Möt vår nya medarbetare

 

Wilhelm Kroge

Konsult

 

Hej Wilhelm och varmt välkommen till oss på Source! Hur känns det?

Tack så mycket, det känns fantastiskt bra. Jag har fått ett varmt välkomnande och har även fått många fina och inte minst kompetenta kollegor.

Vill du börja med att berätta mer om din roll och vad du kommer göra här hos oss?

I min roll som konsult och researcher kommer mitt uppdrag vara att assistera seniorkonsulterna under hela rekryteringsprocessen. Bland annat kommer jag att kartlägga områden/branscher där det kan finnas potentiella kandidater utifrån en kravprofil, samt etablera en första kontakt med dessa.

Under rekryteringsprocessens gång har vi regelbundna avstämningar med uppdragsgivaren, och presenterar de profiler som vi bedömt vara intressanta. Finns det behov av kalibrering anpassar vi sökning utifrån uppdragsgivarens input för att matcha deras behov och önskemål.

Jag är bosatt i Malmö och utgår därifrån och kommer därmed mestadels arbeta på distans men kommer åka upp till Stockholm minst en gång i månaden.

Varför valde du Source som din nästa arbetsgivare?

Jag har länge varit intresserad av att arbeta med rekrytering. De senaste fyra åren har jag arbetat inom offentlig sektor och det kändes naturligt att välja Source som arbetar med rekrytering till samhällsnyttiga organisationer. Det finns många viktiga och intressanta roller inom den typen av verksamheter.

Vad har du gjort innan?

Jag är utbildad socionom i grunden. Innan jag började på Source har jag arbetat inom Malmö stad, främst på enheten för ekonomiskt bistånd och boende. Där arbetade jag med att utreda rätten till ekonomiskt bistånd utifrån Socialtjänstlagen samt att utreda vilka andra samhällsaktörer som finns eller bör finnas involverade i medborgarens vardag.

Vad ser du mest fram emot att arbeta med här på Source?

Jag ser fram emot att få träffa och samarbeta med Source olika uppdragsgivare. Jag ser även fram emot att få ha kontakt med de potentiella kandidater som kan bli aktuella i de olika uppdragen. Det känns bra att få vara en del i att rätt person hamnar på rätt plats.

Avslutningsvis – vad tycker du om att göra på din fritid?

Jag gillar att testa olika restauranger, men även att försöka mig på några recept hemma i mitt eget kök. För att varva ner på fritiden brukar jag lyssna på musik och spela tv- eller datorspel. Jag är ursprungligen ifrån Småland så när jag får tillfälle att vara ute på sjön eller i skogen så är jag också gärna det.

Stort tack Wilhelm och återigen varmt välkommen!