Social media manager till Södersjukhuset

Nu söker vi dig som vill utveckla Södersjukhusets kommunikation i sociala medier! 

Beskrivning
Som ansvarig för sociala medier får du möjlighet att lyfta Södersjukhusets viktiga samhällsarbete och vårt arbetsgivarvarumärke på sociala plattformar. Den här rollen passar dig som tycker om att producera innehåll, driva utveckling och vara med och påverka. Du är en riktig doer och som trivs med att jobba nära verksamheten samtidigt som du strategiskt utvecklar sjukhusets kanaler. Du uppskattar nära samverkan med kollegorna i ett kommunikationsteam där vi alla engageras av sjukhusets viktiga samhällsroll.

Arbetsuppgifter
Som ansvarig för sociala medier tillhör du Södersjukhusets kommunikationsavdelning och rapporterar till sjukhusets kommunikationsdirektör. Vi är en liten kommunikationsavdelning med ett stort uppdrag där vi jobbar nära och stöttar varandra. Detta innebär att vi vid hög arbetsbelastning hjälper varandra oavsett ansvarsområde. 

Exempel på arbetsuppgifter:
  • genom Södersjukhusets sociala kanaler arbeta för att skapa engagemang för sjukhusets verksamhet mot sjukhusets målgrupper (ex. patienter, medarbetare och allmänhet).
  • Innehållsproduktion av både rörligt material och skriven text samt bild.
  • Utveckling av format för sociala medier, och anpassat kanalinnehåll allteftersom sociala medier utvecklas och användarbeteende ändras.
  • Analys av data och statistik i sociala kanaler samt utveckling av strategi utifrån siffror och omvärldsbevakning
  • Moderering av kommentarsfält och hantering av frågor som inkommer via kanalerna

Vem är du?
Du är en skicklig och snabbfotad digital kommunikatör med goda kunskaper i Adobe CS med fokus på Photoshop och InDesign samt redigering av film. Självklart har du erfarenhet av olika verktyg för publicering i digitala kanaler. Du vågar testa nytt och kommer gärna med nya idéer som tar oss framåt. Du har ett brinnande intresse för digital kommunikation och lever och andas sociala medier. Det är viktigt att du engageras av att göra skillnad i en samhällsviktig organisation. 

Du trivs bra i en roll som kräver både samarbete och initiativkraft.  Med din expertis kommer du att ta Södersjukhusets sociala kanaler till nästa nivå. Självklart delar du gärna med dig av dina kunskaper till sjukhusets medarbetare så att vi kan nå full potential i våra kanaler.

Vi jobbar för att öka andelen inlägg med rörligt innehåll i våra kanaler. Det är därför bra om du är van vid att genomföra videointervjuer och ge god regi. Du har erfarenhet av att analysera statistik och kan dra slutsatser som kan omsättas i skruvande av innehåll och strategi. Självklart har du kunskap om GDPR, tillgänglighetsdirektivet och lagstiftning inom ramen för generellt arbete i sociala medier.

Vi söker dig som är utbildad inom kommunikation, marknadsföring, journalistik, webbutveckling/webbdesign eller motsvarande. Du har några års erfarenhet av att arbeta med sociala medier och vill nu ta nästa steg i din karriär.

Som person är du nyfiken och prestigelös. Du är noggrann och strukturerad och har en stark vilja att lära och utvecklas.  

Välkommen med din ansökan! 

I denna rekrytering har vi valt att samarbeta med SOURCE Executive. Sista ansökningsdag är den 16 april, intervjuer sker löpande. För en inledande dialog kring tjänsten kontakta SOURCE konsulter Hanna Looström, mobil 070-937 40 16, hanna.loostrom@source-executive.se  alt Wilhelm Kroge 073-155 00 18 wilhelm.kroge@source-executive.se. Du ansöker via länken nedan.


 

Intresseanmälan

Bifoga CV*:

Bifoga fler filer (t.ex. personligt brev):Företag: Södersjukhuset AB
Adress: Sjukhusbacken 10
11861 Stockholm

Titel: Social media manager
Anställning: Tillsvidare
Sektor: Offentlig


Frågor?

Hanna Looström
Seniorkonsult
hanna.loostrom@source-executive.se
+46709374016
Wilhelm Kroge
Researcher
wilhelm.kroge@source-executive.se
+460731550018