Revisionsdirektör till Västra Götalandsregionen

Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling med tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.  Se vgregion.se 

Hos Västra Götalandsregionen är du med och skapar ett samhälle där vi och kommande generationer kan leva det goda livet. Vi är en av Sveriges största arbetsgivare med ungefär 56 000 medarbetare. Som medarbetare i Västra Götalandsregionen får du bra förmåner och möjlighet att utvecklas, göra karriär och byta jobb utan att byta arbetsgivare. Oavsett roll är du med och gör skillnad varje dag. Våra framtida utmaningar är spännande, många och viktiga för samhällsutvecklingen.

Revisionsdirektör till Västra Götalandsregionen

Revisionsenheten
Västra Götalandsregionen har en revisionsenhet som på uppdrag av, och i nära samverkan
med, regionens förtroendevalda revisorer granskar regionens nämnder, styrelser och
bolag – både med egen personal och genom att upphandla externa konsulter.

Vi söker nu en ny revisionsdirektör till enheten med ansvar för ledning, styrning och utveckling av revisionsenheten och dess uppdrag för Västra Götalandsregionen.

På revisionsenheten arbetar 18 personer: 1 revisionsdirektör, 2 enhetschefer, 1 nämndsamordnare och 14 yrkesrevisorer.

Det finns 11 förtroendevalda revisorer i regionen och det är regionfullmäktige som
utser dem. Revisionsdirektören rapporterar till de förtroendevalda revisorerna.

För att säkerställa en god arbetsmiljö är det avgörande att
 • främja en teambaserad organisation
 • etablera starka strukturer
 • utveckla effektiva och hållbara arbetsprocesser.

Revisionens uppdrag
Revisionens uppdrag är att granska och pröva om regionens nämnder, styrelser och bolag sköter verksamheterna på ett ändamålsenligt och från ekonomisk synpunkt tillfredsställande sätt samt om den interna kontrollen är tillräcklig. Verksamhetsrevisionen genomför revisionsenheten på egen hand medan redovisningsrevisionen i dag primärt läggs ut på upphandlade revisionsbyråer.

Målet med revisionsenhetens arbete är att genom granskningar och dialog identifiera och påtala områden som bör förbättras i regionens verksamheter samt att ge de förtroendevalda revisorerna ett bra underlag för deras ansvarsprövning.

Revisionen är oberoende och avgör självständigt vad som ska granskas och i vilken omfattning. Revisionsarbetet bedrivs bland annat utifrån lagar, god revisionssed och standard för kommunal räkenskapsrevision.

Revisionen ska bidra till en effektiv och funktionell verksamhet som ger bästa möjliga service och nytta i förhållande till insatta resurser. Det görs genom att arbeta stödjande och baserat på dialog med regionens nämnder och styrelser kring ledning och styrning, måluppfyllelse, kvalitet och ekonomisk uppföljning.

Dina kvalifikationer
 • Mångårig erfarenhet som chef och ledare.
 • Erfarenhet av att arbeta i eller nära en politiskt styrd organisation.
 • Relevant akademisk examen som motsvarar kraven för att bli certifierad kommunal revisor.
 • Goda kunskaper om offentlig verksamhet, offentlig ekonomi och offentlig förvaltning.
 • Det är meriterande med erfarenhet av arbete med revision inom offentlig förvaltning, erfarenhet från privat verksamhet och juridisk kompetens.
Vem är du?
 • Resultatorienterad, analytisk, proaktiv och handlingskraftig.
 • Intresserad av den demokratiska processen och har kapacitet och vilja att driva utveckling och förbättring.
 • Har god förmåga att föra dialog och kommunicera på ett enkelt och tydligt sätt.
 • Sätter samarbete högt och är bra på att skapa förtroendefulla relationer.
 • En chef som skapar trygghet genom delaktighet, integritet, tydlighet och tillit till andra.
Vad kan vi erbjuda dig?
Hos oss får du chansen att utföra ett meningsfullt arbete för samhället och bidra till Västra Götalandsregionens vision ”det goda livet”. Vi eftersträvar en god balans mellan arbetsliv och privatliv och värnar om våra medarbetares hälsa. Läs om våra förmåner på https://insidan.vgregion.se/min-anstallning/formaner/

Ansökan och kontakt:
I denna rekrytering samarbetar vi med SOURCE Executive. Formell ansökan till tjänsten registrerar du senast den 11 augusti via www.vgr.se/lediga-jobb alt. via www.source-executive.se/lediga-jobb. Handlingar som inkommer till regionen blir en allmän handling. För en inledande dialog kring rollen kontakta konsulterna Hanna Looström, hanna.loostrom@source-executive.se 070–9374016 alt. Bianca Gideback, bianca.gideback@source-executive.se, 070-811 03 64. Alt. Thomas Bylund, HR-strateg Chefsutveckling Västra Götalandsregionen, thomas.bylund@vgregion.se, 0702-64 40 09

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.

Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken www.vgregion.se/introduktion. Du kan även läsa mer i presentation om Lön, ersättning och förmåner – det här får du som medarbetare i VGR. Regionen krigsplacerar alla tillsvidareanställda medarbetare.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och
rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Facklig företrädare
Ledarna Lone Dockered lone.dockered@vgregion.se 
Kommunal Ricardo Amio ricardo.amio@vgregion.se 
Saco Anders Ordqvist anders.ordqvist@vgregion.se 

 

Intresseanmälan

Bifoga CV*:

Bifoga fler filer (t.ex. personligt brev):Företag: Västra Götalandsregionen
Adress: Göteborg

Titel: Revisionsdirektör
Anställning: Tillsvidare
Sektor: Offentlig


Frågor?

Hanna Looström
Seniorkonsult
hanna.loostrom@source-executive.se
+46709374016
Bianca Gideback
Konsult
bianca.gideback@source-executive.se
+460708110364