HR-chef Region Gävleborg

Med 7 500 medarbetare är vi länets största arbetsgivare. Det ger oss styrka att driva utvecklingen framåt för ett livskraftigt Gävleborg. Vårt uppdrag är spännande och komplext. Oavsett vilken roll du har hos oss hjälper du invånarna i länet och gör nytta i samhället. Vi ligger i framkant i samhällsutvecklingen och satsar på att du som medarbetare ska få växa och utvecklas. Hos oss får du använda hela din kraft för att tillsammans med dina kollegor skapa framtidens Gävleborg.

Vårt uppdrag är att ge hela länet möjlighet att leva ett gott liv i dag och i morgon. Vi tar hand om hälsa och vård, får kollektivtrafiken att rulla och främjar kompetensutveckling och levande kultur. Vi är motorn för ett hållbart samhälle med samverkan över gränser. Tillsammans är vi Gävleborgskraften.

Hälso- och sjukvårdsnämndförvaltningens cirka 6500 medarbetare arbetar tillsammans för att ge länets invånare de bästa förutsättningarna för ett aktivt liv med ökad livskvalitet. Genom att tillhandahålla god och nära vård i hela länet lägger vi grunden för ett starkt och friskt Gävleborg.

Uppdraget
Som HR-chef har du ett övergripande ansvar för att samordna HR arbetet inom regionens hälso- och sjukvård. Du sitter med i förvaltningens ledningsgrupp, din närmaste chef är regionens Hälso- och sjukvårdsdirektör och när det gäller koncernövergripande HR frågor så formuleras uppdragen även av regionens HR-direktör. Vi vill ses och verka som en arbetsgivare även om Region Gävleborg består av många olika verksamheter. En enhetlig arbetsgivar- och personalpolitik bygger på ett förtroendefullt samarbete med HR-förvaltningen och en gemensam syn på vad som ska uppnås blir extra viktig.

Region Gävleborg är en personalintensiv verksamhet som ställer stora krav på kompetensförsörjning, vilket innebär att HR tillsammans med kärnverksamheten strategiskt och målmedvetet arbetar för att säkerställa regionens attraktivitet som arbetsgivare. Att tydliggöra att medarbetarna är regionens viktigaste resurs och att medarbetare, oavsett roll och uppdrag, kontinuerligt utvecklas och bidrar till helheten är en stor del av uppdraget. I detta arbete är det också viktigt att lyfta fram kompetensutvecklingsfrågor och möjligheterna i ett proaktivt förhållningssätt kring jämställdhets- och mångfaldsarbete samt arbetsmiljöfrågor.

Viktigt för oss är att du är beredd att tillämpa ett tillitsbaserat förhållningssätt i samarbetet med medarbetare, kollegor och övriga intressenter. Vi har höga ambitioner för utvecklingen i regionen och vill vara en förebild inom alla våra ansvarsområden. Vi tror på människors förmåga, vilket gör att du får hitta nya lösningar och använda hela din kompetens i en stimulerande miljö. Därför är det viktigt att du är ansvarstagande, engagerad och flexibel.

Kvalifikationer
Du har förmågan att betrakta frågor ur ett helhetsperspektiv och behöver samtidigt kunna fånga och formulera verksamheternas olika behov av insatser. Uppdraget kräver ett stort personligt engagemang och egen drivkraft att leda verksamheten mot uppsatta mål, en utvecklad förmåga att skapa och upprätthålla goda relationer samt en stark kommunikativ förmåga.

Som person bör du vara strukturerad och analytisk samt ha dokumenterat bred erfarenhet av HR arbete. Du har förmåga att nå resultat och du når dessa genom att vara inkluderande och förtroendeskapande och får medarbetare och kollegor att vilja bidra till helheten.

Vi söker dig som har:
 • dokumenterad erfarenhet av brett HR arbete i komplex verksamhet.
 • gedigen erfarenhet av att medverka i och driva förändringsarbete i en större komplex miljö, gärna inom offentlig verksamhet/ politiskt styrd organisation.
 • förmåga att betrakta frågor ur ett helhetsperspektiv och aktivt bidra i förvaltningsledningsgruppens gemensamma arbete
 • ett inkluderande arbetssätt som främjar öppenhet och dialog
 • förmåga att skapa och upprätthålla ett förtroendefullt klimat för samarbete och samverkan både internt och externt.
 • Mycket god skriftlig och muntlig förmåga i svenska, god förmåga i engelska.
Meriterande
 • Du har lämplig akademisk utbildning.
 • Det är meriterande med erfarenhet från offentlig förvaltning samt att du är förtrogen med arbete i en politiskt styrd organisation.

Övrigt
Vi erbjuder konkurrenskraftig lön, flexibel arbetstid, ett attraktivt förmånspaket, goda möjligheter till kompetensutveckling m m. Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.
Avgörande vikt läggs vid personlig lämplighet.

I denna rekrytering samarbetar vi med SOURCE Executive Recruitment. Formell ansökan till tjänsten registrerar du via www.regiongavleborg.se senast den 22 augusti 2022. Handlingar som inkommer till Region Gävleborg blir allmän handling.
För en inledande konfidentiell dialog kring tjänsten, ring eller skriv till Monica Landmark, mobil 0731 – 55 00 14 e-post monica.landmark@source-executive.se eller Bianca Gideback, mobil 0708 – 11 03 64, e-post bianca.gideback@source-exeutive.se  
Din intresseanmälan gör du via www.source-executive.se

Fackliga representanter:
 • Kommunal – Jessica Wigren, 076-1191104
 • Ledarna – Inger Bodin, 070-6868100
 • Vision – Sara Sjölin, 070-6427806
 • SACO – Satu Kettunen, 073-0236460
 • GHLF – Anders Forsell, 026-664720
 • Vårdförbundet – Anna Bergström, 070-5244655

Intresseanmälan

Bifoga CV*:

Bifoga fler filer (t.ex. personligt brev):



Företag: Region Gävleborg
Adress: 801 88 Gävle

Titel: HR-chef Region Gävleborg
Anställning: Tillsvidare
Sektor: Offentlig


Frågor?

Monica Landmark
Seniorkonsult
monica.landmark@source-executive.se
+46731550014
Bianca Gideback
Konsult
bianca.gideback@source-executive.se
+460708110364