VD till Adda

Kommuner och regioners verksamheter är välfärdens kärna. Det är verksamheter som berör miljontals människor, varje dag. Tillsammans med kommuner och regioner utvecklar SKR välfärden. Adda spelar en viktig roll i SKR:s samlade erbjudande till kommuner och regioner. De kommande åren står vi inför utmaningar som kräver mod, kreativitet, kompetens och förändringsvilja. Det handlar om att värna vårt demokratiska samhälle, klara välfärdens finansiering och möta kompetensutmaningen. Vi tar med det som är bra idag när vi skapar morgondagens välfärd. Vi möter förändring med utveckling. 

Nu söker vi dig som vill vara med och bidra.

Om uppdraget
Addas vision att vara offentlig sektors mest värdeskapande samarbetspartner! I nära 100 år har vår historia flätats samman med samhällets utveckling. Nu söker vi en VD som vill leda Adda in i nästa fas – att stärka och utveckla stödet för alla kommuner och regioner i Sverige.

Adda är en betydelsefull del i SKR-koncernen. Som VD blir du en viktig länk för att tillsammans med SKR och de andra bolagen hitta lösningar på nuvarande och kommande behov. Du har en drivande roll i att öka kännedomen om Addas tjänster och erbjudande hos våra medlemmar för att möjliggöra vårt bidrag till framtidens samhällsnytta.

Frågor som till exempel försörjningsberedskap, digitalisering, hållbar upphandling samt leverantörsstyrning står högt på agendan. Som VD drivs du av att leda en värdeskapande verksamhet och att säkerställa kvalitet, effektivitet och långsiktigt stabil ekonomi. Du skapar förutsättningar för en organisation med relevant kompetens där medarbetarna trivs och bidrar till Addas vision.
Du rapporterar till styrelsen för Adda och står också i nära kontakt med SKR:s ledning.

Kvalifikationer
Vi söker en erfaren chef med en bevisad förmåga att leda genom andra. Du drivs av att leda förändringsarbete i en organisation med komplex ägarstyrning och du har en förmåga att balansera olika målbilder. Du har tidigare uppnått goda resultat och har erfarenhet inom, eller i nära samarbete med, offentlig sektor. Din förståelse för medlemsstyrd och politiskt styrd verksamhet är avgörande. Erfarenhet inom områden som inköp/upphandling, försörjningsberedskap och digitalisering är en fördel.

Som ledare är du proaktiv, utåtriktad och skapar en positiv utvecklingsmiljö både internt och externt. Du har ett starkt resultatfokus och förmåga att omvandla strategiska mål till konkreta verksamhetsinsatser. Din strategiska höjd och analytiska förmåga hjälper dig att navigera genom komplexa frågor och snabbrörliga miljöer med många intressenter.

Du är en skicklig kommunikatör och relationsskapare som bygger starka samarbetsrelationer. Din ledarstil präglas av prestigelöshet, teamorientering och förmåga att coacha andra till att växa. Som trygg och stabil ledare visar du anpassningsförmåga för att möta olika sammanhang. Du har relevant akademisk utbildning.

I denna rekrytering har vi valt att samarbeta med Source. För frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta någon av Source konsulter Ann Peyron, ann.peyron@source-executive.se, 070 878 42 26 eller My Boman, my.boman@source-executive.se, 070 844 74 71.

Vi ser gärna att du inkommer med din intresseanmälan så snart som möjligt, dock senast den 9 juni.

Om oss
Vårt team består av ungefär 180 medarbetare. De största yrkesgrupperna vi har är upphandlare, inköpare, jurister och upphandlingskonsulter. Våra verksamheter riktar sig till regioner, kommuner, kommunala bolag och myndigheter inom offentlig sektor. Vi är verksamma i hela landet och har kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö. 

I Addakoncernen ingår tre verksamhetsområden:
  • Adda Inköpscentral
  • Adda AffärsConcept
  • Adda Kompetens
Vi har också stödjande avdelningar inom ekonomi, HR, IT, kommunikation och juridik.
 

Intresseanmälan

Bifoga CV*:

Bifoga fler filer (t.ex. personligt brev):Företag: Adda
Adress: Hornsgatan 20
118 20 STOCKHOLM

Titel: VD
Anställning: Tillsvidare
Sektor: Organisationer


Frågor?

Ann Peyron
Seniorkonsult
ann.peyron@source-executive.se
+46708784226
My Boman
Konsult
my.boman@source-executive.se
+460708447471