Tullverket söker Avdelningschef till kontrollavdelningen


Vill du arbeta i en myndighet med ett viktigt samhällsuppdrag och som bidrar till att skapa ett tryggt och säkert samhälle? Har du sedan tidigare erfarenhet av att leda en stor verksamhet och erfarenhet av statlig verksamhet? Då kan detta vara tjänsten för dig!

Som avdelningschef för kontrollavdelningen leder du Tullverkets största avdelning och har ett ansvarsfullt och betydelsefullt arbete. Som avdelningschef ingår du i myndighetens ledningsgrupp.

Tullverkets operativa verksamhet är indelad i fyra avdelningar: kontroll, uppbörd, underrättelse och tullkriminal. Kontrollavdelningen har ett brett uppdrag som ska säkerställa att endast godkända varor passerar gränsen. Uppdraget går ut på att genomföra tullkontroller på in- och utförsel där Tullverket letar efter varor som strider mot restriktioner samt säkerställa att rätt tullavgifter och skatter tas ut.

Avdelningen består av totalt ca 900 medarbetare indelade i fyra geografiska enheter: Syd, Väst, Öst och Nord, där varje enhet leds av en enhetschef. Som avdelningschef ansvarar du för kontrollavdelningen och du leder din avdelnings ledningsgrupp. Till din hjälp har du två biträdande avdelningschefer. Du har också ett ledningsstöd till förfogande.

Om tjänsten

Som avdelningschef för kontrollavdelningen har du ett övergripande ansvar för att leda och styra verksamheten för att åstadkomma goda resultat samt bedriva ett gott ledarskap. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter omfattar:
 
 • Ansvar för den egna verksamhetens mål och resultat och strategiskt ansvar för ledning och styrning av verksamheten samt övergripande budget- och personalansvar.
 • Utveckla verksamheten och leda förändringsarbete.
 • Anpassa verksamheten till förändrade förutsättningar och behov och prioritera vad som är viktigast att göra på kort och lång sikt. 
 • Leda och utveckla din ledningsgrupp och leda verksamheten genom underställda chefer och skapa goda förutsättningar för dem att leda och styra verksamheten.
 • Ha god omvärldsorientering och förstå hur omvärlden påverkar Tullverkets verksamhet och agera utifrån det.
 • Företräda myndigheten i externa sammanhang nationellt och internationell.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har:
 
 • Flerårig erfarenhet från chefsbefattning på hög nivå som inneburit att leda och utveckla en stor verksamhet och ha åstadkommit goda resultat.
 • Erfarenhet av ledningsgruppsarbete och erfarenhet av att leda genom underställda chefer.
 • Erfarenhet från chefsbefattning i statlig myndighet och förståelse för hur en myndighet fungerar i ledning, styrning, organisation och uppföljning
 • Akademisk utbildning eller erfarenhet som vi bedömer som motsvarande.
 • Ledarskapsutbildning.
Det är meriterande om du har:
 
 • Erfarenhet av internationellt arbete
 • Erfarenhet av avdelningens verksamhetsområde eller annan verksamhet som arbetsgivaren bedömer som liknande.

Personliga egenskaper:

Vi lägger stor vikt vid att du är en erfaren ledare som har god ledarskapsförmåga. Du är van att utveckla både människor och verksamhet genom ett coachande och kommunikativt ledarskap och du förstår vikten av att skapa engagemang och ansvarstagande hos dina medarbetare. Som person har du mod att fatta beslut, visar på handlingskraft och styr mot uppsatta mål genom underställda chefer. Vi lägger också stor vikt vid din förmåga att kunna driva strategiska och övergripande utvecklingsfrågor.  Du har erfarenhet av att leda och driva förändringsarbete och du kan utmana dig sig själv och andra i syfte att stimulera innovation och förändring. Du har ett strategiskt synsätt och en god helhetssyn. Du bör vara kommunikativ, ha lätt för att samarbeta och skapa kontakter med andra både inom och utanför Tullverket.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet!

För mer information och ansökan
I denna rekryterar samarbetar Tullverket med Source. För en inledande konfidentiell dialog kring tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Sofia Rasmusson tel 0705-08 03 28, sofia.rasmusson@source-executive.se eller Bianca Gideback, tel 070-811 03 64, bianca.gideback@source-executive.se. Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Ulf G Persson, tel. 040-661 33 och för Saco-S, Katarina Hernhut, tel. 08-456 52 65.

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 30 maj. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här

Övrigt:
Referensnummer: 2023-392
Placeringsort: Stockholm
Anställningsform: Anställningen är en tillsvidareanställning och individuell lönesättning tillämpas. Inom Tullverket tillämpas tidsbegränsade chefsförordnanden på 5 år med möjlighet till förlängning.
Tillträdesdag: Enligt överenskommelse
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan beslut om anställning kommer du att få genomgå drogtest och bakgrundskontroll. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen genomförs före anställning och placeringen i säkerhetsklass kräver att du har svenskt medborgarskap. Tullverkets är en totalförsvarsmyndighet och vid anställning kommer du att krigsplaceras i Tullverket. Tullverket värdesätter de kvaliteter som tillförs verksamheten genom att ha en jämn könsfördelning samt etnisk mångfald

Tullverket är en statlig myndighet som kontrollerar flödet av varor över Sveriges gränser. Med visionen att bara godkända varor ska passera gränsen hindrar vi olagliga varor från att komma in i landet och bidrar till ett tryggare samhälle. Vi förenklar handeln med andra länder och lägger grunden till ökad tillväxt och konkurrens på lika villkor. Tullverket, som grundades 1636, har i dag cirka 2 400 anställda och leds av generaltulldirektör Charlotte Svensson.


 

Intresseanmälan

Bifoga CV*:

Bifoga fler filer (t.ex. personligt brev):Företag: Tullverket
Adress: Tegeluddsvägen 100
115 41 STOCKHOLM

Titel: Avdelningschef
Anställning: Tillsvidare
Sektor: Offentlig


Frågor?

Sofia Rasmusson
Seniorkonsult
sofia.rasmusson@source-executive.se
+46705080328
Bianca Gideback
Konsult
bianca.gideback@source-executive.se
+460708110364