Rektorer till Huddinge kommunala förskolor –Skogås förskoleområde

Huddinge är Stockholms läns nästa största kommun och dessutom växande. En kommun med närhet till både stad och natur.
Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge.

I Huddinge kommuns förskolor och skolor drivs vi av att skapa lärande för livet. Här får du som medarbetare utrymme att utvecklas genom att ta del av andras, och dela med dig av dina egna, erfarenheter och kunskaper. För vår övertygelse är att ju mer vi delar med oss av våra kompetenser, desto mer utrymme skapar vi för alla, såväl medarbetare som våra barn och elever att växa.

Till Barn- och utbildningsförvaltningen söker vi två

Rektorer till Huddinge kommunala förskolor – Skogås förskoleområde

Tillsvidare, Heltid. 

Om arbetsplatsen

Vi söker två rektorer som vill vara med att bygga framtiden för Huddinges kommunala
förskolor. Skogås förskoleområde består av 7 st förskolor där ni som rektorer ansvarar för 3 respektive 4 förskolor. Du rapporterar till områdeschefen som sammanlagt har 3 st rektorsområden.

Som rektorer arbetar ni tillsammans med enhetschef i ett funktionellt delat ledarskap. Tillsammans ansvarar rektorer och enhetschef för att hela verksamheten agerar i samklang utifrån en grund bestående av gemensamma värderingar gällande vad man vill med verksamheten, hur man bemöter och leder människor, har förtroende för varandras kompetens och person samt
inbördes prestigelöshet. De två rektorerna och enhetschefen utgör förskoleområdet Skogås ledningsgrupp där ni gemensamt ansvarar för verksamheten och dess utveckling.

Vi som arbetar inom kommunal förskola i Huddinge är övertygade om att när vi delar vårt lärande, skapar vi förutsättningar och utrymme för alla att växa. För våra pedagoger, våra barn och även i vårt ledarskap. Låt oss dela, inspirera, utforska och växa tillsammans!

Arbetsuppgifter

I rollen ingår pedagogisk ledning och personalansvar för medarbetare i den pedagogiska verksamheten. Du är i ord och handling tydlig med mål, verksamhetsidé samt förskolans vision och har kunskap om hur dessa omsätts i praktiken.

Du har förmåga att leda, driva och följa upp ett systematiskt kvalitetsarbete som utgår från verksamhetens/barnens behov och som inkluderar alla medarbetare, synliggör effekterna av olika förbättringsåtgärder, samt skapar en ändamålsenlig arbetsfördelning i organisationen utifrån det nationella uppdraget. Vidare har du erfarenhet av lokal facklig samverkan.

Det är självklart för dig att ha höga förväntningar och kvalitetskrav på medarbetarna och en tydlig process för att följa upp och stödja medarbetarnas lärande. Du är ytterst ansvarig för att förskoleområdets barn ska erbjudas en utbildning med hög kvalité.

Din profil

För uppdraget som rektor innebär det att du skall ha högskoleexamen med pedagogisk inriktning mot förskola. Du har tidigare erfarenhet av att leda arbete inom kommunal förskola.
Som person är du prestigelös, modig, du har erfarenhet och god förståelse gällande systematiskt kvalitetsarbete, god insikt och förståelse för vad det innebär att arbeta i en
politiskt styrd organisation. Du har en positiv inställning till det kollegiala lärandet och du har lätt för att skapa goda relationer, förmedlar motivation och entusiasm och lyckas få dina medarbetare att växa genom att möjliggöra för delaktighet i verksamhetens utvecklingsprocesser.

Du är handlingskraftig och kan arbeta självständigt samtidigt som ditt arbetssätt kännetecknas av delaktighet, teamkänsla och samarbete. Som person är du engagerad och utvecklingsinriktad. Du är mycket ansvarstagande.

Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska samt har god datorvana.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Förmåner

För att vi ska kunna utföra vårt uppdrag är du som medarbetare i Huddinge kommun det viktigaste vi har. Därför erbjuder vi en rad förmåner för ett hållbart arbetsliv och för att
underlätta din vardag. http://www.huddinge.se/formaner

Facklig kontaktperson

För facklig kontaktperson för tjänsten se http://www.huddinge.se/kontaktpersonerfack

Upplysningar

Heidi Wasén områdeschef utbildning 08-535 332 10

Sista ansökningsdag

Sista ansökningsdag är den 16 december 2022. I denna rekrytering samarbetar vi med rekryteringsföretaget Source Executive. För en inledande konfidentiell dialog kring tjänsten, ring eller skriv till Maria Lahne, 070 777 34 23 eller maria.lahne@source-executive.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi har valt annonseringskanaler och undanber oss försäljare av rekryteringstjänster och annonser.

 

Intresseanmälan

Bifoga CV*:

Bifoga fler filer (t.ex. personligt brev):Företag: Huddinge kommun
Adress: Gumnasietorget 1
14161 Huddinge

Anställning: Tillsvidare
Sektor: Offentlig


Frågor?

Maria Lahne
Seniorkonsult
maria.lahne@source-executive.se
+46707773423