Region Västmanland söker ny Hälso- och sjukvårdsdirektör

Vill du utveckla hälso- och sjukvården för att möta framtidens krav, behov och förväntningar och säkerställa en god och säker vård för invånarna? Leder du med engagemang och tydlighet? 

Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt.

Om uppdraget

Ditt uppdrag som hälso- och sjukvårdsdirektör, tillika förvaltningsdirektör för hälso- och sjukvårdsförvaltningen, är att inom verksamhetens ekonomiska ramar och resurser, fortsätta utveckla hälso- och sjukvårdens verksamhet för att möta framtidens krav, behov och förväntningar och säkerställa en god och säker vård för invånarna. Detta gör du tillsammans med förvaltningsledningen och kompetenta medarbetare. Du ingår i regionens koncernledning och förväntas aktivt delta i och bidra till utvecklingen av hela regionen. Du rapporterar till regiondirektören och till regionstyrelsen.

Ett viktigt fokus blir att fortsätta utveckla den långsiktiga strategin på systemnivå, såväl lokalt som nationellt och att säkerställa kompetensförsörjningen på kort och lång sikt. Region Västmanland ingår i samarbetet inom Mellansvenska sjukvårdsregionen. I uppdraget ingår även att representera och samarbeta på nationell nivå inom främst SKR, tillsammans med övriga regioner. Det är viktigt att pågående utveckling inom organisationen fortsätter inom områdena digitalisering, framtidens vårdinformationssystem, kunskapsstyrning, nivåstrukturering och Nära vård, med fortsatt hög ambition vad gäller medicinsk kvalitet och tillgänglighet.  Hälso- och sjukvården fick en ny sammanhållen organisation den 1 januari 2020, vilket skapat goda förutsättningar för gemensamt utvecklingsarbete framåt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har flerårig erfarenhet som ledare med ekonomiskt ansvar i en större komplex verksamhet där du lett andra chefer och specialister. Du har akademisk utbildning och konkret erfarenhet av ledningsuppdrag på övergripande nivå inom en politiskt styrd organisation och gedigen erfarenhet inom hälso- och sjukvård, gärna också från privat verksamhet. Du har erfarenhet och intresse av att på ett systematiskt sätt driva förändrings- och utvecklingsarbete i en komplex organisation med goda resultat. Strategisk ledningsförmåga, samt operativ och ekonomisk kunskap och erfarenhet efterfrågas i rollen.

Du har förmågan att skapa och upprätthålla goda relationer, och bygger ett förtroendefullt klimat för samarbete och samverkan internt och externt. Du har en stark kommunikativ förmåga och ett inkluderande och tydligt ledarskap, som främjar samarbeten för att hitta nya arbetsformer för att nå målen kring omställning, kompetensförsörjning, ekonomi, tillgänglighet och hög kvalitet. Som person är du prestigelös, lyhörd och tydlig.  

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper, i synnerhet vad gäller din förmåga att leda på ett inkluderande och tillitsbaserat sätt.

Om regionen

Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med cirka 7 000 anställda. 2020 omsatte Hälso- och sjukvårdsförvaltningen cirka 8,7 miljarder och hade ungefär 5 600 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det görs genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, regional utveckling, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.  

I denna rekrytering samarbetar vi med SOURCE Executive. Välkommen med din via länken: ANSÖK senast den 13 december 2021. Handlingar som inkommer till Region Västmanland blir allmän handling.

Kontaktuppgifter till SOURCE

För en inledande dialog kring tjänsten, ring eller skriv till

Monica Landmark, mobil 0731 – 55 00 14 e-post monica.landmark@source-executive.se 
Jacob Arendt mobil 0708 – 13 91 57, e-post jacob.arendt@source-executive.se

Din intresseanmälan gör du genom att klicka på knappen nedan.

Kontaktpersoner

Anders Åhlund
regiondirektör
021-174501

Jani Stjernström
Vårdförbundet
jani.stjernstrom@vardforbundet.se

Carolina Windahl
Kommunal
vastmanland.bergslagen@kommunal.se

Nicklas Lindström
Ledarna
021-17 45 52

Joanna Bergh
Läkarföreningen
021-17 51 40

Intresseanmälan


Företag: REGION VÄSTMANLAND
Adress: 72189 Västerås

Titel: Hälso- och sjukvårdsdirektör
Anställning: Tillsvidare
Sektor: Offentlig


Frågor?

Jacob Arendt
Researcher
jacob.arendt@source-executive.se
+46708139157
Monica Landmark
Konsult
monica.landmark@source-executive.se
+46731550014

Bild