Sektionschef till Internmedicin (LUS)

Internmedicin på Södersjukhuset är Sveriges största internmedicinska klinik med ca 500 anställda, sju vårdavdelningar, medicinmottagning och endoskopiskt centrum. För att möta utmaningarna i framtidens hälso- och sjukvård arbetar vi kontinuerligt med att utveckla vår verksamhet, med patienten i fokus och för en säker vård med hög kvalitet. Genom ett utvecklat ledar- och medarbetarskap och en god arbetsmiljö skapar vi mervärde för dem vi är till för. Vi befinner oss i en spännande utvecklingsfas. Välkommen att bidra till den!

Specialistläkare med ett stort engagemang för ledarskap

Arbetsuppgifter
Vi vill erbjuda dig ett omväxlande arbete där du tillsammans med professionella och engagerade kollegor och medarbetare arbetar för att Södersjukhuset ska vara Sveriges ledande akutsjukhus. Inom
Internmedicin arbetar vi med att stärka kvalitet och patientsäkerhet med en hög patientdelaktighet. Detta gör vi genom utveckling av teambaserat, multiprofessionellt arbetssätt och utbildning. Du har en viktig roll i det arbetet tillsammans med dina medarbetare och i Internmedicins ledningsgrupp.
Utifrån verksamhetsområdets mål ansvarar du för personalledning, kvalitetsarbete, verksamhetsutveckling, arbetsmiljö och ekonomi. Tillsammans med chefskollegor driver du frågor
rörande strategisk kompetensförsörjning, bemanning och arbetets organisering. I nära samarbete med
medicinskt ansvariga läkare säkerställer ni god vård av hög kvalitet, patientsäkerhet och utveckling inom respektive specialitet och diagnosområde. Som sektionschef rapporterar du till verksamhetsområdeschefen på Internmedicin och ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp. Som stöd i ditt arbete har du controller, HR-partner och verksamhetsutvecklare. Södersjukhuset erbjuder dig som ny chef ett chefsintroduktionsprogram och goda möjligheter till vidareutveckling i chefsrollen. I uppdraget ingår klinisk tjänstgöring, omfattning enligt överenskommelse.

Kvalifikationer
  • Specialist i internmedicin eller någon näraliggande specialitet.
  • Har minst 2 års erfarenhet av tidigare chefsuppdrag.
  • Du är van vid att driva utvecklingsarbete med goda resultat för patient, personal, verksamhet och har forskningserfarenhet.
  • Chefsutbildning/ledarskapsutbildning såväl som forskarutbildning och projektledarutbildning är meriterande.

Personliga egenskaper
Du ser ett utvecklat ledarskap och medarbetarskap som självklara framgångsfaktorer för att nå resultat och skapa mervärde för våra patienter. Du motiveras av förändringsarbete, ser till helheten och agerar långsiktigt. För dig är dialog, delaktighet och transparens en förutsättning för ett väl fungerande samarbete. Du är tydlig i ditt sätt att kommunicera, är lyhörd och ställer höga men realistiska krav i strävan efter resultat.
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Vi erbjuder
SÖS är en attraktiv och utvecklande arbetsplats centralt belägen i Stockholm med mycket med goda kommunikationer. Vi ger dig möjlighet till fri friskvård i fina träningslokaler med gym, gruppaktiviteter och tillgång till sjukgymnast. Mer information om Södersjukhuset får du på www.sodersjukhuset.se.

Välkommen med din ansökan
Vi har valt att samarbeta med SOURCE i denna rekrytering. Om du vill ha mer information är du välkommen att kontakta researcher Jacob Arendt på tel. 0708–139157, jacob.arendt@source-executive.se alt Hanna Looström på tel. 0709–374016 på SOURCE. Intresseanmälan registrerar du via SOURCE hemsida: www.source-executive.se

Sista ansökningsdag: 2023-01-08
Anställningsform:
Tillsvidareanställning som överläkare, biträdande överläkare eller specialistläkare beroende på kompetens. Tidsbegränsat chefsförordnande om tre år med möjlighet till omförordnande.

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Ort: STOCKHOLM
Omfattning: Heltid
 

Intresseanmälan

Bifoga CV*:

Bifoga fler filer (t.ex. personligt brev):Företag: Södersjukhuset AB
Adress: Sjukhusbacken 10
11883 Stockholm

Titel: Sektionschef
Anställning: Tillsvidare
Sektor: Offentlig


Frågor?

Hanna Looström
Seniorkonsult
hanna.loostrom@source-executive.se
+46709374016
Jacob Arendt
Konsult
jacob.arendt@source-executive.se
+46708139157