CFO Göteborgs hamn

Göteborgs Hamn är Skandinaviens största hamn och anlöps av världshavens allra största fartyg. I över 400 år har vi varit logistiknavet i Sveriges internationella handel och är den självklara porten till världen för svensk import och export. I det kommunalägda bolaget arbetar idag ungefär 170 medarbetare. Göteborgs Hamn AB ägs av Göteborgs Stad. För mer info se http://www.goteborgshamn.se


UPPDRAGET
På Göteborgs Hamn arbetar vi med att utveckla godsnavet, underhålla och förvalta infrastruktur, mark och fastigheter utifrån kundernas och samhällets behov. Vi utvecklar hamnen långsiktigt genom att bygga nytt och har många pågående satsningar. Syftet är att fortsätt bidra positivt till smarta och effektiva transporter för industrins varor. Vi marknadsför godsnavet och driver hamnfrågor på en regional, nationell och internationell arena. Vi ansvara för driften av Energihamnen och för att alla fartygsanlöp till hela hamnen ska vara så säkra, effektiva och miljösmarta som möjligt.

Genom partnerskap utövar vi både styrning och samverkan för att leda godsnavet. Våra partners utgörs av terminaloperatörer som vi har utsett för att hantera terminalverksamheten. Utvecklingen av Göteborgs Hamns mångfacetterade verksamhet kräver en bredd av olika kompetenser, kundfokus, nytänkande och fokus på hållbarhet.

Som CFO ansvarar du för att fortsätta utveckla ekonomi och styrning genom digitalisering och effektivisering. Du kommer också att ha en central funktion i samband med större investeringar i infrastruktur som tex fördjupning av farleden och ny färjeterminal.

Uppdraget som CFO innefattar strategisk ledning och styrning av finansiering, controlling, redovisning, inköp och juridik. Ekonomifunktionen bereder ärenden till VD och stödjer affärsområden och avdelningar samt ansvara för arbetet med den långsiktiga investeringsplanen. En viktig del av arbetet är rapportering och dialog med ägaren Göteborgs stad. Som CFO är man medlem av bolagets ledningsgrupp och är en del i bolagets styrelsearbete, samt ansvarar för två enhetschefer och totalt 16 medarbetare.
Du leder genom hamnens värderingar; samverkan, hållbarhet, innovation och pålitlighet.

FÖRVÄNTNINGAR
Vi söker dig som har flerårig erfarenhet av att leda en ekonomifunktion, där du arbetat med verksamhetsstyrning. Du har flerårig erfarenhet från arbete med controlling och redovisning, samt relevant akademisk utbildning. Du förväntas ha erfarenhet och kunskap av digitaliserings-insatser inom finans, förvärvsfrågor, investeringar och affärskalkyler. Du har också erfarenhet av att leda och stödja medarbetare inom andra kompetensområden än ditt eget, tex juridik och inköp.

Som person har du goda ledaregenskaper, förhandlingsvana, är analytisk och har sinne för affärer.
Du är engagerad och skapar entusiasm och sammanhållning inom enheten, främjar ansvarstagande och självledarskap. Som ledare kommunicerar du tydligt och har du förmåga att skapa tillit och förtroende samt har lätt för att samverka med andra både internt och externt. Du är strukturerad, noggrann, ansvarstagande och lyhörd. Du har en positiv grundinställning och god förmåga att bidra till en god arbetsmiljö.

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med långsiktiga, investeringstunga verksamheter.

GÖTEBORGS HAMN ERBJUDER

Göteborgs Hamn är avgörande för Sveriges välfärd. I 400 år har våra kajer kopplat ihop exportindustrin med världen. När Skandinaviens största hamn ställer om så gör det skillnad både här hemma och i världen. Bli del av vår viktiga omställning, för klimatets skull och för effektiv världshandel. Vi kopplar Sverige till världen. Innovation är avgörande i vårt arbete att aktivt bidra till den internationella omställningen till en fossilfri och digitaliserad transportkedja. I vår organisation kan du påverka den omställningen. Vi satsar på att utveckla en modern hamn som ska vara relevant i framtiden utifrån digitalisering, hållbarhet och framtidens kompetenskrav. Hos oss är du en väldigt viktig del i den utvecklingen. Vi har en inkluderande kultur som stödjer samverkan och lyfter varje medarbetare. Social hållbarhet är grundläggande och vi arbetar aktivt med att skapa en arbetskultur där balans mellan arbete och fritid är en självklarhet, likväl som flexibilitet och mångfald. Tillsammans utvecklar vi dig, hamnen och samhället.


FORMELL ANSÖKAN

I denna rekrytering samarbetar vi med SOURCE. Vid frågor, vänligen kontakta rekryteringskonsult Karin Rudhag 070-414 0010, karin.rudhag@source-executive.se eller My Boman 070-844 7471 my.boman@source-executive.se Välkommen med din ansökan senast 3 maj 2024.

ÖVRIGT

Tjänsten är säkerhetsklassad
 

Intresseanmälan

Bifoga CV*:

Bifoga fler filer (t.ex. personligt brev):Företag: Göteborgs Hamn AB
Adress: Emigrantvägen 2B
414 51 Göteborg

Titel: CFO
Anställning: Tillsvidare
Sektor: Offentlig


Frågor?

Karin Rudhag
Seniorkonsult
karin.rudhag@source-executive.se
+46704140010
My Boman
Konsult
my.boman@source-executive.se
+460708447471