Räddningschef Öckerö Kommun

Räddningschef Öckerö Kommun
I Öckerö kommun bor cirka 13 000 invånare och kommunen som arbetsgivare har cirka 1100 anställda. Tillsammans lever och verkar vi i en kommun som består av tio bebodda öar.

Öckerö kommuns vision handlar om att vara en levande skärgårdskommun; med en hållbar utveckling, närhet till storstaden och samtidigt ett lokalsamhälle med närhet till varandra. Öckerö kommun har goda resultat inom bland annat företagsklimat och som bostadsort. Goda arbetsmöjligheter i både kommun och näringsliv, ett rikt fritidsliv, trygghet och bra resultat i verksamheterna bidrar till att Öckerö kommun är en bra plats att leva och bo på.

UPPDRAGET
Räddningstjänsten är organisatoriskt placerad under socialnämnden och som räddningschef rapporterar du direkt till förvaltningschefen.

Räddningsstyrkan består utav ca 40 deltidsbrandmän och ca 50 värnpersonal fördelat på två RiB-stationer och fem räddningsvärn. På Öckeröstationen finns dagtidsanställd personal som arbetar såväl operativt som med drift, utbildning samt förebyggande arbete. Räddningstjänsten är dimensionerad för villabränder, trafikolyckor och drunkningstillbud, vilka också prioriteras i vår övningsverksamhet. IVPA (I Väntan På Ambulans) och helikopterassistans utförs på uppdrag av Sahlgrenska universitetssjukhuset.

Sedan 2021 ingår räddningstjänsten i ett gemensamt räddningsledningssystem, Västra Räddningsregionen (VRR).

VÅRA FÖRVÄNTNINGAR
Som räddningschef leder du hela räddningstjänstens utvecklingsarbete och ansvarar för räddningstjänstens övergripande planering och koordinering. Du arbetar strukturerat med mål och uppföljning utifrån kommunens gemensamma styrmodell i syfte att kontinuerligt öka medborgarnas säkerhet och trygghet. Det är ditt ansvar att räddningstjänsten står rätt rustade inför framtida krav på en ändamålsenlig räddningstjänst. Till din hjälp har du ett antal olika stödfunktioner.

Du inspirerar medarbetarna till att växa i sina uppdrag och tillsammans arbetar ni för att utveckla verksamheten och skapa kvalitet.
I rollen som räddningschef ingår personal-, ekonomi- och arbetsmiljöansvar.

Du är en del utav förvaltningsledningen och ihop med förvaltningschef och verksamhetschefer förväntas du aktivt bidra till förvaltningens utveckling.
Du är en viktig del av uppbyggnaden och planeringen av kommunens kontinuerliga arbete med krisberedskap och civilt försvar. Där förväntas du bidra med ett aktivt engagemang. Du är även en deltagare i Trygghetsrådet, ett samverkansforum där bland annat civilt försvar, säkerhet och brottsförebyggande arbete inom Öckerö kommun diskuteras.

Var fjärde vecka har du chefsberedskap vilket innefattar IL, CSR och TiB.  

KVALIFIKATIONER
Som ledare arbetar du med ett utvecklande ledarskap och där du hela tiden strävar efter att agera förbild, ge personlig omtanke och motivera och inspirera dina medarbetare. Du är trygg i din roll som ledare och är bekväm i att fatta svåra beslut.

För att vara behörig som räddningschef krävs att du uppfyller kvalifikationskraven som räddningsledare i kommunal räddningstjänst enligt MSBFS 2022:1. Du behöver även uppfylla nedanstående kvalifikationer:
  • Erfarenhet från räddningsledning
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
  • God datorvana
  • Körkort B
  • Chefserfarenhet med verksamhets-, personal- och arbetsmiljöansvar
Ledarerfarenhet från kommunal räddningstjänst är ett plus. Stor vikt kommer läggas på personliga egenskaper och lämplighet för tjänsten.
Befattningen som räddningschef är säkerhetsklassad, därför är en godkänd säkerhetsprövning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) en förutsättning för anställning, befattningen innebär även krigsplacering hos din arbetsgivare.

VI ERBJUDER
Öckerö kommun är arbetsplatsen för dig som vill bidra till ett hållbart samhälle och en enklare vardag, för våra invånare, företagare och besökare. Vi söker dig som är enagerad och vill vara delaktig i att ständigt förbättra och utveckla vår kommun. Tillit, mod, engagemang och nytänkande är ledord i vår värdegrund.

INTRESSEANMÄLAN
Formell ansökan till tjänsten registrerar du via www.offentligajobb.se senast den 1 juli 2024. Rekryteringen pågår under sommaren och processen förlängs med några veckor pga semestrar. I denna rekrytering samarbetar vi med SOURCE. Om du vill göra en förutsättningslös intresseanmälan kan du göra detta via SOURCE hemsida www.source-executive.se. Frågor om tjänsten besvaras av rekryteringskonsult Karin Rudhag, 0704-140010, karin.rudhag@source-executive.se eller My Boman, 070-844 7471, my.boman@source-executive.se


 

Intresseanmälan

Bifoga CV*:

Bifoga fler filer (t.ex. personligt brev):Företag: Öckerö kommun
Adress: Sockenvägen 13
475 80 Öckerö

Titel: Räddningschef
Anställning: Tillsvidare
Sektor: Offentlig


Frågor?

Karin Rudhag
Seniorkonsult
karin.rudhag@source-executive.se
+46704140010