Förändrings- orienterad verksamhetschef

Om arbetsplatsen
Är du en driven, trygg, kommunikativ och förändringsorienterad ledare med erfarenhet från omsorg?  Gillar du att utveckla verksamheter och tänka nytt? Vi söker nu en Verksamhetschef till vår hemtjänstverksamhet i Sundsvall! 

Ersta diakoni är Sveriges största idéburna aktör inom vård och omsorg. Vi bedriver sjukvård, socialt arbete, forskning och utbildning och återinvesterar vinsten för att kunna hjälpa ännu fler. Inga konstigheter egentligen. Det är helt enkelt bara så, som det borde vara.

Ersta hemtjänst bedriver stöd och omsorg i vardagen för att våra kunder ska kunna fortsätta att bo hemma. Vi erbjuder även våra kunder gemensamma aktiviteter. Ersta hemtjänst finns i Stockholm, Gävle och Sundsvall.

Arbetsuppgifter
Rollen som verksamhetschef innebär att du självständigt ansvarar för dagliga driften, där du planerar, leder, utvecklar och kvalitetssäkrar arbetet inom hemtjänstverksamheten. Du arbetar med att skapa och bibehålla goda relationer till kunder, anhöriga/närstående och medarbetare. I din roll ingår att utveckla och ha ett gott samarbete med kommunen samt pensionärsorganisationer. Du ansvarar för uppföljning gentemot kommunen samt deltar i utbildningar och möten i deras regi. 
 
Du ansvarar för att beviljade insatser utförs mot kund samt resultat- och personalansvar för din verksamhet, för att uppdraget utförs enligt vårt avtal med kommunen. I det ingår regelbunden översyn av rutiner och processer i kvalitetsledningssystemet och att se till att vi arbetar enligt dessa.
 
Du har ett nära samarbete med verksamhetens gruppchefer, ingår i ledningsgruppen för Ersta hemtjänst norr och rapporterar till områdeschefen för Ersta hemtjänst norr.

Kvalifikationer

Du har en relevant högskole- eller universitetsutbildning, exempelvis som socionom, sjuksköterska, beteendevetare. Vidare har du erfarenhet av ledarskap på operativ och strategisk nivå samt av att leda andra chefer/arbetsledare. Du har erfarenhet av ekonomisk styrning av en eller flera verksamheter. Du har god kunskap och erfarenhet av att styra mot, och följa upp verksamhetens mål inom alla områden. Du är väl förtrogen med lagar, förordningar och föreskrifter inom verksamhetsområdet och har erfarenhet av kvalitetsarbete och utveckling av verksamheter.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av att framgångsrikt ha genomfört större förändringsarbeten som medfört en kulturförflyttning i verksamheten.

Vi söker en ledare med följande egenskaper och dina personliga egenskaper är viktiga för oss!
  • Som ledare är en driven, trygg och kommunikativ som får dina medarbetare att växa och tillsammans nå verksamhetens uppsatta mål.
  • Vi tror också att du är kvalitetsmedveten och trivs med att utveckla och förbättra verksamheten du befinner dig i.
  • Du har god förmåga att planera ditt dagliga arbete för dig och verksamheten, samtidigt driver du framgångsrikt strategiska frågor på längre sikt.
  • Du delar Erstas värdegrund om att se hela människan och våra värdeord; professionalism, tillit och hopp.
  • Du behärskar svenska i tal och skrift och du har god kunskap i Officepaketet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning är en tillsvidareanställning på heltid.

Anställningens omfattning
Tillsvidareanställning

Ansökan
Ansök senast söndagen den 1 september 2024. I denna rekrytering samarbetar Ersta diakoni med SOURCE Executive Recruitment. För en inledande konfidentiell dialog kring tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult My Boman; my.boman@source-executive.se alt. 070 844 74 71.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

Intresseanmälan

Bifoga CV*:

Bifoga fler filer (t.ex. personligt brev):Företag: Ersta Diakoni
Adress: Medborgargatan 53
85630 Sundsvall

Titel: Verksamhetschef
Anställning: Tillsvidare
Sektor: Organisationer


Frågor?

My Boman
Konsult
my.boman@source-executive.se
+460708447471
Elnaz Adilipour
Konsult
elnaz.adilipour@source-executive.se
+46733523481