HR-strateg med inriktning rekrytering vid HR-avdelningen

Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.
Kriminalvårdens kapacitetsökning innebär att även HR-avdelningen nu växer. För att myndigheten ska nå sina mål och kunna genomföra sina uppdrag rekryterar vi flera nya medarbetare i olika HR-befattningar över hela landet. För mer information vänligen besök vår hemsida https://www.kriminalvarden.se/jobba-hos-oss/lediga-jobb.

Rekryterings- och bemanningsenheten utgör en av sex enheter vid HR-avdelningen och består av fyra sektioner vars medarbetare finns placerade på flera orter i landet. Vi söker nu en erfaren HR-strateg med inriktning rekrytering, som vill vara med och utveckla en myndighet i förändring. Placering är vid huvudkontoret i Norrköping, i aktivitetsbaserade kontorslokaler belägna nära resecentrum. Möjlighet till distansarbete finns del av arbetstiden.

Arbetsbeskrivning

Enhetens uppdrag är att i nära samarbete med verksamheten omhänderta Kriminalvårdens nationella rekryteringsbehov och att säkerställa rekryteringsarbetet ligger i linje med myndighetens kort-, och långsiktiga inriktningar, mål- och omvärldens förändringar. Som HR-strateg med inriktning rekrytering ska du medverka till ett kontinuerligt utvecklings- och kvalitetsarbete vid HR-avdelningen. Ditt huvudsakliga uppdrag är att säkerställa att Kriminalvårdens nationella arbete med rekrytering är kvalitetssäkrat, bidrar till att Kriminalvården rekryterar rätt kompetens i rätt tid, i förhållande till verksamhetens behov samt att myndigheten uppfattas som en attraktiv arbetsgivare. Du arbetar proaktivt för att säkra att stödet till verksamheten är relevant och effektivt. Du kommer att leda implementering och utveckling av en relativt ny funktion, då HR-avdelningen nu etablerar ett nytt nationellt verksamhetsstöd. Du leder, samordnar och koordinerar det kontinuerliga utvecklings- och förbättringsarbetet i nära samarbete med såväl verksamhetsföreträdare som kollegor inom HR-avdelningen och enheten och utvecklar tillsammans metoder och arbetssätt kontinuerligt. Du kommer att leda utvecklingsuppdrag, leda nätverk och arbetsgrupper, ge råd, stöd och utbildning avseende komplexa frågor inom området. Även projekt- och processledning kan förekomma. I din roll ansvarar du för analyser och självständiga bedömningar med syfte att förbättra praxis, arbetssätt och rutiner inom rekryteringsområdet, oftast med inslag av planering och metodutveckling. Du kommer även ansvara för omvärldsbevakning, utarbeta nyckeltal och uppföljningsverktyg, bidra till ökad digitalisering genom analys och utvärdering av processer, samt skapa och förbättra system rutiner och praxis för operativa uppgifter och metoder. Du rapporterar till chefen för enheten för rekrytering och bemanning, ingår i enhetens ledningsgrupp och förväntas att aktivt delta och ta ansvar för såväl enhetens som avdelningens uppdrag.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har mycket god förmåga att arbeta såväl strategiskt som operativt och taktiskt för att effektivt nå gemensamma mål. Du har mycket god samarbetsförmåga, lyssnar och är mottaglig för motparten samt anpassar dig till situationen. Du arbetar bra med komplexa frågor och bidrar till att verksamheten tar de steg som är nödvändiga, utifrån det uppdrag avdelningen har. Detta ställer krav på en förmåga att organisera, strukturera och prioritera i arbetet samt att du bibehåller fokus på mål och resultat. Du är noggrann och lägger stor vikt vid hög kvalitet.
Du är trygg, stabil och har självinsikt. För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

För att bli aktuell för uppdraget krävs att du har:

- akademisk examen inom HR/arbetsvetenskaplig inriktning, alternativt annan akademisk utbildning i kombination med erfarenhet som Kriminalvården bedömer relevant
- väl vitsordad erfarenhet av att leda HR-strategiskt utvecklingsarbete i en komplex organisation
- gedigen erfarenhet av att driva förändrings- och utvecklingsprojekt med goda resultat i en större organisation
- goda kunskaper om anställning i staten
- mångårig erfarenhet av att arbeta med rekrytering och att utveckla rekryteringsprocesser samt mycket goda kunskaper om bakomliggande teorier och principer
- erfarenhet av att med ett analyserande och utvärderande förhållningssätt översätta verksamhetens behov till HR-strategier och initiativ
- erfarenhet god och förmåga att samverka både internt och externt
- goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Det är meriterande om du har:

- erfarenhet av HR-arbete inom offentlig förvaltning
- dokumenterad utbildning i process- eller projektledning
- erfarenhet av arbete med validerade arbetspsykologiska test som en del av rekryteringsprocess och med fördel är certifierad.
- chefserfarenhet
- kunskaper om digitalisering inom sakområdet
- goda kunskaper om de övergripande förutsättningar (regelverk, budget, arbetsgivarepolitik, upphandling m.m.) som gäller för offentlig verksamhet i allmänhet och statlig verksamhet i synnerhet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2021-12-09
Referensnummer: C68098
Du är välkommen att söka:

GÖR ANSÖKAN
Ansökan görs digitalt via rekryteringsverktyget Visma Recruit

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson
Erik Asp
Konsult SOURCE
073-3523481
erik.asp@source-executive.se

Sofia Rasmusson
Konsult SOURCE
0705-080328
sofia.rasmusson@source-executive.se
Fackliga företrädare
Tina Olsson Sirén
Saco-s
077-22 80 800

Nilla Mölk
OFR-S/ST
077-22 80 800

Olof Carlstein
SEKO
077-22 80 800

Övrigt

Vi har valt att samarbeta med SOURCE i denna rekrytering. Om du vill ha mer information och en första kontakt är du välkommen att kontakta SOURCE konsult,
Ansökan registrerar du via Kriminalvårdens hemsida eller via Offentliga jobb.
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du måste vara svensk medborgare men får gärna ha utländsk bakgrund. Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen.
 

Intresseanmälan


Företag: Kriminalvården
Adress: Slottsgatan 78
Kriminalvårdsstyrelsen
60222 Norrköping

Titel: HR-strateg
Anställning: Tillsvidare
Sektor: Offentlig


Frågor?

Sofia Rasmusson
Seniorkonsult
sofia.rasmusson@source-executive.se
+46705080328
Erik Asp
Seniorkonsult
erik.asp@source-executive.se
+46733523481