Verksamhetschef äldreomsorg

Unga, expansiva Bollebygd är en kommun med framtidspotential som präglas av en helhetssyn, hållbar utveckling och tillväxt. I kommunen är vi cirka 650 medarbetare och vi har några av Sveriges viktigaste uppdrag. Barns lärande, god vård och omsorg, hållbar samhällsutveckling och miljöfrågor är bara några exempel. Kommunen strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare där medarbetarskap och ledarskap präglas av delaktighet och påverkansmöjligheter.
I Bollebygd bor knappt 10 000 invånare. Endast 30 minuter från Göteborg, Borås och Alingsås ligger Bollebygd geografiskt bra till. Kommunen har ett rikt friluftsliv med skidbacke, vackra vandringsleder och golfbana i herrgårdsmiljö. Bollebygd har välutvecklade verksamheter med bra kvalitet och ett rikt näringsliv med över 1000 företagare. Läs gärna mer på bollebygd.se

Socialförvaltningen har ca 250 medarbetare och leds av Socialchefen, Bemanningschef, Utvecklingschef samt två Verksamhetschefer. Verksamhetsområdena är:
• Individ och familj & Funktionsnedsättning.
• Äldreomsorg, Bemanning, Hemsjukvård & förebyggande verksamhet.


Motiveras du av att bedriva en kvalitativ och effektiv verksamhet för kommuninvånarna i Bollebygd? Drivs du av att kvalitetssäkra och utveckla processer enskilt och i team? Ser du samverkan och delaktighet som ett redskap för målet? Får du genom ditt ledarskap andra att växa och utvecklas i sina roller? Svarar du ja på dessa frågor är arbetet som Verksamhetschef till Äldreomsorg, Bemanning, Hemsjukvård & förebyggande verksamhet i Bollebygd något för dig.

Varmt välkommen med din ansökan!


UPPDRAGET
Som verksamhetschef har du totalansvar för verksamhet, ekonomi, arbetsmiljö och personal inom verksamhetens ansvarsområde, utifrån de politiska målsättningarna. Du ingår i socialförvaltningens ledningsgrupp. Verksamhetschefen arbetsleder 7 enhetschefer inom Äldreomsorg och Hemsjukvård & förebyggande verksamhet. Du skapar tillsammans med din ledningsgrupp goda förutsättningar för ett hållbart ledarskap för chefer, ledare och medarbetare inom ditt verksamhetsområde. I denna roll kommer du vara viktig i det strategiska utvecklingsarbetet och du kommer att leda verksamhetens enhetschefer i strategiska såväl som operativa frågor. Uppdraget innefattar också att driva frågor kring kompetensförsörjning, Nära vård samt införande av tillitsbaserad hemtjänst. I förvaltningsledningen förväntas du bidra till helheten genom ett aktivt och engagerat deltagande i alla frågor som berör förvaltningen. En del av arbetet sker mot mål satta av Socialnämnden och innebär ett nära samarbete med nämnden som inkluderar närvaro och dragningar på nämnden. Du har stor förmåga att driva utvecklingsarbetet inom verksamheten med fokus på de strategiska frågorna och du arbetar aktivt med att initiera och utveckla samverkan och samarbete såväl inom som utanför kommunen.


FÖRVÄNTNINGAR
Du har relevant högskoleutbildning för området exempelvis socionom, sjuksköterska, arbetsterapeut, fysioterapeut eller beteendevetare samt flerårig erfarenhet av arbete i ledande befattning inom berört verksamhetsområde. Erfarenhet från att leda andra chefer samt erfarenhet från politiskt styrd organisation anses meriterande. Även utbildning inom ledarskap eller förändringsledning är meriterande. Genom ett involverande, synligt och coachande ledarskap stärker du verksamhetens förmåga och stolthet och utvecklar ett tillitsfullt arbetsklimat. För arbetsuppgifterna krävs mycket god kunskap om lagar, författningar och andra regler som berör verksamhetsområdet. Du har också mycket god pedagogisk och kommunikativ förmåga där du har lätt att uttrycka dig i tal och skrift.
Som person är du handlingskraftig, har god samarbetsförmåga och arbetar självständigt med ett stort engagemang. Du har också en personlig mognad, är flexibel och har ett lösningsorienterat förhållningssätt. Rollen som arbetsgivarföreträdare är självklar för dig och du har mod att fatta nödvändiga beslut, utifrån ett helhetsperspektiv.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning:   Heltid
 Tillträde efter överenskommelse

INTRESSEANMÄLAN
Formell ansökan till tjänsten registrerar du via länk senast den 27 februari I denna rekrytering samarbetar vi med SOURCE. Om du vill göra en konfidentiell och förutsättningslös intresseanmälan kan du göra detta via SOURCE hemsida www.source-execuctive.se. Frågor om tjänsten besvaras av rekryteringskonsult Sofia Rasmusson 070-508  0328, sofia.rasmusson@source-executive.se eller My Boman my.boman@source-executive.se, 070-8447471

Intresseanmälan

Bifoga CV*:

Bifoga fler filer (t.ex. personligt brev):Företag: Bollebygds kommun
Adress: Ballebovägen 2
517 83 Bollebygd

Titel: Verksamhetschef
Anställning: Tillsvidare
Sektor: Offentlig


Frågor?

Sofia Rasmusson
Seniorkonsult
sofia.rasmusson@source-executive.se
+46705080328
My Boman
Konsult
my.boman@source-executive.se