Verksamhetschef Rehabilitering Stockholms sjukhem

Stockholms Sjukhem är en av Sveriges största idéburna vårdgivare. I mer än 150 år har vi bedrivit vård och omsorg utan vinstsyfte och har ett brett vårdutbud inom geriatrik, palliativ vård, rehabilitering och äldreomsorg. Vi är godkänd universitetssjukvårdsenhet, vilket innebär att vi kontinuerligt forskar, utvecklar och utbildar inom vården. Stockholms Sjukhem är delägare i Marie Cederschiöld högskola. Vår verksamhet finns på Kungsholmen, Bromma och Södermalm i Stockholm. Idag är vi cirka 1 400 anställda, vill du bli en av oss? Välkommen till en arbetsplats som kännetecknas av engagemang, kunskap och omtanke.

Vi söker vi nu en Verksamhetschef Rehabilitering

Verksamhetsområde rehabilitering har som uppdrag att rehabilitera patienter efter vård på akutsjukhus. Vi arbetar enligt rehabiliteringsmedicinska principer: eliminera, kompensera och träna med målsättning att patienterna ska uppnå bästa möjliga livskvalitet och självständighet.
Stockholms Sjukhem erbjuder rehabilitering som bedrivs både i öppen samt slutenvård. Vården bedrivs i multiprofessionella team i nära samarbete mellan personal, patient och närstående.
Våra profilområden är kirurgi och neurologi. Dessutom är vi en del av Regionens ryggmärgsskadevårdkedja där vi även fått ett nationellt uppdrag för högspecialiserad vård av ryggmärgsskadade.
Vi har idag ca 150 medarbetare och finns på Bromma sjukhus och på Kungsholmen. Vi har många remittenter och tar emot patienter från hela Stockholms län och ser idag att många väljer oss. Vi jobbar med att ständigt förbättra vården där digitalisering och nya arbetssätt testas. Hos oss får du möjlighet att ansvara för utveckling av vår rehabiliteringvård för framtiden.
Som Verksamhetschef sitter du med i sjukhusets ledningsgrupp och rapporterar till sjukhusdirektören.

Eftersökta kvalifikationer
  • För att lyckas i rollen har du erfarenhet av att jobba inom rehabilitering alt genererat mycket god insikt och förståelse för verksamheten på annat sätt.
  • Vi tror att du är läkare eller sjuksköterska alt innehar annan för tjänsten relevant utbildning.
  • Det är ett krav att du har chefserfarenhet och känner dig trygg i en ledarroll.
  • Meriterande är tidigare erfarenhet av förändringsledning.
  • Du är van att hantera budgetfrågor och ekonomistyrning.
Personliga egenskaper
Som person kan du skapa entusiasm och delaktighet. Du är en närvarande och inlyssnande ledare med förmåga att skapa förutsättningar för en god arbetsmiljö. Du har integritet och kan med tydlighet kommunicera målbilden för verksamheten till medarbetarna och i ledningsgruppen. Du har lätt för att samarbeta och förmåga att utveckla goda relationer. Du ser värdet i en verksamhet som jobbar med både utveckling och innovation kopplat till den kliniska verksamheten. Men också som universitetssjukvårdsenhet med utbildning och forskningsuppdrag kopplat till rehabiliteringsverksamheten. Vi ser att du som söker tjänsten är kommunikativ, har ett tydligt ledarskap och samverkansorienterat förhållningssätt för att nå uppsatta mål och resultat Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper i den här rekryteringen.

Vi erbjuder
Stockholms Sjukhem erbjuder ett spännande jobb i en värderingsstyrd idéburen organisation med en kultur som genomsyras av engagemang, kunskap och omtanke. Här finns ett driv och en vilja att leverera högsta kvalité och att ge patienter möjlighet till ett funktionellt och hälsosamt liv utifrån sina förutsättningar.

Välkommen med din ansökan
Vi har valt att samarbeta med SOURCE i denna rekrytering. Om du vill ha mer information är du välkommen att kontakta konsulterna Hanna Looström på tel. 0709-374016 alt My Boman på tel. 070-844 74 71 på SOURCE. Intresseanmälan registrerar du via SOURCE hemsida: www.source-executive.se
Sista ansökningsdag: 2022-08-07
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Ort: STOCKHOLM
Omfattning: Heltid

Intresseanmälan

Bifoga CV*:

Bifoga fler filer (t.ex. personligt brev):Företag: Stockholms Sjukhem
Adress: Stiftelsen
Mariebergsgatan 22
112 19 STOCKHOLM

Titel: Verksamhetschef Rehabilitering
Anställning: Tillsvidare
Sektor: Offentlig


Frågor?

Hanna Looström
Seniorkonsult
hanna.loostrom@source-executive.se
+46709374016
My Boman
Researcher
my.boman@source-executive.se