HR-expert med uppdrag att utveckla medarbetarskap, ledarskap och kultur

Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

Enheten för ledarskap och medarbetarskap tillhör HR-avdelningen på Kriminalvården och kommer bestå av cirka 12 medarbetare som arbetar som HR-experter, strateger, handläggare och enhetschef. Enhetens huvudsakliga uppdrag är att utveckla Kriminalvårdens strategiska ramar och gemensamma inriktning för ledarskap och medarbetarskap samt hur dessa tillämpas i både styrande och stödjande processer. Enheten ansvarar även för de strategiska ramar inom myndigheten som syftar till ett tydligt, tillgängligt och tillitsbaserat ledarskap, vilket ger förutsättningar för ett aktivt medarbetarskap. Att strategiskt vidareutveckla och underhålla en systematisk process för myndighetens chefsförsörjning till samtliga nivåer ingår också i enhetens uppdrag.

Vi är en arbetsgrupp med gott samarbete och stort kollegialt lärande. För oss ligger fokus på verksamhetsnytta och värdeskapande, vilket vi åstadkommer genom att arbeta nära tillsammans med dem vi är till för. Vi söker nu en expert som vill vara med på myndighetens och enhetens tillväxt- och utvecklingsresa. Huvudkontoret är beläget i Norrköping, i moderna aktivitetsbaserade kontorslokaler belägna fem minuters promenad från resecentrum. Möjlighet till distansarbete finns till viss del av arbetstiden.

Arbetsuppgifter
I rollen kommer du att ha ett övergripande uppdrag att driva, vidareutveckla och implementera arbetsprocesser, aktiviteter och metoder inom området ledar- och medarbetarutveckling samt kultur- och värderingsfrågor. Tyngdpunkten kommer ligga på frågor som riktar sig mot medarbetare. I rollen kommer du att arbeta i processer kopplat till att attrahera, introducera, behålla och utveckla medarbetare och chefer - samtidigt som du arbetar aktivt med att säkra tillgången på framtida kompetens. Prioriterade uppdrag framöver är karriärutveckling och intern rörlighet, lärande för medarbetare och arbetsgrupper, onboarding, samt digitalisering inom HR-området. Eftersom enheten ansvarar för chefsförsörjning kan det även ingå arbete med chefsrekrytering.

Kvalifikationer
Du har gedigen erfarenhet av utvecklingsarbete inom medarbetarskap och ledarskap. Du är drivande och engagerad i arbetet, samtidigt som du är lyhörd för verksamhetens behov. Uppdraget kräver en god kommunikativ förmåga samt en väl utvecklad samarbetsförmåga. Du strukturerar och prioriterar ditt arbete samtidigt som du bibehåller fokus på mål och resultat. Vi ser också att du är analytisk och pedagogisk i ditt sätt att arbeta. Som person är du trygg, stabil och har självinsikt.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

För att bli aktuell för tjänsten ser vi att du har:
• akademisk examen företrädesvis med personal- eller beteendevetenskaplig inriktning, alternativt annan akademisk utbildning i kombination med erfarenhet inom sakområdet som Kriminalvården bedömer relevant
• flerårig erfarenhet av att med goda resultat ha arbetat mål- och resultatinriktat med ledar- och medarbetarutveckling samt kultur- och värderingsfrågor, gärna i statlig sektor och i större organisation
• erfarenhet av att identifiera, utveckla och implementera utvecklingsinitiativ för ledare, och medarbetare inom t.ex. onboarding, karriärutveckling, arbetsmiljö eller lärande
• goda kunskaper i svenska och engelska, i såväl tal som skrift

Det är meriterande om du har erfarenhet av:
• att framgångsrikt implementera tillitsbaserat ledarskap samt aktivt medarbetarskap
• organisationsutveckling och av att driva förändringsprocesser, att ta fram metoder och verktyg samt fungera som stöd till verksamheten i dessa frågor
• att arbeta med chefsrekrytering
• digitalisering inom HR-området 
• egen arbetslivserfarenhet inom Kriminalvårdens verksamhetsområde

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan
Ansök senast: 2022-11-14
Referensnummer: C77598

Anställning
Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt
Kontaktperson
Karin Fransson
karin.fransson@source-executive.se

Fackliga företrädare
Olof Carlstein
SEKO
077-22 80 800

Nilla Mölk
OFR-S/ST
077-22 80 800

Tina Sirén Olsson
Saco-S
077-228 08 00

Övrigt
Vi har valt att samarbeta med SOURCE i denna rekrytering. För mer information är du välkommen att kontakta SOURCE för en första kontakt.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Säkerhetskontroll kommer att föregå beslut om anställning. Denna befattning är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras innan beslut om anställning fattas. Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Ansökan registrerar du via Kriminalvårdens hemsida eller via www.offentliga jobb.se För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.
 

Intresseanmälan

Bifoga CV*:

Bifoga fler filer (t.ex. personligt brev):Företag: Kriminalvården
Adress: Slottsgatan 78
Kriminalvårdsstyrelsen
60222 Norrköping

Titel: HR-expert
Anställning: Tillsvidare
Sektor: Offentlig


Frågor?

Karin Fransson

karin.fransson@source-executive.se