Programledare Nytt kommunhus Huddinge kommun

Huddinge är en växande stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge. Huddinge är en kommun med drygt 114 000 invånare och den näst största kommunen i länet. Inom Huddinge kommunkoncern arbetar cirka 7000 medarbetare.
Att bygga Huddinge kommuns nya kommunhus är ett omfattande och utmanande projekt där vi gör en kulturresa för att säkerställa att medborgarens behov står i centrum och där framtidens arbetsplats skapas.  Till det här komplexa och viktiga uppdraget söker vi en programledare med förmåga, driv och lust att ta det övergripande ansvaret för att hålla samman de projekt och delprojekt som ingår i ett av de mest spännande omställningsprojekten i Stockholmsregionen.

UPPDRAGET
Vår omvärld förändras snabbt och det ställer nya krav på hur vi jobbar för att möta Huddingebornas förväntningar och framtidssäkra välfärden. Huddinge kommun har inlett ett ambitiöst förändringsarbete för att skapa nya arbetssätt och processer som på ett modernt och effektivt sätt, kan stödja och säkra vårt arbete för Huddingefamiljens framtida trygghet och välfärd. Det är ett övergripande jobb som kräver helhetsperspektiv och nytänkande för att leda oss in i framtiden.

Hösten 2021 beslutade kommunfullmäktige om ett nytt kommunhus i centrala Huddinge med målet att skapa en kreativ, inkluderande och hållbar arbets- och mötesplats för de som bor, lever och verkar i kommunen. Det nya kommunhuset ska samla kommunkoncernens administrativa funktioner och vara en kreativ, inkluderande, hållbar arbetsplats och mötesplats för nära 1300 medarbetare. I anslutning till det nya kommunhuset ska också ett nytt huvudbibliotek byggas. Det nya kommunhuset ska stå färdigt för inflyttning 2027. Läs mer här: www.huddinge.se/kommunhuset/  

Arbetsuppgifter
Som programledare blir du en nyckelperson under hela genomförandet, från planering till inflyttning och implementering av nya arbetssätt. Du har helhetsperspektiv och driver det övergripande arbetet med att säkerställa att förändringsresan leder till ett modernt och effektivt kommunhus.
Du leder programmet genom fyra olika projekt som i sin tur har ett antal delprojekt. Uppdraget innebär att styra, leda och samordna helheten utifrån en komplex programportfölj.  Som programledare identifierar du gemensamma gränssnitt och lösningar genom ett konstruktivt samarbete med många olika intressenter inom kommunkoncernens verksamheter. Uppdraget kommer kräva ett proaktivt arbete för att förebygga och förutse utmaningar och säkra alternativa lösningar.

Som programledare driver du en utvecklingsorganisation som bemannas av projektledare för projekten och interna och externa specialister. Du rapporterar till en övergripande, strategisk styrgrupp där kommundirektören är ordförande och projektbeställare.

FÖRVÄNTNINGAR

Kvalifikationer
Vi söker dig som har erfarenhet av arbete i stora organisationer med komplexa uppdrag och utmaningar samt med en förmåga att se hela pusslet. Ditt ledarskap präglas av att du bygger förtroende, klargör riktning och levererar resultat. Du är en ansvarstagande, trygg och stabil ledare som inspirerar och skapar delaktighet samt driver utvecklingen tillsammans och i samverkan med andra. Du kan visualisera och tänka utanför ramarna, se nya lösningar och har förmåga att förstå och förmedla komplexa sammanhang avseende styrning och ledning. Du har lätt för att förstå kultur, struktur och värderingars inverkan på ett förändringsarbete. För dig är det viktigt att arbeta utifrån alla dessa delar och att lyckas förmedla det vidare till andra. Du kommer att ha tät dialog med många olika intressenter i olika forum vilket förutsätter en mycket god förmåga att bygga relationer som leder till gott samarbete.  

Då vi befinner oss i en omfattande omställningsresa behöver du ha påvisad erfarenhet och goda resultat inom förändringsledning. Du har god erfarenhet från arbete i politiskt styrda organisationer Du har gedigen erfarenhet av att driva komplexa projekt och därmed goda kunskaper i projektekonomi.

Du har relevant högskoleutbildning samt projektledarutbildning.

Du har en väl utvecklad kommunikativ förmåga, såväl i muntliga framställningar som skriftliga underlag.

ANSÖKAN
I denna rekrytering samarbetar vi med SOURCE Executive Recruitment. Din ansökan registrerar du som en intresseanmälan via www.source-executive.se senast den 28 augusti 2022. Har du frågor kring tjänsten, ring eller skriv till Caroline Kock på SOURCE, 0705–110390,  caroline.kock@source-executive.se eller Bianca Gideback på SOURCE, 0708–110364, bianca.gideback@source-executive.se   
 

Intresseanmälan

Bifoga CV*:

Bifoga fler filer (t.ex. personligt brev):Företag: Huddinge kommun
Adress: 14161 Huddinge

Titel: Programledare
Anställning: Tillsvidare
Sektor: Offentlig


Frågor?

Bianca Gideback
Konsult
bianca.gideback@source-executive.se
+460708110364
Caroline Kock

caroline.kock@source-executive.se
+46705110390