Kultur och fritidschef till Svedala kommun

Svedala är en attraktiv kommun med möjligheter för hela livet. Kommunen är inne i en expansiv fas och är en omtyckt familjekommun dit många vill flytta. Vi verkar för attraktiva och hälsofrämjande arbetsplatser i syfte att erbjuda verksamhet av högsta kvalitet. Kommunen har omkring 1600 anställda och 23 000 invånare.
Verksamhetsområde Utbildning ansvarar för samtliga verksamheter inom bildning och utbildning i kommunen, förskola, grundskola, gymnasium, vuxenutbildning samt kultur- och fritidsverksamheter. Verksamhetsområdet är i ett spännande utvecklingsskede och omfattar drygt 900 medarbetare med en budget motsvarande 900 miljoner kronor.

Uppdrag
Kultur- och fritid har i uppdrag att stödja, främja och samordna kulturlivet och den organiserade fritidsverksamheten inom områdena folkbibliotek, skolbibliotek, ungas fritid, allmänkultur, kulturskola, föreningar samt fritidsanläggningar. Svedala har ett rikt föreningsliv framför allt inom idrott och kommunen bidrar till att utveckla förutsättningarna för föreningarnas verksamheter.   
Som områdeschef är det ditt uppdrag att leda och utveckla Kultur och fritids verksamheter med medborgaren i fokus. Som områdeschef har du en ledningsgrupp som idag består av två enhetschefer inom bibliotek/kultur och kulturskola/ungas fritid, samt en föreningssamordnare.
En central del i din roll är att leda utifrån nämndens vision, strategiska inriktningar och prioriterade mål. Tjänsten innebär ansvar för det operativa förändringsarbetet och genomförande av verksamhetsplaner. Som områdeschef initierar och driver du utvecklingsfrågor samt effektiviserar, strukturerar och kvalitetssäkrar organisationen.
Din närmsta chef är utbildningschefen och du ingår i ledningsgruppen för verksamhetsområde Utbildning, där du är med och utvecklar och förbättrar våra verksamheter både på en strategisk och operativ nivå. Ett viktigt arbete är att utveckla nära samarbete med skola och förskola. Ditt perspektiv är viktigt i våra strategiska diskussioner och du kommer vara en resurs i det kollegiala lärandet.
I ditt uppdrag ingår även utvecklingsfrågor i gemensamma nätverk i och utanför kommunen och du är föredragande för nämnden inom ditt område.

Kompetens
För att lyckas i uppdraget som områdeschef är du en skicklig ledare med god förmåga att driva och utveckla verksamhet mot uppsatta mål.
Du har akademisk examen kombinerat med en flerårig erfarenhet av att leda verksamhet som är relevant för tjänsten. Du har tidigare arbetat strategiskt, haft budgetansvar och varit chef. Det är en fördel om du även varit chef för andra chefer. Vidare är det fördelaktigt om du tidigare arbetat i en politiskt styrd organisation och har förståelse för den politiska beslutsprocessen.
God förmåga att kunna växla mellan det strategiska och operativa arbetet är avgörande för rollen. Du kommunicerar på ett sätt som skapar delaktighet och engagemang och har lätt för att anpassa din kommunikation till olika intressenter och nivåer i organisationen. För att lyckas i rollen har du en god förmåga att skapa hållbara relationer i olika situationer och sammanhang.
Ditt engagemang för medborgarperspektivet syns tydligt och smittar av sig i organisationen. Du värderar det personliga och nära ledarskapet och med engagemang och tydliga strukturer arbetar du för en öppen och hållbar verksamhet. Vi ser nationella nätverk och internationella utblickar som önskvärt och givande.
Som chef hos oss har du, i samspel med dina medarbetare, en avgörande betydelse för verksamhetens framtid.

Arbetstid/varaktighet
Tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.
Övrigt
B-körkort är en förutsättning för tjänsten.
Lön
Individuell lönesättning tillämpas.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med SOURCE Executive. Formell ansökan till tjänsten registrerar du senast den 2 oktober 2023 via www.svedala.se/lediga-jobb alt via www.source-executive.se/lediga-jobb Handlingar som inkommer till Svedala kommun blir en allmän handling.

För en inledande konfidentiell dialog kring rollen skriv till seniorkonsult Lisa Mastalir på lisa.mastalir@source-executive.se 0727-232724. Ansökningshandlingar samt intresseanmälningar hanteras löpande under annonseringstiden.

 

Intresseanmälan

Bifoga CV*:

Bifoga fler filer (t.ex. personligt brev):Företag: Svedala Kommun
Adress: Svedala

Titel: Kultur och fritidschef
Anställning: Tillsvidare
Sektor: Offentlig


Frågor?

Lisa Mastalir
Seniorkonsult
lisa.mastalir@ngsgroup.se
+46727232724