Lönechef Huddinge kommun

Huddinge är en växande stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge. Huddinge är en kommun med drygt 114 000 invånare och den näst största kommunen i länet. Inom Huddinge kommunkoncern arbetar cirka 7000 medarbetare. Läs mer på: www.huddinge.se

Kommunstyrelsens förvaltning

HR-administrativa sektionen ger förutsättningar för att alla medarbetare får rätt lön vid rätt tillfälle genom enhetliga och likvärdiga processer. Detta gör sektionen genom att stötta chefer och administratörer inom kommunen genom ett coachande arbetssätt. Sektionens systemgrupp ansvarar och säkerställer beräkningar (lön, sociala avgifter och pension) och processer i kommunens HR-administrativa IT-system Heroma. Sektionen hanterar även administration kring delar av HR-processer samt funktioner som pensionsadministration och personalarkiv samt stöd inom löne- och avtalsfrågor.
Strategiskt arbetar sektionen med förbättring av processer genom utveckling samt digitalisering av dessa. Detta arbete genomförs bl a genom objektsstyrning i uppdraget som objektägare/ledare för HR-objektet samt genom medverkande i olika kommunprojekt där beroende finns till Heroma. HR-administrativa sektionen ligger inom HR-avdelningen på kommunstyrelseförvaltningen.

UPPDRAGET

Som vår Lönechef planerar, utvecklar och följer du upp vår lönesupport och systemförvaltningsverksamhet utifrån de politiska styrsignalerna och inom given budget. Vårt uppdrag innefattar att vi ständigt arbetar för nya smarta lösningar och förändringar i allt från processer, strukturer till nya arbetssätt och digitala hjälpmedel. Det förutsätter att vi jobbar tillsammans och du kommer till ett team med högt kollegialt lärande där din kompetens kommer bidra till vårt arbete.

Det är du som leder det dagliga arbetet på sektionen och tillsammans med dina medarbetare, skapar en arbetsmiljö som präglas av engagemang och delaktighet.
Vi är i en stor förändringsresa med målet jobba digitaliserat och robotiserat samt arbetar med standardiserade processer. Efter en centralisering  har vi satt nya arbetssätt och strukturer för vårt arbete.  

Verksamhetsutveckling inom HR-administrationen är en central del i arbetet och vi arbetar enligt PM3 modellen i kommunen.

Som Lönechef har du ansvar för ekonomi, verksamhet och personal, du samverkar och omvärldsbevakar internt och externt och du jobbar med många olika interna och externa kontaktytor, som t ex chefer inom kommunen och leverantörer av it-stödsystem. Du leder ett team med 16 medarbetare inom lönesupport och systemförvaltning. Lönesupportgruppen har en koordinator som ansvarar för det dagliga operativa arbetet.  Du ingår i HR-avdelningens ledningsgrupp och den kommungemensamma HR-chefsgruppen samt rapporterar till HR-direktören.

DIN PROFIL

Vi söker dig som har en relevant gymnasieutbildning inom lön eller ekonomi och gärna kompletterande utbildning inom löneadministration.  Du har flera års erfarenhet av att arbeta som chef inom HR eller löneadministration. Din kunskap i lagar och kollektivavtal gällande lön och förmåner är på högsta nivå likaså din insikt och förståelse i löneprocessen. Du har stor vana att implementera processer och driva projekt. Du har erfarenhet av förändringsarbete och digitaliseringsutveckling. Det är meriterande om du god kunskap om hela löneprocessen från anställning in till ekonomi samt tidigare har arbetat i en politiskt styrd organisation.

Som person har du god förmåga att självständigt strukturera, planera, utveckla och organisera arbetet. Du har hög personlig mognad, gillar att samarbeta samt har god förmåga att växla mellan detaljer och helhet. Du drivs av att arbeta med förändring och utveckling. Utifrån helheten gör du effektiva prioriteringar bland dina arbetsuppgifter för verksamhetens bästa. Du är lyhörd, prestigelös och kan etablera samt behålla goda arbetsrelationer som bygger på samverkan och förtroende. Du är pedagogisk och kommunikativ såväl muntligt som skriftligt.

Som chef i Huddinge kommun är du en förebild utifrån kommunens gemensamma värden. Ditt ledarskap främjar ett öppet samarbetsklimat, delaktighet i arbetet och du ser till att goda idéer tas tillvara. Som ledare följer du upp, återkopplar och ger dina medarbetare stöd och möjligheter till utveckling. Ledarskap för oss är att nå resultat och få andra med sig i arbetet.

VAD KAN HUDDINGE KOMMUN ERBJUDA DIG?

Förutom ett arbete där du har meningsfulla och viktiga arbetsuppgifter som gör skillnad erbjuder vi en god arbetsmiljö och möjlighet att vara delaktig i samhällsutvecklingen. För att vi ska kunna utföra vårt uppdrag är du som medarbetare i Huddinge kommun det viktigaste vi har. Därför erbjuder vi en rad förmåner för ett hållbart arbetsliv och för att underlätta din vardag. http://www.huddinge.se/formaner

Facklig kontaktperson
För facklig kontaktperson för tjänsten se http://www.huddinge.se/kontaktpersonerfack

ANSÖKAN
I denna rekrytering samarbetar vi med SOURCE Executive. Din ansökan registrerar du som en intresseanmälan via www.source-executive.se senast den 14 februari 2023. Har du frågor kring tjänsten, ring eller skriv till Caroline Kock på SOURCE, 0705–110390,  caroline.kock@source-executive.se eller Bianca Gideback på SOURCE, 0708–110364, bianca.gideback@source-executive.se    
 

Intresseanmälan

Bifoga CV*:

Bifoga fler filer (t.ex. personligt brev):Företag: Huddinge kommun
Adress: 141 21 Huddinge

Titel: Lönechef HR-administrativa sektionen
Anställning: Tillsvidare
Sektor: Offentlig


Frågor?

Caroline Kock
Seniorkonsult
caroline.kock@source-executive.se
+46705110390
Bianca Gideback
Konsult
bianca.gideback@source-executive.se
+460708110364