Intervju:

Träffa Milena Sohlén – ny vd på Source

I augusti tillträdde Milena Sohlén som ny vd på Source. Läs hennes tankar och planer för framtidens Source.

Vad är dina första intryck av Source?

Jag är mycket imponerad över det arbete som teamet på Source har gjort sedan starten för 25 år sedan. Idag är Source ett av de absolut starkaste Executive Search-bolagen inom offentlig sektor i Sverige, med en otrolig erfarenhet och ett fantastiskt kandidatnätverk över hela landet. Source arbetar säkert och systematiskt och förstår verkligen de unika utmaningarna som finns när man rekryterar inom offentlig sektor.

Vad är det första du kommer att göra som ny vd? Vilka är dina prioriteringar?

  • Våra kunder: Vi har en fantastiska kundrelationer och ramavtal där vi behöver fokusera för att fortsätta vara våra kunders förstahandsval för Executive Search, rekrytering och Assessment.
  • Effektivisering och förenkling: Medarbetarnas tid ska läggas på det som tillför värde för våra kunder.
  • Arbetsglädje och arbetsro: Jag vill att det ska vara kul att vara på jobbet och att alla ska känna att de har tid att fokusera på det som är viktigt. Min roll är att skapa rätt förutsättningar för mitt team. Det är ett ständigt pågående arbete som jag lägger mycket energi på.

Vad ser du mest fram emot i din roll som vd?

Att lära känna detta fina bolag och medarbetarna som gör ett enastående arbete varje dag. Det är ett seniort team som behöver tid till att fokusera på våra kandidater och kunder. Source ska fortsätta utvecklas och vara den självklara samarbetspartnern för kunder som behöver rekrytera chefer och specialister i samhällsnyttiga organisationer. Och jag vill finnas där för att göra det möjligt.

Hur ser du på marknaden och våra kunders behov framöver?

Även samhällsnyttan har haft det tufft de senaste åren och vi ser också att marknaden har lidit av en hel del inlåsningseffekter, där kandidater helt enkelt inte har vågat byta roll. Nu ser vi ett uppdämt behov av ny kompetens och en vilja att röra på sig. Vi finns som den perfekta samarbetspartnern både för de som letar nytt jobb och de som behöver anställa.

Milena Sohlén
Vd Source

Kontakta Milena:
+46 (0)72-728 53 48
Skicka e-post

Om Milena:
Milena Sohlén tillträdde som ny vd på Source i augusti. Hon är även vd på systerbolaget Human Capital.