Projektledare VA

Utvecklas tillsammans med oss! Vill du vara med och bidra till utvecklingen på en arbetsplats där du får mycket ansvar och där du kan växa och utmanas? Då tror vi att Nynäshamns VA-avdelning kan vara rätt för dig. Nynäshamn är en växande skärgårdskommun i Sveriges starkaste tillväxtregion. Här bygger vi hållbara samhällen tillsammans, med omsorg om vår vackra landsbygd och natur. Vi erbjuder en kreativ arbetsplats med utmaningar som får dig att växa och närhet till en aktiv fritid i våra unika omgivningar. Nynäshamn är en växande skärgårdskommun i Sveriges starkaste tillväxtregion. Här bygger vi ett hållbart samhälle tillsammans, med omsorg om vår vackra landsbygd och natur. Vi erbjuder en kreativ arbetsplats med utmaningar som får dig att växa och närhet till en aktiv fritid i våra unika omgivningar.

Om arbetsplatsen

VA-avdelningen som är en del av samhällsbyggnadsförvaltningen och ansvarar för kommunens allmänna vatten- och avloppsanläggningar. Det innebär att vi producerar och levererar dricksvatten och avleder och renar avloppsvatten från våra cirka 23 000 abonnenter. Vi avleder också dagvatten från gator, allmänna platser och fastigheter i våra tätorter. På VA-avdelningen arbetar just nu 18 personer fördelade på våra olika enheter. VA-avdelningen är en arbetsplats med nära till besluten och stora möjligheter att påverka både i stort och smått. Här är vi måna om varandra och backar upp när det behövs.

Arbetsuppgifter

I Nynäshamn händer det mycket både nu och de kommande åren. Till VA-avdelningens utmaningar hör att planera långsiktigt för VAförsörjningen i en växande kommun samtidigt som vi har åldrande ledningsnät och anläggningar som behöver utvecklas. Vi söker därför en projektledare för ett varierat uppdrag med fokus på samhällsutveckling.

Som VA-projektledare driver och leder du projekt inom VA-området med ansvar för budget, tidplan, kvalitetsuppföljning och arbetsmiljö. Du planerar och följer upp projekten och rapporterar regelbundet i samband med prognosuppföljningar. För att lyckas bra i dina projekt är en aktiv och god dialog med både abonnenter, exploatörer, entreprenörer och medarbetare inom kommunen viktig.

Nynäshamns kommun arbetar med samhällsbyggnadsprojekt i en genomtänkt samhällsbyggnadsprocess där projektledare för mark- och exploatering, gata och VA tillsammans med planarkitekter, översiktsplanerare och bygglovshandläggare har viktiga roller.
Som VAprojektledare bidrar du som sakkunnig för vatten och avlopp vid framtagandet av nya detaljplaner och under genomförandefasen. Entreprenadupphandlingar som blir aktuella görs med hjälp av vår centrala upphandlingsorganisation.

Projekten kan också vara mer specifika VA-projekt, som utveckling av någon del av vårt ledningsnät eller våra anläggningar eller projekt av mer administrativ karaktär som revideringar av policys eller planer.

Du kommer bli ett viktigt stöd till övriga inom avdelningen i frågor som gäller VA-teknik, bygg/anläggning, entreprenad och långsiktig planering samt aktivt delta i vår verksamhetsplanering och uppföljning. Det förekommer även viss ärendehantering, exempelvis att svara på remisser.

Sedan några år tillbaka arbetar vi med projektstyrning enligt PPS (Praktisk projektstyrning). Projektstödet förbättras kontinuerligt i samarbete mellan alla projektledare.

Det här söker vi hos dig

- Utbildning som civilingenjör/högskoleingenjör alternativt har förvärvat motsvarande kunskaper inom VA eller samhällsbyggnad
- Självständigt drivit projekt
- Erfarenhet av ekonomiuppföljning rörande projekt
- Erfarenhet av projektadministration
- Goda kunskaper i tal och skrift avseende svenska språket
- Van att arbeta med digitala verktyg och Officepaketet
- B-körkort

Det är meriterande om du har;

- Erfarenhet av bygg- och exploateringsprocesser
- Erfarenhet av byggprojektering och investering från bygg- eller VA-branschen
- Erfarenhet från arbete med kommunalt vatten och avlopp
- Kunskap i entreprenadjuridik, LOU/LUF

Som person är du strukturerad och har en god förmåga att planera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt och arbeta mot uppsatta mål. Du arbetar självständigt och tar stort ansvar för dina projekt. Du har god samarbetsförmåga och skapar dialog och tydliga förväntningar. Du har ett problemlösande förhållningssätt och är duktig på att kommunicera och skapa dialog med konsulter,
kommunkollegor, entreprenörer och andra intressenter.

Information om tjänsten

Tillträde: enligt överenskommelse
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Sysselsättningsgrad: Heltid
Antal lediga befattningar: 1
Tjänsten är säkerhetsklassad enligt nivå 3.

Det här erbjuder vi dig!
Välkommen till Nynäshamn! En unik del och plats i Stockholms län. I Nynäshamns kommun är det både nära till samverkan, påverkan och beslut – och nära till invånarna. Det bidrar till att arbetet både känns meningsfullt och berikande. Oavsett om du pendlar hit eller väljer att bo här, erbjuder vi fri tillgång till gym i kommunhuset och en aktiv personalförening. Här finns alltid naturen runt hörnet och andrum på gångavstånd.


Intervjuer sker löpande så vänta inte med din intresseanmälan!


Intresseanmälan


Företag: Nynäshamns kommun
Adress: Stadshusplatsen 1
14930 Nynäshamn

Titel: Projektledare
Anställning: Tillsvidare
Sektor: Offentlig


Frågor?

Karin Fransson

karin.fransson@source-executive.se