Source söker Bid Manager

Har du gedigen erfarenhet av offentlig upphandling och tycker det är spännande med rekrytering av chefer och specialister inom samhällsnyttan?

Source förser det offentliga Sverige med morgondagens ledare. I praktiken innebär det att vi hjälper våra kunder att hitta och utvärdera de bästa chefskandidaterna genom executive search och fördjupade personbedömningar. Våra kunder finns inom samhällsnyttan så som kommuner, landsting, akademin och statliga verksamheter i hela Sverige. Uppdragen spänner över alla olika chefsnivåer, från högsta ledningsnivå till första linjens chefer.

Source är en del av NGS Group - en ledande nordisk koncern inom rekrytering, bemanning, interimslösningar och executive search. Som koncern har vi en genomgående varm och hjälpsam kultur där vi värnar om varandra och ser till att ha roligt tillsammans varje dag. Vår vision är att vara en samlingsplats för kompetens och kunskap för förnyelse av den nordiska arbetsmarknaden. Genom att bidra till människors professionella utveckling medverkar vi varje dag till en innovativ och dynamisk arbetsmarknad, där vi bidrar till våra kunders framgång genom att tillsätta och rekrytera de mest lämpade personerna.

Om tjänsten
Som Bid Manager på Source arbetar du aktivt för att öka våra möjligheter att vinna ramavtal och direktupphandlingar. Du ansvarar för att analysera anbudsförfrågningar, skriva och granska anbud, sammanställa anbudsdokument, lämna anbud samt bevaka anbudsgivningen. I rollen ingår även att proaktivt eftersöka och identifiera goda affärsmöjligheter för Source och NGS. Då detta är en ny roll hos oss får du goda möjligheter att påverka arbetets innehåll och utformning.

Arbetsuppgifter
I rollen som Bid Manager ansvarar du för att driva och utveckla vår upphandlingsprocess. Du har en nyckelroll i utvecklingen av upphandlingsprocessen där du driver arbetet från förfrågan till färdigt avtal. Du ansvarar över strukturen gällande upphandling, genomgången av upphandlingsunderlag och förankrar ansvarsområden. Vidare hanterar du analys av tilldelningsbeslut och konkurrerande anbud samt överklaganden. Dessutom arbetar du proaktivt med att skapa anbudspresentationer, bevakning av upphandlingar samt administration i form av inlämning och hantering av dokument i samband med anbud och tilldelningsbeslut.

Vem är du?
Vi tror att du är strukturerad, ordningsam och metodiskt driver ditt arbete framåt. Som person är du öppen, kreativ och vill bidra till gemensam framgång.
Ett konsultativt förhållningssätt är en viktig egenskap i rollen, likaså att du trivs i samarbete med kollegor och kunder. Är du en ödmjuk och prestigelös person som lockas av att få arbeta med offentlig sektor men samtidigt få fördelarna av att arbeta på ett privat bolag tror vi att du kommer trivas hos oss.

Utbildning och erfarenhet
• Högskole-/universitetsexamen med relevant inriktning, som exempelvis juridik eller ekonomi
• Minst två års erfarenhet av en liknande roll där du drivit och utvecklat anbudsprocesser
• Erfarenhet av offentlig upphandling
• Du talar och skriver obehindrat på både svenska och engelska

Vi erbjuder
Vi erbjuder ett utvecklande och omväxlande arbete med kunniga och trevliga kollegor i en koncern vars entreprenörsanda ger stora möjligheter för både teamets och din personliga utveckling. Vi kan lova att du blir allmänbildad, får en bred överblick över Sveriges förvaltning och genom våra rekryteringar får möjlighet att bidra till ett gott ledarskap som kommer hela Sverige till gagn. Vi jobbar aktivt med kunskapsöverföring internt i de team där researchers, seniorkonsulter och urvalspsykologer samarbetar i rekryteringsprocesserna. Som en del av NGS Group får du dels tillgång till ett brett internt nätverk, dels goda förutsättningar för kompetensutveckling och karriärmöjligheter. Vi sitter i trevliga lokaler i centrala Stockholm och Göteborg och vi är mycket generösa med möjlighet till distansarbete.

Vi önskar tillsätta tjänsten omgående med hänsyn till uppsägningstid. Urval sker löpande.

Vill du veta mer om tjänsten och om oss är du välkommen att kontakta Jan Mörén, VD, på 076-883 40 63, jan.moren@source-executive.se.

Övrig information
Start: Enligt överenskommelse
Plats: Stockholm eller remote
Lön: Enligt överenskommelse

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Intresseanmälan

Bifoga CV*:

Bifoga fler filer (t.ex. personligt brev):Företag: SOURCE
Adress: Ej angiven

Titel: Bid Manager
Anställning: Tillsvidare
Sektor: Privat


Frågor?

Jan Mörén
Leg. Psykolog, VD
jan.moren@source-executive.se
+46768834063
My Boman
Konsult
my.boman@source-executive.se