Möt vår nya medarbetare

 

Cecilia Palmgren

Konsult

 

Hej Cecilia och varmt välkommen till oss på Source – hur känns det? 

Rekryteringsbranschen är helt ny för mig så det känns både mycket spännande och roligt. I mitt yrkesliv har jag tidigare arbetat mycket med utvecklings- och förändringsarbete och nu är det min tur att personligen få utvecklas.

Vill du börja med att berätta mer om din roll och vad du kommer göra här hos oss? 

Som researcher på Source, är jag den som söker upp och tar fram kandidater till våra olika chefsrekryteringar. Det innebär att jag är med på kravprofilsmöten där vi tillsammans med våra uppdragsgivare går igenom vilka kompetenser och egenskaper vi letar efter hos deras nya kollega.

Jag sitter också med vid återkopplingar till kunden när våra slutkandidater fått göra personlighets- och begåvningstester. Vid dessa tillfällen presenterar vi även de referenser vi tagit på kandidaterna. Denna del tycker jag är extra rolig eftersom det handlar om att resonera med kund, fackliga företrädare och andra involverade för att avgöra vilken kandidat som bäst kan bidra till just deras arbetsplats.

Varför valde du Source som din nästa arbetsgivare?

Det beror främst på att Source har ett så gott rykte. Jag har hört talas om Source sedan länge eftersom jag själv större delen av mitt arbetsliv arbetat i den offentliga sektorn.

Vad har du gjort innan?

I grunden är jag beteendevetare och har arbetat med sociala frågor sedan 90-talet. Mina första år efter utbildningen arbetade jag som forskningsassistent på Institutionen för journalistik, medier och kommunikation på Stockholms universitet, vilket bland annat inneburit att jag präglats av hur jag kan omsätta teori till praktiskt genomförande.

Efter det har jag arbetat i kommun, ideella organisationer och i privata företag med fokus på social inkludering och förändringsarbete. Jag har då arbetat som verksamhetsutvecklare, verksamhetschef och projektledare och ofta haft roller som inneburit ett helikopterperspektiv där jag haft möjlighet att kunna förändra och förbättra. Idag har jag kvar mitt sociala engagemang men i annan form.

Vad ser du mest fram emot med att arbeta med här på Source? 

I mitt arbetsliv har jag mött och samarbetat med många chefer i roller som jag nu genom Source är med och rekryterar till. Det är väldigt stimulerande att få möjligheten att vara med och bidra till en god återväxt av nya chefer inom den offentliga sektorn. Det är jag stolt över.

Avslutningsvis – vad tycker du om att göra på din fritid? 

Jag har ett stort kulturintresse och går så ofta jag har möjlighet på föreställningar, utställningar och konserter. Jag är också med i två bokcirklar vilket är jätteroligt och perspektivvidgande.

Utöver det tycker jag om att promenera i naturen och finner ro i det. Sedan tycker jag om att umgås med vänner förstås, de ska aldrig underskattas.

Stort tack Cecilia och återigen varmt välkommen!