Rektor till Flemingsbergs förskoleområde

Huddinge är Stockholms läns nästa största kommun och dessutom växande. En kommun med närhet till både stad och natur.
Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge.

I Huddinge kommuns förskolor och skolor drivs vi av att skapa lärande för livet. Här får du som medarbetare utrymme att utvecklas genom att ta del av andras, och dela med dig av dina egna, erfarenheter och kunskaper. För vår övertygelse är att ju mer vi delar med oss av våra kompetenser, desto mer utrymme skapar vi för alla, såväl medarbetare som våra barn och elever att växa.

Till Barn- och utbildningsförvaltningen söker vi en

Rektor till Huddinges kommunala förskolor –Flemingsbergs förskoleområde


Tillsvidare, Heltid. Enligt överenskommelse

Om arbetsplatsen
Vi söker en rektor som vill vara med att bygga framtiden för Huddinges kommunala
förskolor. Flemingsbergs förskoleområde består av 8 förskolor där du som rektor ansvarar för 3 förskolor. Du rapporterar till skolchef/områdeschef som sammanlagt har 4 rektorsområden.

Som rektor arbetar du tillsammans med enhetschef och rektorer i ett funktionellt delat ledarskap. Tillsammans ansvarar rektorer och enhetschef för att hela verksamheten agerar i samklang utifrån en grund bestående av gemensamma värderingar och mål för verksamheten, hur man bemöter och leder människor, har förtroende för varandras kompetens och person samt inbördes prestigelöshet. De tre rektorerna och enhetschefen utgör förskoleområdets ledningsgrupp där ni gemensamt ansvarar för verksamheten och dess utveckling.

Vi som arbetar inom kommunal förskola i Huddinge är övertygade om att när vi delar vårt lärande, skapar vi förutsättningar och utrymme för alla att växa. För våra pedagoger, våra barn och även i vårt ledarskap. Låt oss dela, inspirera, utforska och växa tillsammans!

Arbetsuppgifter
I rollen ingår pedagogisk ledning och personalansvar för medarbetare i den pedagogiska verksamheten. Du är i ord och handling tydlig med mål, verksamhetsidé samt förskolans vision och har kunskap om hur dessa omsätts i praktiken. Du bör ha kunskaper inom arbetsmiljöområdet samt erfarenhet av systematiskt arbetsmiljöarbete.

Du har förmåga att leda, driva och följa upp ett systematiskt kvalitetsarbete som utgår från verksamhetens/barnens behov och som inkluderar alla medarbetare, synliggör effekterna av olika förbättringsåtgärder, samt skapar en ändamålsenlig arbetsfördelning i organisationen utifrån det nationella uppdraget. Vidare har du erfarenhet av lokal facklig samverkan.

Det är självklart för dig att ha höga förväntningar och kvalitetskrav på medarbetarna och en tydlig process för att följa upp och stödja medarbetarnas lärande. Du är ytterst ansvarig för att förskoleområdets barn ska erbjudas en utbildning med hög kvalité.

Din profil
För uppdraget som rektor ska du ha genomgått rektorsutbildningen och det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att leda det pedagogiska arbetet på förskola.

Som person är du prestigelös, modig, du har erfarenhet och god förståelse gällande
systematiskt kvalitetsarbete, god insikt och förståelse för vad det innebär att arbeta i en
politiskt styrd organisation. Du har en positiv inställning till det kollegiala lärandet och du har lätt för att skapa goda relationer, förmedlar motivation och entusiasm och lyckas få dina medarbetare att växa genom att möjliggöra för delaktighet i verksamhetens utvecklingsprocesser.

Du är handlingskraftig och kan arbeta självständigt samtidigt som ditt arbetssätt kännetecknas av delaktighet, teamkänsla och samarbete. Som person är du engagerad och utvecklingsinriktad. Du är mycket ansvarstagande.

Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska samt har god datorvana.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Förmåner
För att vi ska kunna utföra vårt uppdrag är du som medarbetare i Huddinge kommun det
viktigaste vi har. Därför erbjuder vi en rad förmåner för ett hållbart arbetsliv och för att
underlätta din vardag. http://www.huddinge.se/formaner

Facklig kontaktperson
För facklig kontaktperson för tjänsten se http://www.huddinge.se/kontaktpersonerfack

Upplysningar
Cecilia Wessfeldt skolchef/områdeschef utbildning cecilia.wessfeldt@huddinge.se

Sista ansökningsdag
Sista ansökningsdag är fredagen den 5 februari 2023. I denna rekrytering samarbetar vi med rekryteringsföretaget Source Executive.
För en inledande konfidentiell dialog kring tjänsten, ring eller skriv till Maria Lahne, rekryterare Source, 070 777 34 23
maria.lahne@source-executive.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi har valt annonseringskanaler och undanber oss försäljare av rekryteringstjänster och annonser.

Intresseanmälan

Bifoga CV*:

Bifoga fler filer (t.ex. personligt brev):Företag: Huddinge kommun
Adress: Box 1004
141 21 Huddinge

Titel: Rektor
Anställning: Tillsvidare
Sektor: Offentlig


Frågor?

Maria Lahne
Seniorkonsult
maria.lahne@source-executive.se
+46707773423