Verksamhetscontroller med processledaransvar till Barn- och utbildningsförvaltningen

Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge.

I Huddinge kommuns förskolor och skolor drivs vi av att skapa lärande för livet. Här får du som medarbetare utrymme att utvecklas genom att ta del av andras, och dela med dig av dina egna, erfarenheter och kunskaper. För vår övertygelse är att ju mer vi delar med oss av våra kompetenser, desto mer utrymme skapar vi för alla, såväl medarbetare som våra barn och elever, att växa.


Vi söker nu en senior verksamhetscontroller med processledaransvar till Avdelningen för- och grundskolestöd på Barn- och utbildningsförvaltningen i Huddinge kommun. Avdelningen leds av en avdelningschef. Huddinge är Stockholmsregionens nästa största kommun med cirka 116.000 invånare. Barn och utbildningsförvaltningen (BUF) är kommunens största förvaltning med cirka 3250 medarbetare. I de kommunala för- och grundskolorna går nästan 18.000 barn och elever. BUF leds av en Utbildningsdirektör och förvaltningen lyder under Grundskolenämnden och Förskolenämnden. Detta är en nyckelroll och således en mycket viktig roll för förvaltningen. Vi hoppas att just Du vill söka. Vi hoppas på en riktig stjärna!

Om arbetet

I rollen som Verksamhetscontroller kommer du att ansvara för nämndadministration i form av processledare och huvudskribent kopplat till verksamhetsplaner, delår, verksamhetsberättelser, tjänsteskrivelser, tjänsteutlåtande i ärenden och utredningar som underlag till tjänsteutlåtande. I uppdraget ingå också administrativa uppgifter och registrering vid behov. Du kommer även vara en del i processen kring systematiskt kvalitetsarbete, framförallt i forma av att processen hänger ihop genom hela styrkedjan.

Din profil

Vi söker dig som har relevant universitets- eller högskoleutbildning alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet inom arbetsområdet, med inriktning offentlig verksamhet. Du ska kunna formulera dig väl i skrift. Du ska ha erfarenhet från kommunal verksamhet och den politiska processen och bör tidigare arbetet på en utbildningsförvaltning, ett utbildningskontor eller liknande. Vi tänker att du har kunskap om grundskola och gällande styrdokument. Kunskap om förskola och dess styrdokument är ytterligare meriterande.  Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta i system som w3d3, procapita, heroma, proceedo m.fl. För att möta tjänstens utmaningar ser vi att du som person är mycket strukturerad och har förmåga att arbeta självständigt och prioritera i det dagliga arbetet. Du behöver ha god förmåga till flexibelitet och vara serviceorienterad. Du har förmåga att planera och snabbt sätta dig in i olika frågeställningar. Tjänsten innebär många kontaktytor med t.ex politiker, chefer och övriga tjänstepersoner, vilket gör att vi lägger stor vikt vid att du har en mycket god samarbets- och kommunikationsförmåga. Då arbetet innebär samarbete med olika avdelningar lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Tester kommer att bli aktuellt i rekryteringsprocessen.

Förmåner

För att vi ska kunna utföra vårt uppdrag är du som medarbetare i Huddinge kommun det viktigaste vi har. Därför erbjuder vi en rad förmåner för ett hållbart arbetsliv och för att underlätta din vardag. http://www.huddinge.se/formaner
Facklig kontaktperson
För facklig kontaktperson för tjänsten se http://www.huddinge.se/kontaktpersonerfack
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Upplysningar

Christina Dolke Andersson Avdelningschef 08-535 33 861

Sista ansökningsdag 

2022-05-15

 

Facklig kontaktperson

För facklig kontaktperson för tjänsten se http://www.huddinge.se/kontaktpersonerfack Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

VÄLKOMMEN MED DIN ANSÖKAN
I denna rekrytering samarbetar vi med rekryteringsföretaget Source Executive och  för frågor  kring tjänsten, ring eller skriv till Maria Lahne - 072 888 60 07 eller maria.lahne@source-executive.se 

BUF:2022:89


Intresseanmälan

Bifoga CV*:

Bifoga fler filer (t.ex. personligt brev):Företag: Huddinge kommun
Adress: Box 1004
141 21 Huddinge

Titel: Verksamhetscontroller
Anställning: Tillsvidare
Sektor: Offentlig


Frågor?

Maria Lahne
Seniorkonsult
maria.lahne@source-executive.se
+46707773423