Rektor till Hörningsnäs rektorsområde

Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge.

I Huddinge kommuns förskolor och skolor drivs vi av att skapa lärande för livet. Här får du som medarbetare utrymme att utvecklas genom att ta del av andras, och dela med dig av dina egna, erfarenheter och kunskaper. För vår övertygelse är att ju mer vi delar med oss av våra kompetenser, desto mer utrymme skapar vi för alla, såväl medarbetare som våra barn och elever, att växa.

Grundskolorna i Huddinge kommun har som uppdrag och mål att minska chefstäthet samt administration, för att öka lärartätheten och stärka elevhälsan. Ett annat uppdrag är att år 2030 ska meritvärdet i årskurs 9 vara topp tre i länet.
 
Om Hörningsnäs rektorsområde
Hörningsnäs RO består av Hörningsnässkolan F-3 och Ängsnässkolan 4-6. I rektorsområdet finns cirka 600 elever och 80 medarbetare. Skolorna ligger på två olika platser, inom gångavstånd. Ledningsgruppen består av rektor, administrativ chef och 2 biträdande rektorer.
Inom rektorsområdet finns utvecklingsprocesser igång, bland annat kring elevhälsa och tillgänglig lärmiljö. Skolorna ligger mitt i Huddinge, i ett område med en blandning av villor och lägenheter.

Din profil
Hörningsnäs RO söker en modig, varm, tydlig och elevhälsobaserad rektor, med fokus på alla elevers rätt till en likvärdig skola, oavsett förutsättningar. Du har god överblick över hela rektorsområdet, såväl som blick för detaljer och enheternas särart. Du behöver finnas på båda skolorna och ha ett nära samarbete med de biträdande rektorerna. Du har pedagogiskt mod och god organisatorisk förmåga. Du leder, motiverar och förser andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål samt skapa engagemang och delaktighet och utövar ett tillitsbaserat ledarskap.
Som rektor är du stabil, lyhörd och kommunicerar på ett tydligt sätt. Du säkerställer att ditt budskap når fram. Du har en god förmåga att fatta kloka beslut i komplexa situationer där helhetssyn och skapande av långsiktiga goda lösningar är av största vikt.
Du har väl grundade och tydliga värderingar och förmåga att tänka begreppsmässigt på frågor ur ett etiskt perspektiv. Du är väl grundad i elevhälsofrågor.
Du leder skolans utveckling och organisation med syfte att öka elevernas lärande och trygghet, samt stärka medarbetarna i deras profession. Du är van att följa upp och utvärdera olika typer av resultat och sedan omsätta dessa i lärande och undervisningsutveckling.
Som rektor i Huddinge kommun får du kontinuerligt stöd från grundskolans rektorsgrupp där du själv tillsammans med övriga rektorer i grundskolan ingår. I rektorsgruppen pågår också ett kollegialt lärande och där diskuteras frågor som rör skolutveckling, elevhälsa, tillgänglighet, värdegrund och pedagogiskt ledarskap. 
 • Du har ett salutogent förhållningssätt och tror på alla elevers rätt till likvärdigt lärande, oavsett förutsättningar.
 • Du är väl grundad i frågor som gäller elevhälsa och värdegrund, och vill fortsätta driva goda processer kring detta.
 • Du tänker att elevhälsa är allas uppdrag, och bör genomsyra verksamheten.
 • Du arbetar aktivt för att, tillsammans med medarbetarna, skapa en kvalitativ och tillgänglig lärmiljö, för att ge alla elever förutsättningar att nå så långt som möjligt.
 • Du är genuint intresserad av pedagogisk utveckling.
 • Du är van vid att möta elever och vårdnadshavare med intresse och prestigelöshet.
 • Du är van vid att arbeta med systematiskt kvalitetsarbete och vill ständigt förbättra kvaliteten i verksamheten, genom goda analyser av resultat.
 • Du har erfarenhet av budgetarbete och effektiv organisering
 • Du har erfarenhet av att samarbeta med de fackliga representanterna och känner till och arbetar utifrån kommunens samverkansavtal.
Krav: 
 • Lärarexamen inriktning grundskola.
 • Skolledarerfarenhet
 • Fullgjord eller påbörjad rektorsutbildning.
 • Du är väl förtrogen med gällande styrdokument och har kunskap om arbetsmiljö, lagar och avtal.
 • Du har god digital vana, och uttrycker dig väl i tal och skrift.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Förmåner
För att vi ska kunna utföra vårt uppdrag är du som medarbetare i Huddinge kommun det viktigaste vi har. Därför erbjuder vi en rad förmåner för ett hållbart arbetsliv och för att underlätta din vardag: http://www.huddinge.se/formaner

Facklig kontaktperson
För facklig kontaktperson för tjänsten, se http://www.huddinge.se/kontaktpersonerfack

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Upplysningar
Elinor Kennerö Tonner, Områdeschef/Skolchef 08-53530606,
elinor.kennero-tonner@huddinge.se

Sista ansökningsdag 
2023-01-07
 
VÄLKOMMEN MED DIN ANSÖKAN
I denna rekrytering samarbetar vi med rekryteringsföretaget Source Executive och  för frågor  kring tjänsten, ring eller skriv till Maria Lahne, +46(0)70 777 34 23,
maria.lahne@source-executive.se.
 

Intresseanmälan

Bifoga CV*:

Bifoga fler filer (t.ex. personligt brev):Företag: Huddinge kommun
Adress: Gymnasietorget 1
14161 Huddinge

Titel: Rektor
Anställning: Tillsvidare
Sektor: Offentlig


Frågor?

Maria Lahne
Seniorkonsult
maria.lahne@source-executive.se
+46707773423