Sektorchef SMS Skövde kommun

Sektorchef SMS Skövde kommun

Vi erbjuder nu en möjlighet till ett spännande och utmanande uppdrag som sektorchef för Sektor medborgare och samhällsutveckling i Skövde kommun. Som sektorchef får du helhetsansvar för en mångfacetterad sektor som omfattar näringslivs- och arbetsmarknadsfrågor, kultur- och fritidsverksamhet, överförmyndare i samverkan, vuxenutbildning, kontakter med föreningar och medborgare, samt ansvar för kommunens platsvarumärke. Du kommer även att ta ansvar för folkhälso-, mångfalds-, integrations- och ungdomsfrågor samt strategiskt arbete för att öka sysselsättningen för invånare som idag står utanför arbetsmarknaden.

Som en av sex sektorchefer tar du plats i högsta kommunledningen på tjänstepersonnivå. Du rapporterar direkt till kommundirektören och ansvarar för hela sektorns utveckling. Sektorns olika verksamheter leds av avdelningschefer som är specialister inom sitt område med eget ansvar för personal, ekonomi och resultat. Tillsammans bildar ni ett team där du som ledare och chef tar ansvar för att delarna genom samverkan vävs samman till en helhet.

Som sektorchef, med ansvar för många frågor av betydelse för samhällsutvecklingen, blir du Skövde kommuns representant i viktiga nätverk och när vi samverkar med andra aktörer – lokalt, regionalt, nationellt och internationellt. Du bygger upp och vårdar relationer, följer kvalitets- och utvecklingsfrågor samt forskning som rör sektorns verksamheter och ser till att nya rön och kunskaper kommer till nytta i organisationen.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som har gedigen erfarenhet av att leda verksamheter inom samhällsutveckling. Du behöver ha en strategisk ledningsförmåga och kunna leda genom andra. Vidare bör du visa goda kunskaper och praktisk erfarenhet av förändrings- och utvecklingsarbete.

Förståelse för gränssnitten mellan politikernas och tjänstepersonernas arena är viktigt, liksom förmågan att samordna och hålla ihop en bred sektor. Helhetsperspektiv och affärsmässig förståelse är också essentiellt. En genuin passion för omvärldsbevakning i relevanta frågor samt erfarenhet av samverkan med olika intressenter och aktörer är starkt meriterande.

Personliga egenskaper
Som en framgångsrik sektorchef bör du vara strategisk i ditt tänkande och agerande, samtidigt som du är prestigelös och handlingskraftig i att genomföra beslut. Du behöver vara lösningsorienterad och ha förmågan att bygga och underhålla relationer på alla nivåer. Samarbetsförmåga och lyhördhet är nyckelkomponenter i att framgångsrikt leda sektorn.

Du behöver ha en god kommunikationsförmåga för att tydligt kunna förmedla visioner och mål. Att vara trygg och beslutsför i din ledarroll är likaså viktigt, samtidigt som du behåller en ödmjuk och proaktiv inställning. Du bör ha en hög social förmåga och agera som en diplomat i olika sammanhang. Att ha kundfokus och vara motiverande samt coachande gentemot dina medarbetare är också av stor betydelse. Slutligen, ett genuint intresse för de frågor sektorn arbetar med är avgörande för att trivas och lyckas i rollen som sektorchef.

Erbjudande
Vi tror på innovation, delaktighet och ett engagerat medarbetar- och ledarskap. Vi tror också på att varje medarbetare har drivkraften och förmågan att förbättra verksamheten och en vilja att utvecklas i sitt yrke. Vi satsar på dig som medarbetare och erbjuder därför förmånliga pensionsvillkor, friskvårdsbidrag samt flera friskvårdsaktiviteter.

Vi är öppna och lyhörda, vi tar ansvar för helheten, vi gör varandra bättre och vi vågar!
Välkommen - tillsammans förverkligar vi drömmar och får Skövde att växa!

Ansökan
Är du redo att anta utmaningen att bli Skövde kommuns Sektor medborgare och samhällsutveckling? Skicka in en formell ansökan via denna länk senast den 26 februari.

I denna rekrytering samarbetar vi med Source. Om du vill göra en konfidentiell och förutsättningslös intresseanmälan kontakta rekryteringskonsult Sofia Rasmusson 070-508 0328, sofia.rasmusson@source-executive.se eller Bianca Gideback bianca.gideback@source-executive.se, 070–8110364


 

Intresseanmälan

Bifoga CV*:

Bifoga fler filer (t.ex. personligt brev):Företag: Skövde kommun
Adress: Fredsgatan 4
541 83 Skövde

Titel: Sektorchef
Anställning: Tillsvidare
Sektor: Offentlig


Frågor?

Sofia Rasmusson
Seniorkonsult
sofia.rasmusson@source-executive.se
+46705080328
Bianca Gideback
Konsult
bianca.gideback@source-executive.se
+460708110364