Regionjurist till Juridik och säkerhet

Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt.

I rollen som Regionjurist med särskild inriktning hälso-och sjukvårdsrätt och IT-rätt erbjuds du ett intressant arbete där du kommer finnas i framkant av regionens utveckling och vara en viktig del av det stora digitaliseringsarbete som pågår. Det kanske är dig vi söker.

Arbetsuppgifter

Vi erbjuder ett omväxlande och utmanande arbete med stort eget ansvar. Du verkar inom ett brett juridiskt område i en stor organisation och har goda möjligheter att utveckla din kompetens och ditt personliga nätverk.

Tjänsten innebär att lämna kvalificerad juridisk rådgivning och du kommer att ingå som sakkunnig i olika arbetsgrupper och utredningar. Du arbetar brett inom flera av de rättsområden som den juridiska funktionen hanterar, där de centrala områdena är hälso- och sjukvårdsrätt, IT-rätt, offentlighet och sekretess, förvaltningsrätt, avtalsrätt och informationssäkerhet. Uppdraget utförs till stor del genom en rådgivande och stödjande roll.

Om arbetsplatsen

Din organisatoriska placering kommer att vara på enheten Juridik och Säkerhet inom förvaltningen regionkontoret. På enheten kommer du att bidra till utveckling och själv utvecklas tillsammans med andra medarbetare som jobbar med bland annat juridik, informationssäkerhet, allmän säkerhet, brandskydd och krisberedskap. Enhetens uppdrag är att bidra med kvalificerad specialistkompetens genom att driva, bevaka och utveckla frågor inom de olika områdena. Uppdragens spännvidd är betydande, från koncernstrategiska frågor till rena operativa frågor. Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt.

Kvalifikationer

Du har juristexamen eller motsvarande utbildning som vi bedömer likvärdig. Du har goda juridiska kunskaper och fördjupad kompetens inom offentlig rätt, personuppgifts- och sekretessfrågor, samt flera års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete. Kunskaper inom IT-rätt är starkt meriterande. Om du varit ansvarig som dataskyddsombud är det meriterande. Arbetsuppgifterna är varierande och kvalificerade och vi ser därför att du har några års erfarenhet av självständigt juridiskt arbete inom en offentlig verksamhet, gärna från större politiskt styrd organisation.

Förutom goda juridiska kunskaper och förmåga att arbeta snabbt, noggrant och med gott omdöme, så ställs höga krav på att du är lyhörd och har ett lösningsorienterat förhållningssätt. Du är initiativrik och drivande med bibehållen hög integritet. Du har förmåga att arbeta strukturerat, och är engagerad och kvalitetsmedveten. Du har lätt för att skapa nya kontakter, bygga relationer och utveckla samarbeten. Med pedagogisk förmåga och servicekänsla kan du kommunicera och samarbeta med olika aktörer. Du har förmågan att se helheten och arbetar bra både självständigt och i grupp. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Du har intresse för utvecklingsfrågor. Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet.

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning, heltid. Tillträde snarast möjligt eller enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan senast 28 mars 2021.


Intervjuer kan ske löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan! Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan.

Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster.

Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.

Titta gärna på vår informationsfilm: https://youtu.be/7qLByHRP6mY

I denna rekrytering samarbetar vi med SOURCE Executive Recruitment. Formell ansökan till tjänsten registrerar du via https://regionvastmanland.se/jobba-med-oss/. Handlingar som inkommer till Region Västmanland blir allmän handling.

För en inledande konfidentiell dialog kring tjänsten, ring eller skriv till Monica Landmark, mobil 0731-55 00 14 e-post monica.landmark@source-executive.se eller Maria Lahne, mobil 0728-88 60 07, e-post maria.lahne@source-exeutive.se Din intresseanmälan gör du via https://source-executive.se/.

Intresseanmälan


Företag: REGION VÄSTMANLAND
Adress: Västerås

Titel: Regionjurist
Anställning: Tillsvidare
Sektor: Offentlig


Frågor?

Monica Landmark
Konsult
monica.landmark@source-executive.se

Maria Lahne
Seniorkonsult
maria.lahne@source-executive.se
+46728886007