Teknisk chef till Partille kommun

Partille kommun har idag ca 40 000 invånare och är en förstad i utveckling. Det är upp till oss 2900 anställda att leverera kvalitet och service som gör det gott att växa upp, arbeta och leva i Partille. Detta med grund i våra värdeord: allas lika värde, professionalitet och framåtanda.

UPPDRAGET
Vi söker dig som vill fortsätta vår påbörjade utvecklingsresa på den tekniska avdelningen på samhällsbyggnadskontoret. Partille växer och är i ett spännande skede med flera stora utvecklingsprojekt på gång, allt från att skap naturreservat till att utveckla natursköna Jonsereds herrgårdsområde, simhallskvarter, stadsgata och en rejäl omdaning av centrum. Vi är en lagom stor kommun, vilket gör det lätt att samarbeta mellan förvaltningar och att prata och ta kontakt i alla led. En stabil politik som samarbetar över blockgränser och har Partilles bästa för ögonen och en ekonomiskt, miljömässigt och socialt hållbar kommun med en ekonomi i balans, gör det enklare att komma framåt i arbetet. Vi fokuserar på leverans.
Den tekniska avdelningen innefattar de fyra enheterna Gata/Park, Trafik, VA samt Projektledning och Avfall, med ca 60 medarbetare. Som teknisk chef arbetar du strategiskt med förutsättningar så att verksamheten kan planera och förvalta tekniska anläggningar. Den tekniska chefen ingår i samhällsbyggnadskontorets ledningsgrupp och har budget- och personalansvar för avdelningen. Tekniska chefen förväntas bygga kontaktnät och relationer med övriga förvaltningar, politik och externa parter på kommunal, regional och statlig nivå. Under hösten kommer en organisationsöversyn att genomföras, vilket kan innebära förändringar i nuvarande organisation.


VÅRA FÖRVÄNTNINGAR
Vi söker dig som har god erfarenhet av ledarskap och förändringsledning på strategisk nivå. Du har bred kunskap och erfarenhet av tekniska frågor, ekonomi samt avtalsjuridik inom kommunal verksamhet. Det är meriterande om du lett andra chefer samt har erfarenhet av motsvarande tjänst i annan kommun. Som ledare är du tydlig och inkluderande och uppmuntrar till att alla ser sin roll i helheten och att vi tillsammans verkar för att uppnå uppsatta mål. Du har god social kompetens och uppskattar nätverkande då tjänsten innebär samverkan och samarbete med många olika kontaktytor. Förmåga att kombinera affärsmässighet med samhällsnytta efterfrågas också i rollen. Som person är du trygg, stabil och har god självinsikt. Du tänker strategiskt och har ett brett perspektiv på frågor. Du har en problemlösande analysförmåga och arbetar bra med komplexa frågor, som du analyserar och bryter ner. Du är också lojal och uttrycker en positiv attityd till ditt arbete, verksamheten och organisationen. För att lyckas i rollen ser vi att du som söker har en utbildning med bred teknisk inriktning. Det är meriterande om du dessutom har högskoleexamen med bred teknisk inriktning.

INTRESSEANMÄLAN
Formell ansökan gör du här via Partille kommuns rekryteringsverktyg Visma.
I denna rekrytering har Partille kommun valt att samarbeta med SOURCE. För en inledande konfidentiell dialog eller frågor kring tjänsten kontakta rekryteringskonsulterna Karin Rudhag 070–4140010, karin.rudhag@source-executive.se eller Jacob Arendt 070-8139157, jacob.arendt@source-executive.se. Sista ansökningsdag är den 12 juni 2023.

Vi eftersträvar mångfald bland personalen avseende kön, ålder och kulturell/etniska bakgrund. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller i pappersformat.
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Intresseanmälan

Bifoga CV*:

Bifoga fler filer (t.ex. personligt brev):Företag: Partille Kommun
Adress: Gamla Kronvägen 34
433 33 Partille

Titel: Teknisk chef
Anställning: Tillsvidare
Sektor: Offentlig


Frågor?

Karin Rudhag
Seniorkonsult
karin.rudhag@source-executive.se
+46704140010
Jacob Arendt
Konsult
jacob.arendt@source-executive.se
+46708139157