Göteborg Energi söker VD

Göteborg Energi är ett energibolag som ägs av Göteborgs Stad. Det innebär att vi arbetar för alla göteborgare och med hela staden. Förutom att leverera och utveckla nya lösningar inom energi och stadsfiber för boende, företag och transporter, jobbar vi också för ett större mål – ett hållbart Göteborg i en hållbar värld. Vi är kraften i energiomställningen av Västsverige och ska vi lyckas krävs nära samarbeten med både näringsliv, boende och andra samhällsaktörer. Är du den som med kraft och mod kommer leda oss i det arbetet? I så fall önskar vi dig välkommen till Göteborg Energi!
Göteborg befinner sig i mitt i ett utvecklingssprång. De närmaste tio åren kan den västsvenska industriutvecklingen bli den största någonsin i Sverige. Petrokemin och fordonsklustret står inför avgörande investeringar och det finns ett stort intresse för ny industri att etablera sig i göteborgsområdet. Staden växer kraftigt och arbetar, som en av 100 utvalda europeiska städer enligt klimatkontrakt 2030, för att bli en förebild vad gäller omställning till mer hållbara lösningar. Ambitionerna är höga och en hållbar energiförsörjning central.
Vi är kraften i energiomställningen av Västsverige och som Sveriges fjärde största energibolag behöver vi driva Västsveriges frågor både på lokal- och nationell nivå.

Göteborg Energis uppdrag är att bedriva produktion, distribution och handel inom energiområdet samt att äga och utveckla stadens stadsfiberverksamhet. Vi ska samverka i och stödja det strategiska utvecklingsarbete som staden bedriver liksom utforska och utveckla nya områden inom energiförsörjning. Göteborg Energi ska aktivt bidra till att avveckla miljöbelastande energikällor och genom framsynthet vara ledande i processen för ett fossilt oberoende Göteborgssamhälle. Vi ska i samverkan med stadens förvaltningar och bolag, verka för en större energieffektivitet i bebyggelse och energitillförselsystemet.

Vi erbjuder elhandel och elnät, fjärrvärme, fjärrkyla, gas, energitjänster och stadsfiber. Bolaget är ett helägt dotterföretag till Göteborgs Stadshus AB (Göteborgs Stad), har ca 1000 medarbetare, omsätter cirka sex miljarder och förvaltar mycket stora anläggningsvärden. Läs mer på www.goteborgenergi.se

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har erfarenhet av att leda på bolagsövergripande strategisk nivå som chef över chefer och med dokumenterat goda resultat. Du har erfarenhet och intresse av energifrågor och har en högskoleutbildning, gärna inom teknik. Vi ser också gärna att du har ledarutbildning på strategisk nivå. Som chef är du tydlig och beslutsam med god förmåga att förankra beslut i organisationen. Du motiverar och entusiasmerar både inom och utom organisationen. Du tror på det verksamhetsnära ledarskapet och sätter engagemang, effektivitet, goda arbetsprestationer och bra arbetsmiljö i fokus. Vidare kommunicerar du rakt och ärligt och har lätt för att samverka med andra. Vi ser gärna att din erfarenhet inom energibranschen inkluderar utvecklingsperspektiv och fokus på förnybar energi. Det är också önskvärt med erfarenhet av affärsdriven, investeringstung och kundorienterad verksamhet. Bolaget skall vara en attraktiv arbetsgivare och samverkan med de fackliga organisationerna är viktiga för bolagets utveckling. Du är intresserad av att arbeta i politiskt styrd organisation och har förståelse för att det är en del i ledning och styrning av verksamheten.

GÖTEBORG ENERGI ERBJUDER
Göteborg Energi AB har en central roll i den pågående energiomställningen och i det arbetet en nära och tät dialog med våra kunder och intressenter. Utmaningarna är många och tempot måste höjas och vi är övertygade om att vi måste göra det tillsammans. Som VD för bolaget kommer du vara vår främsta ambassadör för ett bolag och ett uppdrag med stor betydelse för vår gemensamma framtid.

ANSTÄLLNINGSVILLKOR
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Anställningsform: Tillsvidareanställning, avtal för förvaltnings- och bolagschefer i Göteborgs Stad.

Tillträde efter överenskommelse

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass vilket innebär att slutkandidat genomgår säkerhetsprövning innan tillsättning.

INTRESSEANMÄLAN
Formell ansökan till tjänsten registrerar du via www.offentligajobb.se senast den 22 augusti 2022. I denna rekrytering samarbetar vi med SOURCE. Om du vill göra en konfidentiell och förutsättningslös intresseanmälan kan du göra detta via SOURCE hemsida www.source-executive.se. Frågor om tjänsten besvaras av rekryteringskonsulterna Karin Rudhag, 0704-140 010, karin.rudhag@source-executive.se eller Axel Berggren 0707-839 600, axel.berggren@source-executive.se
 

Intresseanmälan

Bifoga CV*:

Bifoga fler filer (t.ex. personligt brev):Företag: Göteborg Energi AB
Adress: Johan Willins Gata 3
416 64 GÖTEBORG

Titel: VD
Anställning: Tillsvidare
Sektor: Offentlig


Frågor?

Axel Berggren
Researcher
axel.berggren@source-executive.se

+46707839600
Karin Rudhag
Seniorkonsult
karin.rudhag@source-executive.se
+46704140010