politisk behandling, utveckla och implementera strategier för hållbar samhällsbyggnadsutveckling samt ansvara för förvaltningens ekonomi. 


Vi söker dig 

  • som har akademisk examen och en gedigen erfarenhet av att leda chefer i en kommunal förvaltning i samarbete med politiken 

  • som har förmåga att arbeta strategiskt och operativt med komplexa frågor samt är van att leda i förändring
  • som har stark kommunikativ förmåga och erfarenhet av att samverka med olika intressenter 
  • som har dokumenterad erfarenhet av budgetfrågor, personalansvar och arbetsmiljöfrågor 


Det är viktigt för oss att du har erfarenhet och en god insikt kring en kommuns övergripande ansvarsområden och samhällsbyggnadssektorns del i detta.
Som ledare är du tydlig och inspirerande och skapar engagemang och delaktighet. Du är också samarbetsinriktad och har en god förmåga att skapa och vårda relationer. Vidare har du analytisk förmåga och förmåga till helhetsperspektiv. För att lyckas i rollen måste du dela vår vilja att prova nya lösningar, ha höga ambitioner och ett starkt driv att skapa positiva förändringar för våra medborgare. 

Vi erbjuder 
En spännande tjänst med möjlighet att göra verklig skillnad! Ett engagerat och kompetent team samt möjlighet till kompetensutveckling och vidareutbildning.

Ansökan 
Sök tjänsten på www.ekero.se  Välkommen med din ansökan senast den 30 augusti! 
I denna rekrytering samarbetar vi med Source Executive. Din ansökan registrerar du som en intresseanmälan via www.source-executive.se senast den 30 augusti 2024. Har du frågor kring tjänsten, ring eller skriv till Caroline Kock på Source, 0705–110390, caroline.kock@source-executive.se eller My Boman på Source, 0708–447471, my.boman@source-executive.se        


Intresseanmälan

Bifoga CV*:

Bifoga fler filer (t.ex. personligt brev):Företag: Ekerö Kommun
Adress: 17823 Ekerö

Titel: Förvaltningschef samhällsbyggnad
Anställning: Tillsvidare
Sektor: Offentlig


Frågor?

Caroline Kock
Seniorkonsult
caroline.kock@source-executive.se
+46705110390
My Boman
Konsult
my.boman@source-executive.se
+460708447471