Förvaltningschef utbildningsförvaltningen

Om arbetsplatsen
Vi arbetar tillsammans med hjärta och kvalitet för att kunna ge bästa möjliga service till Ronneby kommuns invånare. Ronneby ligger vackert mellan hav och skog i mitten av Blekinge. Dessutom har vi bra kommunikationer med bil, tåg och flyg. Dina 2500 blivande kollegor är duktiga på att möta framtidens utmaningar och våra invånares ökade förväntningar genom digitalisering, samarbete och ett engagerat ledarskap.

Tillsammans med dig gör vi Ronneby ännu bättre!

Utbildningsförvaltningen i Ronneby har satt fokus på det kollegiala lärandet! Verksamheten ska genomsyras av kollegialt lärande och de metoder som bygger på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet. Då når vi framgång! Hos oss ska samtliga medarbetare vara väl medvetna om våra styrkor och värna om dessa, samtidigt som vi hela tiden utvecklas. Det gör vi tillsammans!

I utbildningsförvaltningen arbetar vi efter den röda tråden, en gemensam syn på utveckling och lärande med demokratisk värdegrund från förskola, grundskola, anpassad skola till gymnasie- och vuxenutbildning.
Ta chansen att jobba i en kommun som fokuserar på kärnan i utbildningen!

Läs om Ronneby kommun via https://bit.ly/ArbetapåRonnebykommun

Arbetsuppgifter
Utbildningsförvaltningen är en av kommunens största förvaltning med mer än 1000 anställda. Förvaltningen ansvarar bland annat för förskola, grundskola, gymnasieskola, vuxenutbildning, kulturskolan och Campus Ronneby. Målet är att alla elever ska utvecklas så långt som möjligt enligt utbildningens mål.

Som förvaltningschef för utbildningsförvaltningen i Ronneby Kommun har du det övergripande ansvaret för att leda, utveckla och följa upp utbildningsverksamheten inom kommunen. Du arbetar nära utbildningsnämnden och i förekommande fall kommunens politiska ledning, skolledare, medarbetare och andra intressenter för att säkerställa en hög kvalitet i utbildningen samt att kommunens mål och visioner uppfylls.

Vi söker nu en engagerad, modig och erfaren ledare som vill vara med och leda vårt arbete framåt. Som förvaltningschef för utbildningsförvaltningen kommer du att ha det övergripande ansvaret för att leda och utveckla verksamheten inom förskola, grundskola och gymnasium. Du kommer att arbeta strategiskt för att säkerställa att våra utbildningar håller hög kvalitet och att de uppfyller både nationella mål och kommunens egna visioner. Vidare säkerställer du att förvaltningens arbete bedrivs i enlighet med lagar, förordningar och politiska beslut.

Förvaltningschefens uppdrag är att skapa enhetlighet och samordning i hela verksamheten genom att inspirera och leda medarbetare mot gemensamma mål. Det innebär att säkerställa att våra strukturer och arbetssätt stödjer dessa mål samt främja effektiv samverkan för att uppnå önskade resultat. Vidare ska du sträva efter att implementera moderna strategier, teknologier och metoder för att säkerställa att Ronneby står i spetsen för utvecklingen inom utbildningssektorn och effektivt möter framtidens utmaningar.

Som förvaltningschef leder du 18 medarbetare, varav 7 chefer inom förvaltningen. Du ansvarar för förvaltningens budget och ekonomiska uppföljning och samverkar med politiker, skolledare och andra intressenter.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är nytänkande och innovativ när det kommer till att driva utveckling och förändringsarbete. Du motiveras av att få hela organisationen att samverka. Du har ett engagemang och en förmåga att som ledare få dina medarbetare att växa. För att trivas i rollen har du ett kommunikativt och relationsskapande arbetssätt.

Vi söker dig som har:
  • Lämplig akademisk bakgrund eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig
  • Flerårig chefserfarenhet av arbete i en ledande befattning inkl leda andra chefer, samt personal-, verksamhets- och budgetansvar
  • God förmåga att kommunicera i tal och skrift på svenska

Meriterande
  • Goda kunskaper om skolans styrsystem och de lagar och förordningar som reglerar utbildningsverksamhet
  • Erfarenhet av att leda en verksamhet i förändring och ha arbetat med systematiskt kvalitetsarbete
  • Erfarenhet av att ha arbetat med resursfördelning
  • Erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation

Vi erbjuder ett stimulerande och ansvarsfullt arbete med stora möjligheter att påverka och utveckla utbildningsverksamheten i kommunen. Utbildningsförvaltningen är en arbetsplats med engagerade kollegor och en positiv arbetsmiljö. Vi erbjuder konkurrenskraftiga anställningsvillkor och möjligheter till kompetensutveckling.

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare

Ansökan
Ansök senast: 2024-08-25
Referensnummer: C200297-2024-
Välkommen att söka genom att:
Göra en digital ansökan via denna länk.

Anställning
Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson
Carl-Martin Lanér
Kommundirektör
0457-618113
carlmartin.laner@ronneby.se

Fackliga företrädare nås via Kontaktcenter

0457-618000

Övrigt
Formell ansökan till tjänsten registrerar du via ansökningslänken i annonsen. Rekryteringen pågår under sommaren och processen förlängs med några veckor pga semestrar. I denna rekrytering samarbetar vi med SOURCE. Om du vill göra en förutsättningslös intresseanmälan kan du göra detta via SOURCE hemsida www.source-executive.se. Frågor om tjänsten besvaras av rekryteringskonsult My Boman, 070-844 7471, my.boman@source-executive.se

Om du blir aktuell för tjänsten kommer du att genomgå en säkerhetsprövning enligt säkerhetsskyddslagen innan anställning.

Ronneby kommun krigsplacerar all tillsvidareanställd personal.
 

Intresseanmälan

Bifoga CV*:

Bifoga fler filer (t.ex. personligt brev):Företag: Ronneby kommun
Adress: Ronneby kommun
372 80 Ronneby

Titel: Förvaltningschef
Anställning: Tillsvidare
Sektor: Offentlig


Frågor?

My Boman
Konsult
my.boman@source-executive.se
+460708447471