Kommunikationschef

Kommunikationschef i Järfälla kommun

Nu söker vi Sveriges mest kommunikativa ledare.

Vill du vara med och forma en av Sveriges mest expansiva kommuner? Järfälla kommun i nordvästra Stockholm har regionens mest spännande geografiska läge. Vi har höga ambitioner och befinner oss i en spännande utvecklingsfas. Nu söker vi en kommunikationschef som vill leda arbetet med att ta kommunens kommunikation till nya höjder.
Som kommunikationschef och processägare har du en nyckelroll i arbetet med att förbättra kommunikationen, stärka varumärket och förbättra relationerna med Järfällaborna, företagarna och andra intressenter.

Järfälla kommun erbjuder en arbetsplats med stor variation och goda utvecklingsmöjligheter. Läs mer om hur det är att jobba hos oss på www.jarfalla.se/jobbaijarfalla 

Det här gör du hos oss
Som kommunikationschef kommer du att ansvara för arbetet med en ny kommunikationsstrategi och forma en ny central organisation och nya arbetssätt för kommunens kommunikation. Du kommer även att:
 • ansvara för att sätta mål, förankra mål och prioritera kommunikationen i organisationen.
 • leda, utveckla och följa upp det strategiska kommunikationsarbetet.
 • planera, projekt och aktiviteter utifrån organisationens mål tillsammans med medarbetare.
 • ta fram, utveckla och följa upp styrdokument inom kommunikationsprocessen. 
Vi planerar att genomföra en omorganisation och samla kommunikationsverksamheten på samma avdelning, vilket i så fall innebär att du kommer få vara med och utveckla och leda ett team på cirka 15 kommunikatörer samt leda chefen för vårt servicecenter som också finns inom avdelningen.

Du ingår i kommunens ledningsgrupp där du med din kompetens aktivt bidrar till kommunens strategiska mål och utveckling.

Vem är du?
Vi söker dig som är snabbfotad och har god strategisk höjd. Du är en energigivande person med tydligt resultatfokus, stort engagemang och du har förmåga att omsätta strategiska mål i konkret verksamhet. Som ledare är du trygg och stabil. Du har lätt för att samspela, lyssna in och bygga goda relationer. Du får andra att växa, har förmågan att bygga en kultur som genomsyras av tillit.

Vi vill också att du:
 • har högskoleutbildning inom kommunikation eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant.
 • har flerårig erfarenhet av att leda och utveckla kommunikationsarbete i politiskt styrd organisation. Erfarenhet från kommunal verksamhet är meriterande.
 • är en erfaren ledare med förmåga att bygga fungerande och välmående team.
 • är samhällsintresserad, utvecklingsorienterad och inte räds att fatta beslut.
 • är driven och har förmåga att driva projekt från start till mål.
 • har en välutvecklad förmåga att växla perspektiv.
 • du har stor erfarenhet av strategisk kommunikation och varumärkesutveckling.
 • har utmärkta kommunikativa färdigheter i både svenska och engelska.

Mer om tjänsten och rekryteringsprocessen
Vi erbjuder en spännande och utmanande roll där du får vara med och utveckla kommunikationen i en kommun i stark tillväxt. Järfälla kommun är en arbetsgivare som satsar på sina medarbetare och som erbjuder goda möjligheter till utveckling och karriärvägar.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning sker i samband med anställning. Vi genomför bakgrundskontroll på slutkandidat. Personlighetstester och arbetsprov ingår som en del av rekryteringsprocessen.

Vi ser fram emot din ansökan senast den 9 juni 2023. Vid frågor om Järfälla kommun är du välkommen att kontakta kommundirektör Vesna Jovic på telefonnummer 08-580 281 85 vesna.jovic@jarfalla.se eller HR-direktör Lisa Ringbom Axnér 08-580 290 42, lisa.ringbom.axner@jarfalla.se

Fackliga kontaktpersoner
Merhawi Berhane
Vision
08-580 285 00
merhawi.berhane@jarfalla.se

Ingrid Kennerstedt Bornhall
SACO
08-580 285 00
Ingrid.Kennerstedt.Bornhall@jarfalla.se

I denna rekrytering samarbetar vi med rekryteringsföretaget Source Executive. För frågor om tjänsten alternativt en inledande konfidentiell dialog kring tjänsten, ring eller skriv till Gunnar Stenvall, gunnar.stenvall@source-executive.se 073-155 00 14 eller My Boman, my.boman@source-executive.se 070-844 74 71.
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Intresseanmälan

Bifoga CV*:

Bifoga fler filer (t.ex. personligt brev):Företag: Järfälla kommun
Adress: Vasaplatsen 15
177 80 Järfälla

Titel: Chef
Anställning: Tillsvidare
Sektor: Offentlig


Frågor?

Gunnar Stenvall
Seniorkonsult
gunnar.stenvall@source-executive.se
+46701550014
+46855769967
My Boman
Konsult
my.boman@source-executive.se
+460708447471