Controllerchef sökes till Södersjukhuset AB

Har du ett coachande ledarskap och brinner för att vidareutveckla processer? Då kan rollen som Controllerchef på Södersjukhuset vara din nästa utmaning.
Välkommen att vidareutvecklas tillsammans med oss i en prestigelös miljö på ett av Sveriges ledande akutsjukhus!

Om tjänsten
Ekonomiavdelningen ansvarar för sjukhusets ekonomiprocesser och arbetar för att stödja ledning och verksamhet med framför allt planering, budgetering, uppföljning, analyser och beslutsunderlag som bidrar till styrning och utveckling av sjukhuset. Vi arbetar för sjukhusets bästa, nära verksamheten med engagemang och förståelse för helheten. Totalt arbetar ett 30-tal medarbetare på ekonomiavdelningen.
Vi erbjuder dig en spännande möjlighet att driva controllersektionens utvecklings- och förbättringsarbeten tillsammans med ett engagerat och kompetent team.

Arbetsuppgifter
Som controllerchef leder, motiverar och utvecklar du vår controllersektion som består av ca 20 medarbetare. Vårt arbete baserar sig på gemensamma verktyg, processer och arbetssätt för att uppnå effektivitet. Tillsammans, och i samarbete med verksamheten är vi ledningens stöd för att upprätthålla och utveckla sjukhusets ekonomi-och verksamhetsstyrning.
Du initierar och är med och driver förbättrings- och utvecklingsarbeten som förbättrar sjukhusets ekonomistyrning. I rollen ingår att samverka med övriga chefskollegor och verksamhetsområdeschefer på sjukhuset men även med ekonomifunktioner på övriga sjukhus i regionen samt med regionstyrelsens förvaltning. Som controllerchef är du direkt underställd ekonomidirektören och ingår i ekonomiavdelningens ledningsgrupp.
Tillsammans med chefskollegor kommer du vara involverad i utvecklingen av Södersjukhuset till landets ledande akutsjukhus!

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en akademisk examen inom ekonomi samt en bred erfarenhet från arbete som controller eller liknande roll. Du har tidigare chefserfarenhet eller erfarenhet som vi bedömer är likvärdigt. Det är meriterande om du har arbetat i sjukvårdsverksamhet. Du trivs och drivs av att leda och bidra till förändrings- och utvecklingsarbete i en dynamisk miljö. Du har erfarenhet av arbete i normalt förekommande system för planering, uppföljning och styrning av ekonomi. Du har goda kunskaper i Excel och andra MS Office- verktyg. Du behärskar svenska obehindrat i tal och skrift.

Personliga egenskaper
Du är en trygg ledare som motiverar, skapar delaktighet och förser medarbetare med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Rollen kräver att du är kommunikativ och har mycket god samarbetsförmåga då du behöver kunna samverka med många olika funktioner och verksamheter. Ditt starka driv och lösningsfokus gör att du är trygg i att ta egna initiativ och beslut samtidigt som du har förmåga att ändra ditt synsätt och tillvägagångssätt efter nya omständigheter. Du är utvecklingsinriktad, tar tillvara på medarbetarnas idéer och skapar förutsättningar för god arbetsmiljö.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Villkor
Sjukhuset tillämpar tidsbegränsat chefskap i kombination med tillsvidareanställning inom det egna kompetensområdet. 

Sista ansökningsdag:
Sista ansökningsdag är 6 februari 2023. Intervjuer kommer att ske fortlöpande.

Vid frågor om tjänsten:
I denna rekrytering samarbetar vi med SOURCE Executive.
För en inledande konfidentiell dialog kring tjänsten, ring eller skriv till;
Caroline Kock
Tel: 0705-110390
Mail: Caroline.kock@source-executive.se
Jacob Arendt
Tel: 070-813 91 57
Mail: Jacob.arendt@source-executive.se

I andra hand är ni välkomna att kontakta;
Ekonomidirektör Tarja Lepola
Tel: 08-123 614 17
Mail: tarja.lepola@regionstockholm.se

Fackliga kontaktpersoner
SACO, Sofi Wickström tfn 08-616 3330, mail: sofi.wickstrom@sll.se

Vad Södersjukhuset erbjuder dig
Du får vara delaktig i en verksamhet som genererar något värdefull; akut- och specialiserad vård till patienter inom Stockholms län samt patienter från andra län och utlandet.
Södersjukhuset erbjuder sina anställda förmånliga friskvårdserbjudanden, hälsoteam med gym och en trevlig arbetsplats centralt på Södermalm. 

VARMT VÄLKOMMEN MED DIN INTRESSEANMÄLAN!

Intresseanmälan

Bifoga CV*:

Bifoga fler filer (t.ex. personligt brev):Företag: Södersjukhuset AB
Adress: Sjukhusbacken 10
118 83 Stockholm

Titel: Controllerchef
Anställning: Tillsvidare
Sektor: Offentlig


Frågor?

Caroline Kock
Seniorkonsult
caroline.kock@source-executive.se
+46705110390
Jacob Arendt
Konsult
jacob.arendt@source-executive.se
+46708139157