HR-strateg till Utbildningsenheten vid HR-avdelningen

Om arbetsplatsen
Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

Brinner du för att arbeta i en myndighet med samhällsviktigt uppdrag, där det är de anställdas kompetens och engagemang som avgör myndighetens framgång? Där din uppgift är att stödja förutsättningarna för myndighetens långsiktiga kompetensutveckling inom alla yrkeskategorier? Vill du bli en del att vårt team som gör skillnad varje dag i en starkt växande myndighet?

HR-avdelningen är en nationell avdelning vid Kriminalvårdens huvudkontor med främsta uppgift att medverka till att Kriminalvården har goda förutsättningar att vidareutveckla sin förmåga att nå sina mål genom att vara en attraktiv arbetsgivare, arbetsplats, utbildningsanordnare och samarbetspart, som gör skillnad i samhället. Våra HR-medarbetare arbetar med mål och resultat i fokus och med människor och verksamhet i centrum. HR-avdelningen består av fem enheter och 295 anställda fördelat på enheterna för rekrytering, utbildning, planering och arbetsgivarutveckling, verksamhetsnära HR-stöd samt ledar- och medarbetarskap. Vi söker nu en HR-strateg till Utbildningsenheten.

Utbildningsenheten ansvarar för myndighetens utbildningsförsörjning utifrån såväl Kriminalvårdens mål och strategival som omvärldens förändringar. I ansvaret ingår pedagogiskt ansvar för medarbetarnas lärande och utbildning. Enheten har i uppgift att svara för utvecklingsarbete avseende pedagogik, produktion, distansutbildning och e-lärande. Enhetens huvuduppgift är att analysera, planera, vidareutveckla, implementera och följa upp myndighetens långsiktiga utbildningsverksamhet och kompetensutveckling för de flesta yrkeskategorier inom myndigheten. Arbetet sker i nära samarbete med verksamheten och de myndighetsgemensamma personalutbildningarna genomförs och kvalitetssäkras av enheten

Arbetsuppgifter
Som HR-strateg kommer du att övergripande stödja vidareutveckling av enhetens uppdrag. Det innebär bl a att stödja och leda arbetet med att vidareutveckla enhetens utbildningsverksamhet så att denna bidrar till verksamhetsnytta, är verksamhetsanpassad och resultatorienterad. I rollen kommer du att ansvara för kontinuerligt kvalitets- och uppföljningsarbete.

Du är expert och rådgivande till Kriminalvårdens ledningsgrupper och chefer och medverkar i myndighetssamverkan nationellt och internationellt. Du bidrar till Kriminalvårdens utveckling och måluppfyllelse genom utbildningsrelaterad kunskap och praktik. Tillsammans med kollegor på enheten och avdelningen medverkar du till att skapa förutsättningar för HR-avdelningen att möta kommande behov och utmaningar i förhållande till Kriminalvårdens kapacitetsökning och andra framtida förändringar.

Du rapporterar till chefen för Utbildningsenheten.

Kvalifikationer
Du har minst tre års erfarenhet av att leda arbete med att vidareutveckla strategier, processer och metoder inom utbildning. Som person är du drivande och engagerad i arbetet och lyhörd för verksamhetens behov. Du är en god kommunikatör och presenterar komplexa underlag på ett tydligt och pedagogiskt sätt. Du har god förmåga att strukturera och prioritera ditt arbete samtidigt som du bibehåller fokus på mål och resultat. De förslag och konkreta åtgärder du arbetar fram håller hög kvalitet. Du arbetar strategiskt och utifrån ett långsiktigt perspektiv.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är medveten om och har förståelse för hur
bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet För att bli aktuell för tjänsten ser vi att du har:
 • akademisk examen inom för enheten relevant ämnesområde
 • arbetat minst tre år på verksamhetsövergripande nivå med att vidareutveckla strategier, processer och metoder inom utbildningsområdet
 • minst fem års bred erfarenhet från arbete inom utbildning
 • erfarenhet av att ha arbetat i konsultativt stödjande roller inom utbildningsområdet
 • erfarenhet av utredningsarbete, gärna i offentlig verksamhet
 • mycket god förmåga och insikt i att arbeta process- och projektorienterat
 • mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på såväl svenska som engelska
 • mycket god förmåga att strukturera och skriva fram rapporter, utredningar och material såsom policys, strategidokument, riktlinjer etc.
 • hög datamognad och har erfarenhet av att använda IT som stöd i arbetet

Det är meriterande om du har erfarenhet av:
 • utbildning i projekt- och programledning
 • egen chefserfarenhet
 • projekt- och processledare
 • egen erfarenhet som utbildare och utredare
 • utbildnings- och utvecklingsarbete inom Yrkeshögskola
 • utbildnings- och utvecklingsarbete i Kriminalvården
 • att leda större projekt och projekt som innehåller flera delprojekt
 • god kunskap och förståelse för hur utbildning och kompetensutveckling i Kriminalvården kan medverka till att utveckla organisation, ledarskap och medarbetarskap utifrån verksamhetens behov
 • goda kunskaper om de övergripande förutsättningar (regelverk, budget, arbetsgivarepolitik, upphandling m.m.) som gäller för offentlig verksamhet i allmänhet

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan
Ansök senast: 2022-05-15
Referensnummer: C85442

Du är välkommen att söka:

GÖR ANSÖKAN
Ansökan görs digitalt via rekryteringsverktyget Visma Recruit.Lön
Individuell lönesättning.
Placering vid någon av våra huvudorter Norrköping, Stockholm, Örebro, Göteborg, Malmö eller Härnösand.


Anställning
Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt
Kontaktperson                                     Fackliga företrädare
Anna Ekedorff                                       Olof Carlstein
Konsult SOURCE                                 SEKO
0709-52 53 68                                       077-22 80 800
Nilla Mölk ST/OFR
077-228 08 00

Tina Olsson Sirén Saco-s
077-22 80 800


Övrigt
Vi har valt att samarbeta med SOURCE i denna rekrytering. Om du vill ha mer information och en första kontakt är du välkommen att kontakta SOURCE konsult.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Säkerhetskontroll kommer att föregå beslut om anställning. Vissa befattningar är placerade i säkerhetsklass och då kommer en säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras innan beslut om anställning fattas. För tjänster med högre säkerhetsklass behöver du vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Intresseanmälan

Bifoga CV*:

Bifoga fler filer (t.ex. personligt brev):Företag: Kriminalvården
Adress: Slottsgatan 78
Kriminalvårdsstyrelsen
60222 Norrköping

Titel: HR-strateg
Anställning: Tillsvidare
Sektor: Offentlig


Frågor?

Anna Ekedorff
Senior Recruitment Consultant
anna.ekedorff@humancapital.se
+46709525368